Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, ha a 23 éves...

Mit tudok tenni, ha a 23 éves fiammal egyszerűen nem lehet beszèlgetni?

Figyelt kérdés
A fiam az utóbbi években nagyon bezárkózott. Haza jön a munkából megkérdezem, milyen volt mit ebédelt egyszerűen, mindent harapófogóval kell kihúzni belőle. Vagy ha elmegy bulizni, megkérdezem kik voltak ott, akkor mindig az a válasz, hogy nem ismerem őket, de nem érti meg, hogy attól meg lehet róluk mesélni. Vagy, ha haza jön a barátnőjétől ès megkérdezem, hogy miket csináltak, mit főzött az anyukája, egyszerűen nem hajlandó velem beszèlni. Azért nem értem ezt, mert ismerek valaki a munkahelyéről ès azt mondta, hogy ott meg állandóan sztorizgat. Nagyon ritka az, amikor nekem mesél valamit.

2022. dec. 28. 15:06
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
95%
7-es vagyok.Kérdező,kaptál hideget,és meleget.Ki írhatnád a feltett kérdésekre a választ.Többségünk úgy látja,hogy bírtokolni akarod.Még névtelenül,anonim sem mered leírni,hogy igen ez,és ez a helyzet... ? Ne gondold,hogy rosszul látjuk a helyzetet.Én például pont itt a gyakorin szoktam megkérdezni,a főbb gondjaimról az embereket.Pontosan azért,mert kívül álló emberek máként látják a helyzetemet.Ismerősök,hízelegnének,és azt mondanák,amivel az én oldalamon állnak.Pontosan ismeretlen emberek tudják,jól látni a problémát.Jelen esetben,finoman fogalmazva faggatod a fiadat.Ismétlem faggatod ! Hidd el nekem,ha megbízna benned,magátol beszélne,és nem kellene "harapó fogóval kihúzni belőle".Részemről téma lezárva.Élni,és élni hagyni !
2022. dec. 28. 19:07
 32/39 anonim ***** válasza:
14%

Anyuka! Ezzel a kerdessel, csak te johetsz ki vesztesen ezen a forumon. A hibaidat rengetegen reszletesen megirtak, mit csinalsz rosszul, mit rontottal el es tetted tonkre a fiad eletet. Sajnallak, mert egyszeruen csak tanacsot kertel.Ket dolgot tehetsz azitt elhangzott velemenyek alapjan. Befogod a szad a valaszolok kritikajat elfogadod es tovabb szolgalod a fiad aki senkibe vesz a sajat hazadban, ahol mar tulajdonkeppen semmi keresnivaloja vagy kerd meg a fiad alljon mar v

egre a sajat labara, koltozzon el es beszelgessen a hasonszoru barataival es a GYIK valaszooival. Legyen mashol fonok, legyen mashol boldog.Az oroksegert raer majd kesobb beszelgetni az anyjaval.

2022. dec. 28. 19:39
 33/39 anonim ***** válasza:
87%
32-es egy hasonszőrű szentimentális hülye boomer lehet, aki azt hiszi, hogy a kajáért cserébe a gyereknek mindent és bármit mosolyogva kell tűrnie.
2022. dec. 28. 19:51
 34/39 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos sokat elmond a gyerek-szülő kapcsolatról az amiket itt írnak.

Sajnos Magyarországon a mai napig nem tekintik egyenjogú félnek, partnernek a gyereket. Sok gyerek nő fel úgy mintha házi kedvenc vagy rosszabb esetben saját bejáratú rabszolga lenne.

Akinek kuss a neve mert örüljön hogy megszülethetett és felnevelik.

Már gyerekként sem kezelik egyenrangúként, felnőttként pedig gyerekként kezelik, aki nem egyenrangú. Ha meg azzá akar válni akkor rögtön jön az "el lehet takarodni" kártya.

Aztán akkor eszmél fel a szülő, hogy elszarta az egészet amikor már régen késő.

2022. dec. 28. 19:53
 35/39 anonim ***** válasza:
88%
34-es, így van! Már gyerekkoromban sem értettem, hogy ha átmegyek valamelyik barátomhoz, és éppen esznek, szó nélkül, mosolyogva odaültetnek engem is az asztalhoz, otthon viszont apám minden egyes ebédnél ingerülten beolvas, hogy becsüljem ám meg magam, hogy itt etetnek, mert az nagy dolog ám! Mintha az utcáról fogadott volna be. Undorító egy alak volt, nap mint nap elmosolyodok, ha eszembe jut, hogy már megdöglött.
2022. dec. 28. 19:56
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok. Én nem látom olyan borúsan a dolgot, hogy a kérdező birtokolni akarja a fiát és a magánéletében vájkálni. Kicsit én is sajnálom, mert úgy képzelem, tényleg csak zavarja ez az elidegenedett viszony, és szeretne beszélgetni, de nem tudja, hogyan. A bénácska kérdések tényleg a gyerekként kezelésből fakadnak, a kérdező leragadt a fiú hatéves koránál, amikor meg kell kérdezni, mi volt a tízórai, és a kis cserfes mesélni kezd. (Ugyanez pepitában, mikor a szülők a nyilvánvalóra kérdeznek rá. Belép a gyerek az ajtón: "megjöttél?"; kiürült a tányérja: "megetted?; kijön a fürdőből törölközőben: "fürödtél?". Beszélgetés kezdeményezésnek szánják, de a gyerek szemszögéből értelmetlen és idegesítő.)

Ez nem működik egy felnőttel. Kérdező, próbáld azt képzelni, hogy a fiad nem a fiad, hanem mondjuk a szomszédod, egy tőled független felnőtt, és úgy próbálj vele beszélgetni. Ugye a szomszédoddal sem ilyen "mit hamikáztál?" módon beszélgetsz?

Vagy nem is muszáj őt beszéltetned, mesélhetsz neki valamit te is, amit szívesen elmondanál, hátha hozzászól. Vagy tényleg kérdezd valami más témáról, ne arról, hogy hol, mikor, kivel mit csinált.

Mindenesetre én sok sikert kívánok.

2022. dec. 28. 19:57
 37/39 anonim ***** válasza:
0%
Mint a mamahotelesek általában a fiú nem akar csakadtagként viseljedni csak kényelmes nem kifizetni az albérletet. Levegőnek nézi az anyját. Nincs itt semmiféle jó kapcsolat a szülővel. Ténylegesen levállni viszont nem tud/nem akar
2022. dec. 29. 04:43
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Okkal nem beszél.

Eleve, mit kell kérdezgetni egy felnőtt ember minden csipcsup apróságról? Még a munka hagyján, de milyen volt a buli?

"Jó." Csá.

A hangsúlyra is kíváncsi lennnék, mert pl mostohaanyám úgy kérdezett, hogy épp csak meg nem ölt közben. Meg számonkérően.

2022. dec. 29. 07:23
 39/39 anonim ***** válasza:
92%
Azért némelyek úgy beszélnek itt a "gyerekről" mintha ingyenélő mamahoteles lenne, amikor a leírásban benne van, hogy dolgozik, van munkahelye! Az meg már ne az ember hibája legyen, hogy itt Magyarországon egy átlagos bérből nem lehet önállósodni, mert kevés rá! Gondolom otthon azért a béréből fizeti a saját részét.
2022. dec. 29. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!