Mindenkinek vannak olyan periódusok amikor úgy érzi, hogy azért jött a világra, mert a szülei gyereket akartak?
Tehát, hogy nem igazán érdekelte a szüleit az, hogy a gyerekből mi lesz, ki lesz, hanem a szülei csupán meg akarták élni milyen gyereket vállalni
Örülni, hogy milyen cuki mikor kicsi stb..
Etetni, kicsit beszélgetni vele amikor szükséges, de ha valami nagyon mély problémája lett volna, és nem tudták megoldani kapásból, akkor úgy tekintettek rá, mintha a probléma nem létezne és menni kell tovább stb..
Ez a többség. Nagyon kevesen gondolnak bele ebbe. Olvastam is erről tanácsot, hogy mielőtt gyereket csinálsz, gondolj bele, hogy nem babát vállalsz, mert az csak 1 év, hanem egy embert nevelsz.
A többségünk mégis azért van itt, mert 1) rosszul vagy nem védekeztek a szüleink, és mint a párizsi: "maradhat", 2) babócázni akartak, 3) megszokásból.
2-es, 3-mas Persze akarták a gyereket, volt is anyagi háttér minden ok, de legfőképpen azt az érzést, akarták érezni, hogy felelősséggel tartoznak valakinek, hogy felnevelik, azzal együtt mixelve, hogy milyen cuki és jajdejó lesz babázni.. (Végre van értelme az életemnek, nyilván ezt nem kell így végig gondolni, de tudatalatt valszeg, ez is közre játszott)
Aztán amikor felnő, akkor meg jön az, hogy na most ezt ne így csináld, na most azt ne, ha mégis úgy teszel, akkor hajrá csináld egyedül..
szeretünk szeretünk, de ha lenne unokád végre, akkor jobban szeretnénk, mert így kb értelmetlenül neveltünk fel (hiszen így nem élhetjük át újra azt, hogy milyen egy kisbaba, amilyen érzésre egyébként is már egyébként is ráfüggtünk mentálisan )
Nem, én egyik részben adókedvezmény vagyok.
Azt hiszem akkoriban szocpolnak hívták.
Másik részben nyugdíjpótlék.
Mindig azt hallom szüleimtől, hogy tanuljak rendesen, hogy idős korukra majd el tudjam őket tartani.
Kíváncsi lennék mi az a szülőtartás törvény amit mindig felhoznak de sokadik olvasásra sem értem.
Nem sikerültem túl okosra ezért rendszeresen ki vannak akadva.
Időnként rágják a fülem, hogy vállaljak gyereket mielőtt kivezetik a gyerekért járó pénzeket.
Nem szeretnék gyereket, ezen is teljesen ki vannak akadva.
Nekem ilyen érzéseim nincsenek, tudom, hogy nem tervezett gyerek voltam, de ettől függetlenül minden szeretet megkapok.
Azt mondják, amikor tanulási gondjaim vannak, hogy ne miattuk, hanem magam miatt csináljam. Bármi vitánk volt, bármiben nem értettünk egyet, akkor is támogatást kaptam tőlük, ha úgy látták, nekem úgy (is) jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!