Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem az apámat, ha...

Hogyan kezeljem az apámat, ha hangulatember, és soha nem lehet neki megfelelni?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak, és mivel messze dolgozik, ritkán látom őt, leginkább csak decemberben. Évközben nem sokat beszélünk heti max 10 percet telefonon. Ennyi idő alatt fogyunk ki a sablonos kérdésekből, anélkül hogy bármi komolyat is meg tudnék / tudtam volna vele valaha beszélni. Erről már letettem és elengedtem.

Az év vége mindig rizikós, ha itthon van. Ha valamelyik hajam szála nem úgy áll, ahogy ő szeretné, akkor átvált passzív agresszívba, leredukálja a kapcsolatot telefonban, élőben is, végső esetben letilt Facebookon, és mindenki előtt elhord engem minden hülyének. (Igen, ez komoly.)

Legutóbbi példa, hogy nem tetszett neki az előző párom, akivel 5 évet voltam együtt. Addig fekszinesen jól kijott vele, szemtől szemben nem szólt semmit, de kb a 3.évünkben mindenféle előjel nélkül évközben, amikor nem volt itthon, a Facebookon az összes képünkre mérges fejet küldött, majd törölt, tiltott Facen, és ennyi,nem beszéltünk vagy 2 évig. Aztán egy szép sima semmitmondó napon visszajelölt, és elkezdett hivogatni újra hetente, mintha mi sem történt volna.

Jelenleg megint azt érzem, hogy kezd neki valami nem tetszeni, de hogy mi, azt nem tudom. Szemtől szemben soha nem mond semmit. Valószínűleg az új párommal való hazfelujitasunkban talált valami kivetnivalót, amit ő máshogy csinálna, természetesen jobban, mint mi.

Már elojott a gyomorgorcs, hogy ebből megint harag lesz, kérdőjelek, hogy mi a franc történik, haragtartás, egymás kerülése ebben a kisvárosban,ahol mindenki ismer mindenkit?!...

Végtelenül elszomorit, érzem a szégyent, hogy ilyen apám van, és a hiányt, hogy másra lenne szükségem, mint "gyerek". És a legrosszabb, a rettegés, hogy mit csinálok rosszul, vajhhh mi nem tetszik már neki megint? Irhatjatok, hogy kérdezzem meg, többször megtörtént már, válasz természetesen nincs, csak max akkor azért haragszik meg mert "szemtelen vagyok h ilyeket kérdezgetek"... Házhoz megyek csak a pofonért.

Olyan, mint egy nagy óvodás, aki a nézeteltéréseket nem tudja feldolgozni. Persze el is engedhetném a témát, azon vagyok, de mikor a jó múltkor voltunk haragban évekig őszintén szólva féltem. Hogy útközben vagy anyába, vagy belém beleköt valamilyen hülye indokkal csak azért is, váratlan helyen vagy szituációban, csak azért mert most ő haragszik. Az se lenne tőle idegen, hogy a házhoz jöjjön és cirkuszoljon olyankor.

Szóval jobb inkább jóba lenni vele, megha felszinesen is,mert ellenségnek még őrültebb, mint apának.

Kapcsolatot nem lehet vele szorosra fűzni. Közös programnál szarul vezetek, hogy lehet ilyen lassan menni. Ha alkalomra ajándékot veszek, nem kellett volna. Ha sütit viszek, csak annyi a reakció két nap múlva, hogy tessék itt a tányérod elmosva. Szívmelengető🥺

Van egy pár haver neki, akiket félistenként tisztel. Család 85%val nem beszél, pont emiatt a stílusa miatt mert ráuntak. De nekem mégiscsak az apám, plusz a "szellemi rettegést" akarom elkerülni, amikor nem vagyunk jóban...

Nem is tudom, mi a kérdés, nem is várom, hogy ilyen rébuszokat bárki is megértsen... De bízom benne, hogy lesz egy pár jó tanács, tapasztalat, amit megfogadhatok..

Köszönöm!

25N

2022. dec. 4. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

Muszáj vele a kapcsolatot tartani?

Legyél elérhetetlen, rázd le, amikor rossz veled, és akkor látni fogja az első mérgelődés után, hogy valamit nem csinál jól

2022. dec. 4. 22:33
 2/14 anonim ***** válasza:
67%
Mérgező szülők című könyvet ajánlanám elolvasásra. Ha elolvasod, megérted, miért mondja mindenki, hogy lehetőleg ne legyél kapcsolatban az ilyen szülővel. Nem tudsz jól kijönni vele. Ahogy leírod, lehet, hogy mentálisan nem teljesen egészséges, és ezért sem fogod tudni megváltoztatni, mert neki kellene változnia, de ő nem látja be, hogy vele van a baj.
2022. dec. 4. 22:50
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Tudod mikor futnék ilyen ember után. Csak beléd törli a lábát amikor neki kényelmes, vagy még azt sem...

Tiltsd le, ne keresd. Ha cirkuszol hivd rá a rendőröket. Végülis mi szükséged van neked rá? Csak aggódást okoz és kellemetlenséget.

2022. dec. 4. 23:01
 4/14 anonim ***** válasza:
19%
Kérdezd meg tőle, hogy milyen közös programnak örülne? Karácsonyi vásárba menetel, kirándulás, egyéb? Te pedig szervezd meg.
2022. dec. 4. 23:31
 5/14 anonim ***** válasza:
64%

A válaszolok közül sem mindenki százas. Milyen rendőröket? Miért?

O, azok a mérgező szülők és hibátlan gyermekek! Majd a gáz akkor lesz, amikor rátok mondja a gyerek

2022. dec. 5. 00:20
 6/14 anonim ***** válasza:
21%
Azt nem értem a rengeteg ilyen kérdésnél, hogy fiatal felnőttek miért akarják "kezelni" a saját szüleiket? Nem hiszem el, hogy 25 évesen ne találkoztál volna annyi emberrel iskolában-munkahelyen-utcán-kávézóban-akárhol hogy felfogd, az emberek többségének a személyiségén max 15-20%-ot ha változtatni fogsz, és azt is csak a férjed-feleséged esetében esetleg, és nem egyik napról a másikra. Elég egocentrikus és egészségtelen hogy mindig mindenkit kezelni kell mert "harmóniára törekedni" meg mit tudom én. Egyszerűen csak fel kell nőni és élni.
2022. dec. 5. 02:37
 7/14 anonim ***** válasza:
81%
Állandó félelemben nem lehet élni. Mikor már nem bírod, hidd el, meg fogod mondani neki a telefonba, apám, kezeltesd a hangulatzavaraidat, engem addig ne keress. Pedig nem kellene addig várnod míg belebetegszel.
2022. dec. 5. 06:10
 8/14 anonim ***** válasza:
90%

Miért látod decemberben, ha elváltak a szüleid és ő messze lakik?

Egy ilyen labilis bolondot nem szabad közel engedni magadhoz. Akkor sem, ha az apád!

Kinek hiányzik a defektes viselkedése. Ez a fosbuk dolog is... miért tartod vele a kapcsolatot? Tiltsd le és ignoráld!

2022. dec. 5. 06:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló környezetből 21 évesen leléptem, gyakorlatilag 8 évig nem kerestem őket (néha írtunk). 3 évvel ezelőtt mentem haza először és találkoztam velük.

Rhadtul ideges voltam, de rávettem magam.

Normálisak voltak - vszeg rájöttek, hogy én többé nem vagyok a szóbeli boxzsák, felnőttem, nem ijedek meg tőlük, nem sírom el magam.

Azóta évi 2-3x elmegyek, meg kétnaponta írunk.

Ehhez viszont kellett majdnem 10 év teljes ignore, és nekem egy sokkal határozottabb kiállás (nem vagyok az, de nem mutattam, mennyire parázok).

2022. dec. 5. 07:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Minimalizald vele a kapcsolatot.
2022. dec. 5. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!