Kit illet meg a lakás bérleti díja? Engem vagy édesanyámat?
Évekkel ezelőtt vettek a szüleim 1-1 lakást, ami be lett ígérve nekem, illetve húgomnak. Én elköteleztem az országból egyetem miatt nagyjából 5 éve, úgyhogy értelemszerűen itt albérletet kell fizetnem. Az elején sok támogatást kaptam a szüleimtől (csak amíg nem volt munkám), azóta viszont szinte 100%-ban én tartom el magam. Azért csak szinte, mert most fogom befejezni a mesterképzést, úgyhogy jelenleg csak részmunkaidőben dolgozom, édesanyám pedig havi 200€-val támogat, és ennyi.
Sajnos édesapám időközben elhunyt, lezajlott a hagyatéki tárgyalás, és a szóban forgó lakás az én nevemre került, a másik pedig húgoméra. Ennek ellenére mindkettő kiadott lakás bérleti díja édesanyám számlájára megy (húgom még a családi házban lakik, úgyhogy az ő lakása is ki van adva). Anyának egyébként vagy egy 3. kiadó lakása is, szóval annyira nem érzem jogosnak, hogy szinte minden ebből származó bevételt ő tegyen zsebre. Azt tudni kell, hogy a 2 új lakáson van még valamennyi hitel, általában erre hivatkozik, hogy havi szinten törlesztenie kell őket. A törlesztő nagyjából havi 100 ezer Ft körül van a 2-re (a 3. hitelmentes), úgyhogy egyáltalán nem vészes. Nem mellesleg nekem is van már több millió Ft-os hitelem (kb 11 ezer €), mert a tandíjat végig hitelből finanszíroztam, ugyanis ebben az országban nincs államilag támogatott oktatás. Írtam, hogy havi 200€-val támogat engem édesanyám, de mivel a lakás már egy ideje az én nevemen van, ezért úgy gondolom, hogy a bérleti díj teljes egésze engem illetne, ami nagyjából 2-3x annyi, mint amivel anyám támogat jelenleg. Ha Magyarországon élnék, nyilván abban a lakásban laknék, ami most jelenleg ki van adva, szóval semmi bevétele nem jönne onnan, és a hitelt is ugyanúgy ő törlesztené. Nekem a jelenlegi albérletem így is drágább, mint a budapesti kiadott albérlet.
Ti mit gondoltok ezen tények tudatában, kit illet meg a kiadott lakás bérleti díja?
(25 éves vagyok.)
De most tényleg belegondolok, van egy lakás a neveden, ami ki van adva, a bérleti díjból anyud fizeti a torlesztojet. Ez így tök rendben van. Támogat téged , külön kuld ki pénzt is.
És akkor te azt várod, hogy te kapd a bérleti díjat, és ő zsebből fizesse a törlesztő, vagy mi? Illetve ha hazaköltöznél, akkor is ő fizetné?? És hol van itt a te részed? Pofám nem lenne , a popód alá van minden rakva. Ezért nem szabad egy gyereket így elkényeztetni.
Ha a tied a lakás de anyukád fizeti a lakásod törlesztőjét plusz még havi 200 eurót is küld akkor szerintem nagyon becsületesen jár el. Azt tudod ugye hogy a lakbérből adózni kell, a lakáson bármi javítandó van, intézni, fizetni kell, a bérlőkkel foglalkozni kell, ami idő=pénz. Ha külföldön vagy, akkor ezeket csak valami ügynökségen keresztül tudnád intézni, akik kemény százalékokat legombolnának rólad.
Azt nem értem hogy gondoltad, hogy ha hazaköltöznél akkor hagynád hogy anyukád fizesse annak a lakásnak a törlesztőjét továbbra is, amiben pöffeszkedsz. Kicsit nézz magadba, és ne használd ki özvegy anyukádat. 25 éves vagy már, nem kisgyerek. Nem támaszthatsz irreális elvárásokat anyukád felé.
Ugye úgy gondolod, hogy ha a bérleti díj a tiéd, akkor a lakással járó összes költség is igaz? Plusz akkor már nem kéne hogy támogasson anyukád.
Meg gondolom nem ő kényszerített téged külföldi fizetős szakra. Amúgy meg nem tudom melyik országban nincs ösztöndíj? maximum nem vagy elég jó tanuló hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!