Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hangulatember szülő, akinek...

Hangulatember szülő, akinek ha olyanja, hozzádvágja - mikor változik meg?

Figyelt kérdés

Sosem jöttem ki anyámmal. 14 évesen féltem, hogyha hazajött szülőiről, sose volt jó neki a tanulmányi eredményem. De ő rá mindig is ez volt a jellemző, örökké elégedetlen, hangulatától függően vágott oda apuhoz, hozzám mindenféle megjegyzést, piszkálódást. Persze apu sosem védte meg magát, mindig csak kiskutya volt, még autópályán is hajlandó volt egyszer visszafelé tolatni, hogy az éppen elhagyott benzinkútra bemenjünk.

21 évesen mondtam azt, hogy akkor fogom, és leszarom, nem fogok ezzel hadakozni, mert nincs értelme. De most 26 vagyok, és ennek igy sosem lesz vége. Múlthéten lettem munkanélküli, mert a kiscégem nehéz helyzetbe került, dolgoztunk mindennap 9-10 órákat, de nem sikerült kihozni nyertesre. Erre tessék, nem akkor, hanem most mit kapok meg? "Rajta, lehet megint éjfélig dorbézolni".

Tudom, el kéne cuccolni. Amint lesz munkám, és valaki, akivel lehet, meg is teszem. De nekem mindig azt tanitották, hogy pl. csesztető osztálytárs esetén: ne figyelj rá, és akkor majd elmegy mást piszkálni. De ennek sosem lesz vége, és félek, egyszer nagyon csúnya dolgot fogok tenni.

Én már legszivesebben be se mutatnám az új barátnőmet, ha lenne, vagy a gyerekeknek se mondanám, hogy van nagymamájuk...

2014. márc. 16. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem az apukám ilyen! Nem tudsz vele mit tenni, csak ha elköltözöl akkor lesz jobb... :(
2014. márc. 16. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Szabad meg kérdeznem, hogy 26 éves létedre, mire jutottál?

Milyen iskolát végeztél, milyen munkát találtál?

2014. márc. 16. 21:55
 3/6 Argloss ***** válasza:

Csak akkor fog megváltozni, ha valami nagyon szörnyű dolog történik és már nem érzi jól magát úgy ahogyan van. Szóval valószínűleg soha.

Vicces tanítás ez a majd megunja dolog, de a valóságban az a helyzet, hogyha nem elkerülhető ember, akkor vagy elnyomod az ilyen személyiségű egyéneket, vagy hagyod, hogy ők uralkodjanak rajtad. A te döntésed, hogy melyiket tudod könnyebben kivitelezni.

Dolgozz azon, hogy hamar elkerülhető ember legyen az anyukád és ha mégis találkoznotok kell (azért néha illik meglátogatni a szülőket), akkor pedig nagyon határozottan pattintsd le a hülyeségeit. Véleménye lehet mindenkinek, de nyilván érezni lehet azt, hogy kinek a szavára érdemes adni és ki akar csak beléd rúgni, hogy egy kis boldogságot szerezzen magának...

2014. márc. 16. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem apám ilyen. Az a baj, hogy ebben én rá hasonlítok, és ezt gyakran utólag veszem észre. Ha előre észreveszem, akkor természetesen igyekszem visszafogni magam, mert engem is frusztrál, ha ilyen emberek vannak körülöttem. De mivel ez egy személyiségtípus, gyakorlatilag bele van kódolva az emberbe, nagyon nehéz változtatni rajta. Kívülről lehetetlen, csakis akkor lehet, ha azt az illetőt is zavarja, hogy így viselkedik és odafigyel magára.
2014. márc. 16. 22:17
 5/6 A kérdező kommentje:

"Szabad meg kérdeznem, hogy 26 éves létedre, mire jutottál?

Milyen iskolát végeztél, milyen munkát találtál?"

hogyne, már ha ez számit bármit is...

érettségi, főiskola, nyelvvizsga, mindent időben. Adatrögzitő voltam, most fejlesztőként próbálok érvényesülni...

2014. márc. 16. 22:18
 6/6 anonim ***** válasza:

33 éves vagyok, férjnél, teljesen külön élve, most várom az első gyerekünket.

És az anyám még mindig ilyen, és még mindig görcsbe rándul a gyomrom, ha valamit kell vele beszélni...

úgyhogy változni nem valószínű, hogy fog a helyzet, legfeljebb jobban hozzászoksz.

2014. márc. 17. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!