Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem az apámat, ha...

Hogyan kezeljem az apámat, ha hangulatember, és soha nem lehet neki megfelelni?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak, és mivel messze dolgozik, ritkán látom őt, leginkább csak decemberben. Évközben nem sokat beszélünk heti max 10 percet telefonon. Ennyi idő alatt fogyunk ki a sablonos kérdésekből, anélkül hogy bármi komolyat is meg tudnék / tudtam volna vele valaha beszélni. Erről már letettem és elengedtem.

Az év vége mindig rizikós, ha itthon van. Ha valamelyik hajam szála nem úgy áll, ahogy ő szeretné, akkor átvált passzív agresszívba, leredukálja a kapcsolatot telefonban, élőben is, végső esetben letilt Facebookon, és mindenki előtt elhord engem minden hülyének. (Igen, ez komoly.)

Legutóbbi példa, hogy nem tetszett neki az előző párom, akivel 5 évet voltam együtt. Addig fekszinesen jól kijott vele, szemtől szemben nem szólt semmit, de kb a 3.évünkben mindenféle előjel nélkül évközben, amikor nem volt itthon, a Facebookon az összes képünkre mérges fejet küldött, majd törölt, tiltott Facen, és ennyi,nem beszéltünk vagy 2 évig. Aztán egy szép sima semmitmondó napon visszajelölt, és elkezdett hivogatni újra hetente, mintha mi sem történt volna.

Jelenleg megint azt érzem, hogy kezd neki valami nem tetszeni, de hogy mi, azt nem tudom. Szemtől szemben soha nem mond semmit. Valószínűleg az új párommal való hazfelujitasunkban talált valami kivetnivalót, amit ő máshogy csinálna, természetesen jobban, mint mi.

Már elojott a gyomorgorcs, hogy ebből megint harag lesz, kérdőjelek, hogy mi a franc történik, haragtartás, egymás kerülése ebben a kisvárosban,ahol mindenki ismer mindenkit?!...

Végtelenül elszomorit, érzem a szégyent, hogy ilyen apám van, és a hiányt, hogy másra lenne szükségem, mint "gyerek". És a legrosszabb, a rettegés, hogy mit csinálok rosszul, vajhhh mi nem tetszik már neki megint? Irhatjatok, hogy kérdezzem meg, többször megtörtént már, válasz természetesen nincs, csak max akkor azért haragszik meg mert "szemtelen vagyok h ilyeket kérdezgetek"... Házhoz megyek csak a pofonért.

Olyan, mint egy nagy óvodás, aki a nézeteltéréseket nem tudja feldolgozni. Persze el is engedhetném a témát, azon vagyok, de mikor a jó múltkor voltunk haragban évekig őszintén szólva féltem. Hogy útközben vagy anyába, vagy belém beleköt valamilyen hülye indokkal csak azért is, váratlan helyen vagy szituációban, csak azért mert most ő haragszik. Az se lenne tőle idegen, hogy a házhoz jöjjön és cirkuszoljon olyankor.

Szóval jobb inkább jóba lenni vele, megha felszinesen is,mert ellenségnek még őrültebb, mint apának.

Kapcsolatot nem lehet vele szorosra fűzni. Közös programnál szarul vezetek, hogy lehet ilyen lassan menni. Ha alkalomra ajándékot veszek, nem kellett volna. Ha sütit viszek, csak annyi a reakció két nap múlva, hogy tessék itt a tányérod elmosva. Szívmelengető🥺

Van egy pár haver neki, akiket félistenként tisztel. Család 85%val nem beszél, pont emiatt a stílusa miatt mert ráuntak. De nekem mégiscsak az apám, plusz a "szellemi rettegést" akarom elkerülni, amikor nem vagyunk jóban...

Nem is tudom, mi a kérdés, nem is várom, hogy ilyen rébuszokat bárki is megértsen... De bízom benne, hogy lesz egy pár jó tanács, tapasztalat, amit megfogadhatok..

Köszönöm!

25N

2022. dec. 4. 22:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
24%

Ha még egyszer valaki a Mérgező szülőket ajánlja, felvágom az ereimet, komolyan! Hosszában, biztosra menve...

Nem minden szülő mérgező, mielőtt rásütitek valakire ezt a méltán népszerű bullshit jelzőt, talán érdemes lenne a másik felet is meghallgatni

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek" (Mt 7:7). Ne tekintsétek magatokat másoknál jobbaknak, ne tartsátok magatokat bíráiknak. Mivel nem tudhatjátok az indítóokokat, ítélkezni is képtelenek vagytok mások felett.

2022. dec. 5. 13:30
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Borzalmas (sérült) ember, építsd le vele a kapcsolatot, amennyire csak tudod. Facebookon te tiltsd le, szégyellje magát! Valszeg lesz még pszichés bajod belőle (lehet hogy már megelőzésnek is érdemes lenne terápiába járnod), hogy ő ilyen volt, tényleg mérgező szülő ő is.

Ha muszáj vele találkozni, kommunikálni, akkor fejezd ki, hogy mivel lelépett kurvára nincs joga semmit se szólni, és inkább próbálja meg a saját életét rendbe rakni, a te cseszegetésed helyett.

50f

2022. dec. 5. 13:54
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

5! A kérdező írta:

"Persze el is engedhetném a témát, azon vagyok, de mikor a jó múltkor voltunk haragban évekig őszintén szólva féltem. Hogy útközben vagy anyába, vagy belém beleköt valamilyen hülye indokkal csak azért is, váratlan helyen vagy szituációban, csak azért mert most ő haragszik. Az se lenne tőle idegen, hogy a házhoz jöjjön és cirkuszoljon olyankor.

Szóval jobb inkább jóba lenni vele, megha felszinesen is,mert ellenségnek még őrültebb, mint apának."

Most komolyan mit kellene tennie egy zaklató ellen akivel puszta félelemből tartja a kapcsolatot? Szolgáltassa ki magát és viselje a zaklatást meg az inzultust csak mert ez a fazon biológiailag az apja? Teljesen normális lenne hogy megszakítja vele az összes kapcsolatot, tudtára adja hogy ne is is keresse többé. Ha mégis cirkuszol akkor pedig hívni kell a rendőröket. Ki tudja mire képes egy ilyen elborult ember, vagy inkább várja meg míg valakinek baja esik?

2022. dec. 5. 14:10
 14/14 anonim ***** válasza:
70%

11.

Húzzál már innen az idézeteiddel, foglalkozzal a pedo papokkal, ott rendezkedj! Gyökér...

2022. dec. 5. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!