Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezik olyan, hogy egyben...

Létezik olyan, hogy egyben utálom, de szeretem is anyukám?

Figyelt kérdés

Jelenleg az életem teljesen kerek lenne, egyedül az anyukámmal való kapcsolatom katasztrófa. Felnőtt vagyok már, de egyelőre anyagilag nem kerültem még abba a helyzetbe, hogy önállóan elköltözzek. Dolgozom már, de még járok levelező képzésre, így sajnos a 40 óra helyett csak 30 órában tudok dolgozni. Pedig jó lenne elkoltozni.

Mindennaposak a veszekedések, apró pitiáner dolgokon. Mindenért leszid anya, olyan dolgokért is, ami természetes emberi hiba. Állandóan azzal jön, hogy rendetlen vagyok, miközben én takarítok, pakolok itthon a legtöbbet és anya rendetlensege a saját szobájában teljesen kaosz. Mindenert veszekedik. Eleinte a barátom nem értette miért panaszkodok ennyit anyára, volt hogy mondtam neki, hogy őszintén nem is tudom már, mit szeretek anyaban. És pl ekkor is mondta, hogy azért van jó oldala is. Aztán ahogy telik az idő, anya már a barátom előtt is veszekedik velem és hát mivel a barátom szem és fültanúja ezeknek, ő is megertette, hogy mi is a bajom anyával. Már ő is mindig mikor beszél anyáról, mondja, hogy nem akar rosszat mondani anyáról, de megvan a véleménye róla. Egy begyepesedett morgos vénasszony lett belőle. Katasztrófa az egész, de komolyan. És tényleg nem tudom, hogy miért szeretem...

Viszont belegondoltam abba, hogyha meghalna, azért mégis szomorú lennék... Valahol én látom benne a jó embert mégis, a NŐT, a gyengédséget és azért vannak jó gyerekkori emlékeim is vele. Én tudom, hogy van egy jó oldala is, de azt mostanában nem szokta mutatni túl gyakran... Egyszerűen úgy érzem, hogy utálom is, de mégis szeretem.

Van ilyen?

2022. nov. 22. 20:00
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Van ilyen.

Valójában szereted, de egész egyszerűen generációs szakadék van köztetek, amit úgy baromi nehéz elviselni, ha együtt éltek.

Hidd el, amint elköltöznél és csak x időközönként látogatnátok egymást, minden helyrejönne.

2022. nov. 22. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy van ilyen, sőt. Ez nem generációs szakadék, hanem az anyád egy kellemetlen, zsémbes, tapintatlan ember, aki mindent elkövet, hogy elmarjon maga mellől, miközben te jogosan vágysz az anyai szeretetre. Egy ilyen embert nem lehet szeretni, de természetes igényed, hogy legyen egy kedves, szerethető anyád. Valószínűleg mindig is ilyen volt, csak kicsi korban ez kevésbé tudatosul, mert az anya az óvó-gondoskodó felnőtt. Hosszú távon nem látom jövőjét szeretetteljes, intim kapcsolatnak, nyilván megvan a maga élettörténetében az oka, hogy mért lett ilyen, ő se kapott egészséges szeretetet az anyjától, nincs jó párkapcsolata, de ezt nem neked kell megszerelned. A kiút a tőle való fizikai-érzelmi eltávolodás, saját stabil érzelmi kapcsolatok megteremtése.
2022. nov. 22. 20:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Amint a saját helyzeted is mutatja, van. És normlis is egyben.
2022. nov. 22. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos nem csak az interneten meg a tv-ben van. Különböző szinteken, anyám is imád rikácsolni, leginkább csak a problémát látja bennünk. Nekem most nincs párom, de nem nagyon tudom elképzelni, hogy bármi értelmes közös programot tudnánk még velünk se tud sajna. Van egy ilyen büntető sémája, sza ha vmit úgy lát bennünk, hogy nem megfelelő, akkor nincs mentség, pofabe, meghunyászkodás és megtorlás. Akinek pszichés problémája van, sokszor megakadályozza, hogy jól működő kapcsolatai legyenek.

Ő olyanokér veszekszik, hogy ne folyasd annyira a vizet, mert spórolunk, ne tedd az asztalra a forró bögrét, ne szellőztess, pitiáner dolgok, de olyan gyűlölet van benne, hogy teljesen tönkreteszi a kapcsolatunk, utána egész nap csak az jár a fejembe, hogy milyen szar az élet, a mi kapcsolati tengelyünk ezeken elbicsaklik, egyszerűen érzelmileg nem szocializálódtak, csak a tanult dolgokat viszik. Nem tudom, hogy ezért van-e egyedül.

F

2022. nov. 23. 00:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Annyira valóságos, hogy kezdem belátni, hogy sose lesz normális, olyan akivel lehet egy egészséges kapcsolat, nem olyan életet él. És most hogy a saját lábamra akarok állni, elérni sikereket, látható, hogy nem is támogat egyáltalán. :/ majdnem olyan mint egy idegen akivel funkcionális közös ügyeink vannak, szerintem nem is tud róla, hogy gyereke van, csak hogy van valaki, aki a volt férje sarja, és vannak feladatai vele kapcsolatban, de hogy ez érdekelné vagy tudná hogy miért és mik ezek a dolgok, kezdem kétségbe vonni, inkább csak ezek ilyen velejárói az elcseszett gyerekeknek, amúgy ha én nem ragasxkodnék hozzá 18 éves koróm óta nem is láttam volna, maximum karácsonykor, na arról már ne is beszéljünk milyen elbaszott karácsonyaink voltak
2022. nov. 23. 00:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagy félelmem, hogy a barátnőmnek elmondom, milyen aztán lehet engem sajnálni. Amikor gyerek voltam még nem gondoltam hogy egyszer azzal szembesülök, hogy nem jó társaság a szüleim.
2022. nov. 23. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!