Más szingli, húszas éveik elején járó fiataloknak is szoktak a szülők az ellenkező nemű barátai külsejére megjegyzéseket tenni? Ez mennyire normális?
Igazából én eléggé szociális vagyok, bárkivel jól kijövök, tényleg. De kapcsolatra vagy éppen nem vágyom, vagy egyoldalúak az érzéseim és nem lesz semmi. A szüleim nem tudnak arról, hogy lett volna valaha bárkim is, a romantikus életemet eléggé tőlük elszeparálva éltem, ami nem volt nehéz, tekintve, hogy gimi elejétől kolis voltam, másrészt semmelyik kapcsolatom nem tartott olyan sokáig, hogy bemutassam.
És a kérdés elejére visszatérve, nekem elég széles a baráti köröm. Csak viszonyításként, én 21 leszek pár hónapon belül, a barátaim (közeli és távolabbiakra is célok, tehát emberek, akikkel rendszeresnek mondható a kapcsolatom, és nem rokonok által ismerem) az a 16-70 közötti korosztály.
Ha a barátaimmal kapcsolatos élményeimről beszélek a szüleimnek, de leginkább anyunak, akkor mindig kéri, hogy mutassak fotót az illetőről. Ezzel semmi gond nincs, arcot akar társítani a névhez. De ha a velem egyidős, ellentétes nemű barátaimról van szó.... Mindig ott vannak a megjegyzések. Összehasonlít két illetőt,hogy hm, akit először mutattál, ő szimpatikusabb, de a másik nagyon jól néz ki, sokkal vonzóbb.... Ez számomra nagyon weird, főleg, ha utána odateszi a na és bejön-e neked valamelyikőjük kérdést. Én így meg szoktam jegyezni, hogy he, ne má, sose beszéltünk ilyenekől, és én nem érzem az ingert, hogy ezt így mostanában kezdjük el. De valahogy mindig arra lyukadunk ki, hogy de más szülők is szoktak ilyet csinálni.
Nálatok is előfordul, hogy mutattok egy képet egy barátotokról, és kommentálják ilyen módon?
Persze, másnak is szoktak, teljesen normális.
Mondjuk kissé zavaró, hogy számomra nem derült ki, ezek fiúk-e vagy lányok.
Szerintem ilyet a beteges szülők csinálnak. Felállítottál egy határt, és nem tartják tiszteletben. Én ilyenkor erősebben szoktam meghúzni a határt, pl. képet se mutatnék róla: minek, hogy mustrálgassa?
Gondolom, aggódik, hogy szingli vagy, és egy kis nyomást akar gyakorolni, felkelteni az érdeklődésed, stb. de jelezd, hogy látod, hogy erről van szó, és nem kérsz belőle. Nem kérsz az aggodalmaiból, a félelmeiből. Majd eljön az ideje, akkor szerelmes leszel, és ha eljön az ideje, akkor majd beszélsz róla neki ha akarsz.
Talán a bizalmi viszonyt bizony korábban kellett volna kiépíteni, és máshogy.
Mindegy, nagyon nem szokás, ill. nem egészséges szokás főleg ha jelezted, hogy zavar. A duma meg hogy mások mit szoktak csinálni, teljesen lényegtelen: sokan mások szoktak drogozni, stb. gondolom, mégse szeretné, hogy te is drogos légy.
Ill. én megjegyezném erre a mondatra, hogy megint mások meg tiszteletben tartják a gyerekük magánéletét, és nem tesznek megjegyzéseket.
Jó, ha van egy-két ilyen mondat a tarsolyodban, amit előhúzol ezekre a helyzetekre, és akkor határozottan helyre tudod tenni.
Fontos, hogy meghúzd a határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!