Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon durva volt a beszólásom...

Nagyon durva volt a beszólásom az apámnak és jogosan akart megütni?

Figyelt kérdés

Itthon élek, 23 éves lányként. Ennek az a háttérsztorija, hogy én 18 évesen elköltöztem koliba, egyetemre. 21 évesen végeztem, de onnan az egyetemen megismert páromhoz költöztem. Azonban ennek a kapcsolatnak pár hónapja vége lett, így haza “kényszerültem” átmenetileg. Sőt, jelen pillanatban munkám sincs 1 hónapja, de keresem az újat, mert alig várom, hogy eltűnhessek itthonról.

Lényeg a lényeg : Itthon pakolásztam a fürdőt. Átmenetileg rendetlenséget csináltam, hisz pakoltam a dolgokat ide-oda, vizeztem, csempét pucoltam. Amikor ez zajlott, az apám aközben szeretett volna borotválkozni. Mikor benyitott és meglátta az átmeneti kuplerájt, teljesen kiakadt, mert szerinte én csak a felfordulást csinálom és miattam nem tud élni. (Sosem takarított, szerinte a takarítás felesleges és azért csinálom az anyámmal együtt, hogy őt baxogassuk).

Elég csúnya hangnemben kezdett velem beszélni, majd még higgadtan elmondtam neki, hogy várjon már egy fél órát, arra rend lesz és jöhet , de most menjen már ki a fürdőből, mert feltartja a munkámat.

Erre a válasza:- Mi az, hogy ő menjen ki? Én húzzak már el itthonról, mert nem normális, hogy itthon élek, de egy kis életrevalótlan szar vagyok, aki a munkahelyét is elveszti és egy férfinak se kell, mert ezért dobott ki az exem is. (Különben én szakítottam vele, de mindegy is.)

Ezen már bedühödtem, mert amióta az eszemet tudom, lehúzza az önbizalmamat, lenéz, beszólogat, alábecsül. Ezt mind úgy, hogy az anyám tartja el 20 éve, mert neki derogál dolgozni.

Visszaszóltam:- Nem lenne ilyen nagy a pofám, ha a feleségem pénzén élnék két évtizede.

Majd jött a barbár reakció, felemelte rám a kezét, de élből elhárítottam és elküldtem a (...oda). Másodszorra már nem emelte rám a kezét, csak szitkozódva ott hagyott. Én meg elkezdtem bőgni, persze magamban.

Szerintetek én viselkedtem vele “tiszteletlenül”?

2022. dec. 4. 18:42
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
16%
Ilyen mikor két élősködő vitatkozik.
2022. dec. 4. 20:40
 32/53 anonim ***** válasza:
86%
Apád egyike a sok százezer nyomorultnak, aki nem bír uralkodni az idegein, és azt hiszi, ha nem tör-zúz maga körül, akkor valahogy elveszti az alfahím státuszát. Az én apám is ilyen volt, szidott-mocskolt egész álló nap, míg egy nap felrúgtam, és elköltöztem otthonról. Inkább a nyomort választottam, mint az állandó megalázást. Fater egyedül döglött meg, nem is érdekel, hová szórták szét. A nevem is megváltoztattam.
2022. dec. 4. 20:51
 33/53 anonim ***** válasza:
21%

Úgy látom nemcsak hogy a tisztelet nincs oda-vissza a kapcsolatotokban, de a szeretet/kedvesség és odafigyelés is odébb állt tőletek. Persze lehet igaz hogy az öreged azért nem dolgozik mert a gyereknevelés rámaradt-ezért lehetnél picit figyelmesebb- de ... tudod mit? Nem hiszem hogy ez egy igaz sztori lenne. Mutass nekem egy jól kereső nőt a 40-50- es éveiben, aki eltűri hogy a férje otthon meressze a seggét gyereknevelés címen.

Ha ism. ha igaz a történet, akkor a fürdőszobai incidens csak egy apropó volt hogy a felgyülemlett sérelmeiteket egymáshoz vágjátok. Amúgy inkább megállnék 10 percre, míg megborotválkozik, minthogy várassam 30 percet a takarítás végeztéig. Szóval lehet engedned kellett volna talán, de mindegy is, hiszen utáljátok egymást. Mielőtt ellépsz otthonról, rendezd a kapcsolatot az öreggel, már ha igaz az elbeszélésed.

2022. dec. 4. 20:51
 34/53 anonim ***** válasza:
13%
Egyikőtök sem lehet magára büszke. Én nem takarítgattam fürdőszobát(tök ugyanilyen sztorim tehát nincs) de jobb tanuló voltam anyámnál ennek ellenére keményen beszólogatott amikor be-becsúszott gyengébb osztályzat egy dolgozatnál a 100 közül. Mondjuk ha egyszer is azzal kontráztam volna hogy "te csak ne magyarázz mert a bizonyítványaink közt zongorázni lehetne a különbséget" nem a szűk családom de még a tág ismerősi kör is keresztre feszített volna engem. Abból kell kiindulni hogy a szülő nem egy haver a szomszéd lépcsőházból, előnyből indul tisztelet terén. Ez az előny persze elolvadhat de ha fifty-fifty szagú az adok kapok az neked cikibb.
2022. dec. 4. 21:04
 35/53 anonim ***** válasza:
76%
Jól tetted!
2022. dec. 4. 21:05
 36/53 anonim ***** válasza:
75%
#34 te beteg vagy.
2022. dec. 4. 21:10
 37/53 anonim ***** válasza:
83%

Aki a drága apukát mentegeti, meg mindenféle "tiszteletről" meg ilyesmikről papol, az inkább húzza le magát. Apuka megbukott apaként, férfiként, emberként. Miért?

A férfi kötelessége, hogy otthont teremtsen.

Az otthon attól otthon, hogy aki oda tartozik, biztonságot és nyugalmat talál. Nem pedig egy őrjöngő fa5zkalapot, aki szapulja és cseszteti.

Apuka nem férfi. Szégyellje magát. A kérdező pedig nem hibás semmiben. Ő mindent megtett, ami tőle elvárható.

2022. dec. 4. 21:12
 38/53 anonim ***** válasza:
73%
Egy teljesen jogos visszaszólás volt. Ha tudom, hogy itthon ilyenek a körülmények, inkább mentem volna gyárba, szállásbiztosítással addig, ameddig a diplomámmal nem találok melót, mert ennél még az is jobb lenne.
2022. dec. 4. 21:12
 39/53 anonim ***** válasza:
14%
Szegény 34-es! Pedig semmi rosszat nem írt.
2022. dec. 4. 21:24
 40/53 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen embernél nem érdemes tiszteletről beszélni. Neked volt igazad kérdező. Apád tipikusan az az ember, aki csak üvölteni, fenyegetni, öklöt rázni képes, mert azt hiszi, hogy ettől majd mindenki térden csúszik előtte, meg majd félelemből nem mer neki senki sem ellent mondani. Erre inkább a szánalmas nyomorult jelző illik. Hogy anyád ezt így elnézi, eltűri, az róla is sokat elárul. Ha lenne valami minimális tartása anyádnak, már régesrég lapátra tette volna ezt a retket, mondom ezt férfiként.

Azt megkérdezhetem, hogy apád hogy viszonyul anyádhoz? Mert ha ugyanígy, akkor szinte biztos, hogy anyád is már rég kidobta volna, csak fél tőle. Ha tényleg ez lenne a helyzet, akkor viszont összebeszélnék anyáddal, hogy segítesz neki beadni a válópert, meg ha úgy van, akkor rendőrség, ha eldurvulna.

Apád ilyen hozzáállással 100%, hogy egyedül fog megdögleni, de meg is érdemli.

2022. dec. 4. 21:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!