A legtöbb magyar szülő miért kontrollmániás a gyerekeivel szemben?
Mindent tilt neki, ezt nem szabad, ez rossz, ez is rossz, azért nem ennyire szar a világ.....
Mire jó a hülye kontrollmánia?
A gyerek lelkét betegítik csak a szülök ezzel a viselkedéssel hogy mindent megtiltanak a gyereknek és mindenről le akarják beszélni!
nekem az a fura, hogy vannak itt kérdések, amiben az a végeredmény hogy a mai anyák nem nevelik meg a büdös kolykeiket.. pl valaki megkérdezi, hogy a ti gyereketek az utcán elszaladgal vagy szépen sétál.. és akkor válaszol rá 20 nő abbol a fele azt mondja, hogy szépen sétál és akié nem az nem nevelte meg a többi meg leírja, hogy mondjuk az övé nem szépen sétál.. aztán megy a piszkalas, hogy a mai nők nem nevelik meg a gyereküket.
erre jön ez a kérdés...
sztem egy nagy baj van... húgy mindenki más gyerekével van elfoglalva meg a másik bszogatasaval ahelyett, hogy csinálna valami hasznosat.
Szerintem két különböző dologról beszélünk.
Lehet egy gyerek úgy neveletlen, hogy közben bizonyos dolgokban be van korlátozva.
Pl. lehet, hogy teljesen kiskirályként van kezelve otthon és mindent megengedhet magának, amíg anyuka látja. Amíg az anyjára szüksége van. Ha olvasol pl. szoptatás pártiakat, a többséget nem az érdekli, hogy a gyereknek mi lesz jó, hanem hogy (egészségesen) kötődni fog-e hozzá a gyereke, ha nem szoptat. Aztán rájössz, hogy az egészséges kötődés alatt azt érti, hogy az oviban sír, mikor anyuka ott hagyja, vagy mindig anyuval foglalkozik és nem érti, hogy az ő gyereke, miért a többi gyerekkel játszik, amint megérkeznek, miért nem azzal foglalkozik, hogy tőle elköszönjön.
Majd jön a kövi kérdés, hogy a gyerek veri, mióta óvodába jár, mit csináljon. És aztán az egész életüket annyira a gyerekhez igazítják, hogy csak délelőtt van program, nehogy túlpörögjön és csak 2 órára mehetnek ki a játszira.
Mivel megint nem sikerült értelmes kérdést kiírni, mindenki azt lát bele amit akar.
A hajfestést pl megengedem a 15 éves lányomnak. Azt nem, hogy elmenjen a mittudomén milyen klubban a Necc partyba. Pedig szeretne, mert a barátnői mennek állítólag. Szerintem meg semmi dolga ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!