Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy huszonévesre miért dolgozi...

Egy huszonévesre miért dolgozik még mindig az anyja, nem neki kellene az anyját kiszolgálnia inkább?

Figyelt kérdés
2022. dec. 3. 19:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
87%

Önálló élet, csak sajnos sok otthonélő huszonéves here még arra is képtelen, hogy kitakarítson maga után, anyuka meg nem nézi el tovább a koszt.

A tesóm pl dettó ugyanez, elvan otthon, mint szr a vízben de egy szalmaszálat nem tenne keresztbe, majd anyu megcsinálja.

Az a baj, hogy anyu meg is csinálja.

Érdekes, amikor vengédségbe jött 6 napra, képes volt maga után rendet tartani, sőőőt, reggelit is sütött, egyedül.

Megmondtam neki, hogy én nem szolgálom ki. Ha éhes, eszik, de engem nem ugráltat.

Azt hitte, viccelek (nem szokta meg, hogy magának csináljon bármit), de fél nap éhezés után rájött, hogy itt nem lesz körbeugrálva.

2022. dec. 4. 08:07
 22/33 anonim ***** válasza:
82%
Most oké, hogy a rezsibe belead, meg ilyenek, de bakter, az röhej, hogy egyébként tényleg semmit nem csinál - elvárja, hogy szedjenek neki ételt, stb.
2022. dec. 4. 08:09
 23/33 anonim ***** válasza:
23%

"Megmondtam neki, hogy én nem szolgálom ki. Ha éhes, eszik, de engem nem ugráltat."

Te aztán komoly vendéglátó vagy. Egyáltalán minek hívtad el?

2022. dec. 4. 08:31
 24/33 anonim ***** válasza:
86%
"Ha még tanul a gyerek, teljesen normális, hogy eltartja." Az eltartás nem kiszolgálás szerintem.
2022. dec. 4. 08:50
 25/33 anonim ***** válasza:
65%
"Te aztán komoly vendéglátó vagy. Egyáltalán minek hívtad el?" Ki mondta hogy hívták? És ki mondta hogy a vendéglátó azonos a csicskával? Főleg egy lusta senkiházival szemben?
2022. dec. 4. 08:52
 26/33 anonim ***** válasza:
76%
Miert kellene a gyereknek kiszolgalnia a szulot?? Nyomorek talan? Ha nem, akkor ez egy hulye kerdes.
2022. dec. 4. 08:57
 27/33 anonim ***** válasza:
23%

A szülő akart gyereket, nem fordítva. A felelősség a szülőtől a gyerek felé létezik.

A szülő törvényileg köteles anyagilag támogatni a tanuló gyermekét, amennyiben a gyermek fenntartja a szülővel az aktív (pozitív szemléletű) kapcsolatot, és ha anyagilag a szülő képes is a támogatásra.

Az, hogy 50 éve teljesen más társadalmi szemlélet, és lehetőségek voltak, nem azt jelenti, hogy mindenkor működnek. Továbbá mindenről csak a szülő tehet!!

A "mamahotel" inkább azokra vonatkozik, akik középfokú végzettség megszerzése után nem tanulnak tovább, nem is dolgoznak és eltartást várnak a szülőtől, az önállóságra való képtelenségről nem beszélve, bár ez a szülő nevelési szegénysége, ahogy az egész kialakult szituáció is.

Elméletben egyet értek, a kisállatodat sem küldöd el pénzt keresni, a gyerekedet miért? :D. Gyakorlatban pedig az ember tovább él, mint az általánosabb kisállatok, és drágábbak az igényei, a szociális és társadalmi összetettsége más.

A gyereknek konkrétan 0 energiát kell a szülőjébe fektetni, a szülő dolga hogy a saját élete rendben legyen, nem a gyereké, míg fordítva a szülő dolga!

2022. dec. 4. 17:41
 28/33 anonim ***** válasza:
74%
szituációfüggő, nincs egzakt válasz.
2022. dec. 4. 20:31
 29/33 anonim ***** válasza:
88%
A mamahotel azt jelenti, hogy a felnőtt ember nem alapít családot és otthon lakik a szüleinél. Ismerek egy 40+ nőt, a szüleivel él és nincs pasija. Az anyja főz rá...
2022. dec. 4. 22:24
 30/33 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom, mit értesz, az alatt, hogy dolgozik rá az anyja. Én olyan 40+ nőt ismerek, akit még mindig a szülei tartanak el, akár úgy, hogy nekik nem jut annyi. És nem segít a szüleinek semmit.
2022. dec. 6. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!