Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ne foglalkozzak vele és...

Ne foglalkozzak vele és vegyek új ágyat magamnak?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy még itthon élek anyukámmal, illetve bátyámmal, aki 27 éves. Én 24 vagyok. Egyelőre sajnos elköltözni nem tudtam, mert habár van keresetem, abból nem igazán sikerült félretenni. Albérletbe meg a barátommal közösen fogunk költözni (egyedül nem tudnám fizetni), miután picit gatyába ráztuk az egzisztenciánkat.

Sokáig (még felnőtt koromban is) nem volt saját szobám, bátyámmal közös szobában aludtunk. Mikor lett barátom, akkor kezdett kellemetlenné válni ez, és kitaláltuk, hogy apa régi szobájába költöznénk (apa elköltözött), ami félig ilyen dolgozószoba. Ott van az asztali gépünk is, ami 2 havonta van csak használva kb. Abban a dolgozószobában eddig évtizedekig állt egy kanapé, maga a bútor kb 40 éves, itt-ott be van szakadva, törve, de végülis barátommal nekünk jó volt.

Viszont az a helyzet, hogy mindketten iszonyatosan allergiásak vagyunk a porra (mindkettőnknek orvosilag igazoltan) és hiába porszívózzuk ki, az évtizedes por nem jön ki belőle. Én mondjuk állandóan szedek allergiagyógyszert emiatt az év minden napján, valamint az allergiás asztmám miatt inhalálós gyógyszert is. Viszont a barátom, ha átjön, akkor ő állandóan szenved nálunk, nem kap levegőt, viszket mindene és gyógyszerrel sem sokkal jobb (nekem sem 100%-osan hat a gyógyszer).

Felvetettem itthon, hogy vennénk közösen egy új ágykeretet, ás antiallergén matracot és ágyneműt hozzá. Valamint van ott egy szőnyeg is, amit én kiraknék onnan, úgyis az ágy alapterülete majdnem lefedi az egész szobát.

Viszont anya ezt ellenzi, mert mondván, hogy azt a kanapét ne dobjuk ki, mert ki lehet porszívózni, meg gőzölni meg minden, illetbe a beszakadt részeit pedig asztalossal megcsináltatni. De valamiért nem érti meg, hogy mi próbáltuk porszívózni, de nem lett jobb. A másik pedig, hogyha ágyat veszünk oda, az kb lefedi az egész szobát és nem lehet az asztali géphez ülni (2 havonta 1x szokta használni, és mindig felajánlom, hogy hagyszánlja a laptopom, de ezt nem szereti).

Ideiglenesen egyébként most a bátyám alszik abban a szobában, mert nekem az asztmám vált elviselhetetlenné, barátomnak meg a minden egyéb allergiás tünete. Viszont hosszú távon vissza kéne cserélnünk a helyeket, mert most az én egyszemélyes ágyamban alszunk 2-en és marha kényelmetlen (nem mellesleg, ez is egy 20 éves bútor, és nem matracos ágy, ez is tele van porral, pedig rendszeresen takarítva van).

Csakhát anya ellenzi, de már megőrülünk barátommal ettől az állandó allergiás rohamoktól, én az asztmás rohamaimtól. Már gondoltunk arra is, hogy egyszerűen leszrni, és veszünk egy ágyat, matraccal és kész.

2022. nov. 21. 19:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
96%
Azt gondolom értelmetlen a vita egy olyan bútordarabról, ami nemcsak öreg, avítt és felesleges, de roppant egészségtelen is. Nem is értem a hozzávaló ragaszkodást, főleg a súlyos allergiás reakció miatt. Újíts!
2022. nov. 21. 21:14
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
10-essel egyetértek, ne költsetek arra a lakásra, költözzetek el, ahogy csak tudtok. nyilvánvalóan édesanyád is úgy kezel mint egy megszálló vendéget, nem mint egy teljes értékű családtagot. a leírásból azt nem értem, hogy ki venné a közös ágykeretet, matracot? ti ketten a pároddal?
2022. nov. 21. 21:20
 13/26 anonim ***** válasza:
79%
kérdezd meg, hogy gond-e az odaköltözés, és ha mehet, akkor az ágynak mennie kell, mert az allergiád borzasztóan kellemetlen.
2022. nov. 21. 21:29
 14/26 A kérdező kommentje:

12, igen, a barátommal közösen. Igazából a barátom ötlete volt az egész, mikor már sokadszorra porszivoztunk át mindent és nem szűnt az allergia, akkor ő vetette fel, hogy fizeti az ágy felét, ha csak ez a gond.

Valaki kérdezte, miért nem költöztem el. 1 éve kezdtem dolgozni, azonban még mellette befejeztem az egyetemet, így eleve nem tudtam főállásban dolgozni, ahogy most sem. Illetve nagyon sok olyan dolog volt, amire ment a pénz, muszáj volt új ruhákat vennem, mert még a gimis-kamaszkori ruhaimba jártam, és munkahelyen már kellemetlennek éreztem (business casual amúgy az átlagos viselet). Sajnos miután apa lelepett, eléggé meg voltunk szorulva anyagilag és évekig nem volt semmi új cuccom. Telefont is vettem, mert az előző haldoklott, elkezdtem fodrászhoz jarni, korábban magamnak vagdostam, mert nem volt pénz rá. Elkezdtem sportolni is, és habár nyáron a szabadtéri sportokat preferálom, télen edző terembe járok, azért a havi bérlet sem olcsó, pláne Pesten. Meg hát voltunk nyaralni i (ezen mondjuk lehetett volna spórolni) , illetve most pedig jogsira teszek félre (amiből valószínűleg ágy lesz :D) , mert az sincs még meg. Meg utána a következő projekt a laptop vásárlás. Szóval mindig van mire gyűjteni, és albérlet mellett - részmunkaidos munkával - sajnos alberlettel nagyon nehéz normális eletszinvonalat fenntartani és nem hónapról hónapra élni. Barátom is nemrég végzett az egyetemmel, ő február óta dolgozik, de neki pedif elég sok tartozása van, diakhitel, autót is törleszti a szüleinek, ott is mindig van valami nagyobb költés. Most pedig jön a karácsony megint.. Nem tudom, tényleg valahogy mindig elmegy erre-arra a pénz, meg egyikőnk sem keres sajnos túl jól. Meg én eleve a fizetésem kb negyedét leadom anyának rezsire. Sajnos nagyon megy a pénz :(

2022. nov. 21. 22:44
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező ezen az oldalon az a baj hogy mindenki dobálózik azzal hogy spórolj ne költs sokat meg költözzön el. Azt hiszik ezek csak úgy hopp megvannak. Aki mint én is nettó 230 keres rohadtul nem tud csak úgy elköltözni. Ha befordul az ember egy pár cuccot vásárolni egy boltba vagy áruházba egyből ott hagy tizen ezreket éa alig vett valamit. Gondolkozzatok már mielőtt lenézitek a másikat hogy nem tud elköltözni.
2022. nov. 21. 23:25
 16/26 anonim ***** válasza:
64%
Arra a szobára én nem költenék ennyit, csak a minimumot, vagy olyat, amit költözés esetén vinnétek magatokkal. Muszáj új ágy? Nem elég egy használt kanapé. Muszáj antiallergén matracot venni? Nem elég, ha csak tiszta? Döntsétek el, hogy havonta mennyit akartok félretenni, és abból csak vészhelyzet esetén költsetek. Olyan érzésem van mintha próbálnátok spórolni, de nincsenek megszabva a határok, így könnyű átlépni.
2022. nov. 22. 01:26
 17/26 anonim ***** válasza:
77%

Kerdezo leirasabol is latszik, hogy minden fontosabb, mint a koltozes. Nyilvan a ruha az kell, meg persze,menjen az ember neha szorakozni, de van az ugy, hogy le kell mondani errol-arrol, ha van egy celunk. Jogsira gyujteni most? Minek? Sejtesem szerint egy autot nem tudnal fenntartani, nemhogy venni.

Vagy de? Akkor miert nem tudsz elkoltozni? Na ugye.

Engem igazabol nem erdekel, a kerdezo van gyerek statuszban, az o anyja nem engedi, hogy egy szaros agyat vegyen, 24 es 27 eves felnott emberekrol beszelunk pedig...

Lehet itt oltogatni a valaszolokat, hogyde a kotozzel az faszsag.

Hat pedig itt az lesz a megoldas, mar ha majd egyszer fel akar noni. Addig vegulis nem lenyeg.

Mert az, hogy 24 evesen meg itt kell bohockodni meg veszekedni egy szaros agyon, az gaz:D

De ha neki ez igy jo, akkor jo. Csavoja is kozelebb van mar a harminchoz, de neki is megfelel ez...

Hat akkor meg.

Fura, az tuti.

2022. nov. 22. 01:39
 18/26 anonim ***** válasza:
85%
A barátod fizeti a rá eső rezsit, a kajáját? Lehet ez anyud baja, hogy pluusz odacuccolt egy ember. Bár ez még akkor is zavarhatja, ha a csávó kifizeti a költségeit.
2022. nov. 22. 05:54
 19/26 anonim ***** válasza:
59%

Nem vennék új kanapét, hanem azon lennék, hogy elköltözök.

És nekem ne mondd hogy most tudtál csak ruhát venni, mikor egyetem alatt! is lehet pénzt keresni.

Tudom, én is voltam egyetemista, nagyon szr időbeosztással, de mindig el tudtam menni diákmunkára legalább heti 1-2 napot (vagy félnapot). Nem jókedvemből, hanem mert a szülőmtől nem számíthattam támogatásra (hagyjuk, miért).

És nem jogsira gyűjtöttem, meg apám kínja, hanem arra, hogy enni tudjak hétköznap (otthonról nem vihettem normális ételt), meg mielőbb költözhessek.

22 múltam, amikor elköltöztem az akkori barátommal albérletbe - részben a családi hátterem miatt.

Minden csak akarat kérdése - nagyon nehéz volt, igen, de inkább az, mint a "kedves" családommal éljek együtt tovább.

2022. nov. 22. 07:47
 20/26 anonim ***** válasza:
40%

Egyébként, hogyha anyud nem enged a kanapéból, akkor vszeg az a bútor ott marad.

15-ös, 240-ezres keresetből miért ne lehetne elköltözni? Nem vityillóba, hanem társbérlettel.

Akár a pároddal, akár egy másik emberrel.

Hogyha 24 évesen gyereknek néznek a szülői házban, és kvázi mindenre engedélyt kell kérnem, csak "mert még ott lakok, az van, amit én (a szülőd) mondok", akkor elköltözök a fenébe.

Nem egyedül, hanem többedmagammal. Persze, van aki eltűri, hogy még 25-28 évesen is anyuka irányítja őt (igen, nem egy itt kérdező ennyi idős).

2022. nov. 22. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!