Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez? A férjemnek...

Normális ez? A férjemnek előző háasságából van egy 19éves auti fia , nekünk van egy 4hónapos közös fiunk. Na mármost ott tartok ,hogy fogom a kicsit és itthagyom a férjem. A történet az hogy csak a nagy gyerekkel foglalkozik ,a kicsit lekakálja

Figyelt kérdés
Csak akkor foglalkozik vele ha én mondom neki. A fia nem velünk él , de most 1hónapig itt van , amúgy amikor dolgozik akkor csak hétvégéken van itt ,de minden egyes hétvégén. Csak az a gyerek érdekli. A kicsi nem nagyon ,és még nekem szól be mikor mondom neki hogy kicsit figyeljen már rá mert leakarok fürdeni , hogy lepaszolom a kicsit és nem foglalkozok vele. Pedig mindig olyankor megyek amikor alszik. Kezdem utálni a nagy gyereket. Mert ő elvárja hogy az apja csak vele foglalkozon , olyankor mindig húzza a száját amikor rászólok az apjára hogy a kicsivel is foglalkozon.
2022. dec. 28. 18:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%
Most komolyan, terhesség előtt nem derült ki hogy csicska vagy a szemében? Gondolom az előző asszony se véletlenül selejtezte le a csávót.
2022. dec. 28. 19:49
 12/36 anonim ***** válasza:
98%
És mennyit foglalkozik a kicsivel, ha a nagy nincs ott?
2022. dec. 28. 20:05
 13/36 anonim ***** válasza:
90%

A fia nem ott él alapból és ráadásul autista is. Az autisták egészen másképp látják a világot pl ezért is lehet, hogy húzza a száját, ha szóba kerül, hogy az apjuk a picivel is foglalkozzon. Valószínűleg hiányzik neki az apja és úgy látja, hogy nincs vele alapból most viszont igen és ki akarja sajátítani. Könnyen lehet az is, hogy olyan érzés van benne, hogy dehát az ő apukája és a pici elveszi. Autistáknál előfordul az ilyen. Az unokaöcsém is az és mindig mondogatta, hogy nem akar testvért, mert a szülei az ő szülei és én meg az ő unokatestvére vagyok és nem ad minket senkinek. Mondjuk ő akkor 8 éves volt, nem 19. Tehát ilyen szempontból a fiú nem hibás, hogy húzza a száját meg azt akarja, hogy vele legyen az apja. Illetve nagyon nagy a korkülönbség, lehet, hogy nem érti úgy, vagy nem tud a picivel mit kezdeni. Nehéz, de semmiképp sem a nagy gyerek tehet róla, mert mivel autista, valószínűleg át sem látja ezt az egészet, csak az apjával akar lenni. Ami szimpla hisztinek tűnhet, az egy autistánàl tényleg igazi lelki trauma.

A férjjel viszont komoly gondok vannak. Előtte sem foglalkozott soha a picivel, vagy csak most, hogy a nagy fia is ott van? Alapból eddig mennyi időt töltött az idősebb fiával? Foglalkozott vele akkor is, amikor a pici még nem volt meg, vagy csak most akarja ürügynek használni?

2022. dec. 28. 20:18
 14/36 A kérdező kommentje:
Mielőtt terhes lettem 3hetente volt nálunk a fia ,kicsinek le se szarta. Amúgy apuka 39éves. Mkkor megtudta hogy babánk lesz akkor kezdett el foglalkozni a naggyal. Mikor megszületett a pici azóta minden hétvégen itt van a gyereket. De ha nincs itt akkor se nagyon foglalkozik a kicsivel. Igazaból ő lányt akart. És ezért nem szereti a kicsit.
2022. dec. 28. 20:22
 15/36 anonim ***** válasza:
12%

A autista fia nem vele él,így hétvégente több időt tölt vele.

Ebben mi a fura?

A kisbabákkal meg sok mindent nem lehet csinálni,ilyenkor még csak eszik és alszik.

2022. dec. 28. 20:29
 16/36 anonim ***** válasza:
18%
Kívülállónak ebbe nincs beleszólása. Kívülálló csak a tényeket tudja megállapítani. Ha valaki 19 évesen lett apa (és nem maradt abban a "családi ?" kapcsolatban), akkor nemigen tudta átélni a korai apaság érzését. Most talán átbillent abba a fázisba, amikor kezd valamit érezni belőle. A férfiak csak jóval a gyerek születése után kezdenek apává "érni", ez a férj most a 19 éves gyerekén kezdi azt a viselkedés-átváltást. Ha valaki hozzámegy egy csaknem felnőtt gyerekkel rendelkező már nem kifejezetten fiatal férfihez, az normális esetben előre számol mindenféle eshetőséggel, ez jelen esetben érezhetően nem történt meg. Magyarán, a kívülálló nem csodálkozik a történéseken, legfeljebb csodálkozik az új feleség nehezen érthető kifakadásán.
2022. dec. 28. 20:39
 17/36 anonim ***** válasza:
61%
15-os. Szerinted az apa dolga csak, hogy játszon a gyerekkel??! Ha te is ilyen haszontalan férfi vagy akkor inkább ne csinálj még egy gondot a nő nyakába elég vagy te magad is.:)
2022. dec. 28. 20:41
 18/36 anonim ***** válasza:
89%
Vagy csak maradt a jelleme, és az előző nő is csicska volt neki, és a mostani is csak csicska neki.
2022. dec. 28. 20:41
 19/36 anonim ***** válasza:
96%

Nem szereti? Azért ha egy anya ki tudja jelenteni, hogy a gyerekét nem szereti az apja, ott már nagy baj van.

A nagyobb gyereke nem hibás, de evvel a hozzáállással én válnék mielőbb.

2022. dec. 28. 20:44
 20/36 anonim ***** válasza:
38%
Én azért itt meghallgatnám a másik felet is.
2022. dec. 28. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!