Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen illik elköltözni...

Hány évesen illik elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés

26 éves nő vagyok, szingli, diplomás, önálló, nincs különösebb motvációm arra, hogy elköltözzek. Két hotel is felajánlott egy rezervációs manager állást (az egyik a régi munkahelyem volt), fizetés nagyjából megegyezik. Az egyik nyújt szállást, a másik húsz percre van otthonról kocsival. A szüleim azt mondják, hogy azt fogadjam el, ami közel van, mindenki más azt, hogy ideje különköltözni.

Én nem akarok mindenáron otthon maradni, de elköltözni sem. Mindkét hotel egyformán jó, előrelépési lehetőségek is vannak.

2022. dec. 6. 12:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%
Hallgass a szívedre. Férfiként nekem azt súgta a szívem, hogy a szülőkkel maradjak halálukig. Életem legjobb döntése volt, anyagilag is. A kutyaviadalhoz hasonló üzleti életben diplomával sem találom olyan jónak az életet mint a szülői fészekben volt. Amúgy egy jól menő gazdaságunk is volt. Viccesen azt szoktam mondani, hogy diplomával sem voltam soha akkora úr mint "parasztként".
2022. dec. 6. 14:03
 12/21 A kérdező kommentje:
Egyke vagyok, 18 évesen költöztem a barátomhoz, 20 évesen egyetemi kollégiumba, majd albérletben. Korán, akaratom ellenére váltam le, amit bánok, annak ellenére, hogy megtanultam gondoskodni magamról. Két éve lakok otthon covid, munka, és megtakarítás miatt.
2022. dec. 6. 14:17
 13/21 anonim ***** válasza:
73%
Én nem tudom. 42 éves vagyok és havi 100 körül keresek a közmunkán. Amikor ez szünetel akkor csak aktív korúak segélyt kapom. Nekem nincs lehetőségem elköltözni...
2022. dec. 6. 14:17
 14/21 anonim ***** válasza:
79%
Ja én szüleimmel élek, és valószínű itt is halok meg. De nekem barátnőm sincs, szóval szüleim mellett egyedül élek. 14-voltam
2022. dec. 6. 14:18
 15/21 anonim ***** válasza:
96%
Nincs olyan hogy illik ez mindenkinek magánügye és csak a családjára és rá tartozik senki másra, és amúgy sincs senki kívülállónak köze ahhoz hogy ki kivel lakik.
2022. dec. 6. 15:34
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
En 26 evesen koltoztem el es a legtobb ismerosom 30 eves kora elott kulon koltozik. Az embernek huszas evei kozepere mar igenye van arra hogy onallo eletet eljen. Te szeretnel kulon koltozni? Erre kellene valaszolni sajat magadnak.
2022. dec. 7. 02:09
 17/21 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nem lenne opció a további együttlakás.

21 évesen jöttem el - mindegy, miért -, és teljesen más minden. Sokkal szabadabb vagyok.

- nem kell bejelenteni, hogyha este-hajnalban jövök, nehogy kizárjanak.

- amikor fiúzok, nem látják, hogy kit viszek haza, vagy mondjuk nem tudnak minden alakulóban lévő kapcsolatomról, csak arról, aki komoly.

- a magam "ura" vagyok, akkro és oda megyek, ahová és amikor szeretnék

Én fizetem a kiadásaimat, beosztom a pénzt, sokkal felelősségteljesebb lettem.

A konyhámba azt vásárolok, ami nekem! kell, plusz attól sem kell félnem, hogy előbb főzik ki a gluténos tésztát, és abban az edényben a nekem valót (nem egyszer jártam így, azt hittem, meghalok olyan fájdalmaim voltak - igen, én nem mehettem a konyhába, mert eltöröm, leejtem, béna vagyok, etc.)

2022. dec. 7. 08:09
 18/21 Kólauborkával ***** válasza:
70%

Igazából eddig egy okot nem olvastam, amit a családi kecóban (külön lakás) ne tudnék megtenni.

Én sem jelentkezem be, nem kérek engedélyt, leginkább csak segítek nekik az életben.

2022. dec. 7. 09:11
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon vonzó a párodat oda hívni, ahol anyad, apád motoszkalasat kell hallgatni, vagy még be is mutatkozni nekik elsőre pl.. Mellesleg ki tud felszabadultan úgy szexelni, hogy a szülei a kozelben vannak?

Felnőttként már ez is elég indok szerintem.

26 évesen már külön kellene, hiszen a szüleid arra neveltek, hogy az életedet tidd irányítani és megallj a lábadon. Nem tudom miért nincs motivációt. Nagyon jó a kapcsolatom a szuleimmel, de eljon az idő amikor sajátot akarsz mindenből, konyha, fürdő, eszközök stb. Meg alapból mindenből, idő.. Stb

2022. dec. 7. 17:38
 20/21 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Az általad felsoroltak meg is vannak.

Egy panelben nem hallod kb. az összes lakó fingását (is) ?

Jajj, vajon mi szörnyüség történhet, ha az épp hozzám érkezö barát/barátnö összefiu anyummal és megismerik egymást! Ilyen szörnyüséget! (Irónia)

2022. dec. 7. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!