Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lenne a legjobb bejelente...

Hogy lenne a legjobb bejelenteni azt, hogy osszehazasodunk?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, most fogok diplomázni a nyáron, még otthon élek. A párommal szeretnénk összeházasodni, viszont a szüleim nem kedvelik őt. Én alapvetően szerettem volna egy hagyományos lánykérést, mivel az volt a szokás a családomban, és szerettem volna megtisztelni a szüleim ezzel, hogy a párom "elkér tőlük", de az ellenségeskedésük miatt nem szeretném már ezt.

Csak egyszerűen jelentsük be egyik alkalommal, hogy összeházasodunk? Vagy van más ötletetek?

2023. jan. 1. 11:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%

És ha később bebizonyosodik, hogy jogos a szüleid ellenérzése?

Anya, apa, Ferivel osszehazasodunk, március 5-én lesz az esküvő.

2023. jan. 1. 11:13
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Egyszerűen jelentsétek be.

Egyébként hol fogtok élni utána? Miért nem éltek együtt egy kicsit, mielőtt összeházasodtok?

De a ti dolgotok. Nem kell túlcifrázni, egyszerűen jelentsétek be. Lehetőleg, mikor mind ottvagytok.

2023. jan. 1. 11:20
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

#1 Pont ugyanaz lesz, ha bebizonyosodik a szülők ellenérzésének az oka, mint ami akkor lenne, ha csak tévedésből lenne nekik szimpatikus pali. Tényleg erre kéne alapozni a házasságot? A szülők szimpátiájára?

Kérdező, leülteted őket, és megmondjátok nekik. Vagy egyedül mondod meg nekik. Ahogy jobbnak látod.

2023. jan. 1. 11:22
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Nem ártana egy pár évig folytatott "próbaházasság" együttéléssel. Az első kapcsolat csak nagyon ritkán sikerül, hiszen az emberek jótzan és tárgyilagos ítélőképességét az érzelmek többnyire felülírják. Az érzelmek azonban sokszor múlandóak, sőt ellenkezőjükbe csapnak át.
2023. jan. 1. 11:29
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Én is azon az állásponton vagyok, hogy előbb éljetek kicsit együtt, utána házasság.

Ha meg a szüleid nem kedvelik, akkor nem nagyon kell túlpörögni a bejelentést.

2023. jan. 1. 11:46
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ehhez akkor sem vàgnànak jó pofàt a szülők, ha kedvelnék. Még együtt sem éltetek, nem is laktál önállóan, talán még dolgozni sem dolgozol, akkor minek akarsz felnőtteset játszani?

Előbb legyél ténylegesen felnőtt.

Költözzetek össze, éljetek együtt 1 évet, tapasztaljátok meg, megy-e nektek a közös hàztartás vezetése, aztán akarjatok házasodni.

Én nem örülnék, ha az otthon élő gyerekem házasodni akarna, akkor sem, ha kedvelném a párját, mert ezt így nem tartom komoly dolognak, sőt egyenesen butaság szerintem.

2023. jan. 1. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Simán bejelented.

Mondjuk nem értem mi értelme van, ha együtt se éltek.

2023. jan. 1. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
Vigyetek meghívót.
2023. jan. 1. 13:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Karacsonykor osszehivtuk a csaladot (mondjuk mi mar kulon haztartas vagyunk es kicsit idosebbek is mint ti) egy ebedre, es akkor bejelentettuk, hogy kedves csalad, aprilisban osszehazasodunk. Ennyi volt, nem volt kulon eljegyzes, plane nem kerte el a parom a kezemet apamtol.
2023. jan. 1. 14:25
 10/12 anonim ***** válasza:
25%
Te is elkéred a kedves párodat az ő szüleitől, vagy csak magadat szeretnéd ennyire degradálni?
2023. jan. 1. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!