Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülõk, jogos az aggódásom,...

Szülõk, jogos az aggódásom, ha egy idõsebb férfi (7-10) próbálkozik a 18 éves lányomnál?

Figyelt kérdés

Az elsõ kérdésem, hogy egy 25-28 éves férfi mit akar egy lánytól, aki le se érettségizett, de ezt le tudtam nyelni, mert vannak nagy szerelmek nagyobb korkülönbséggel is.

Sosem avatkoznék be vagy tiltanám. Kívülrõl egy kedves arcú, udvarias, diplomás fiatalembert látok, de ugye anyósnak-apósnak mindig a legjobb arcunkat mutatjuk.

A lányom az elmúlt egy évben fokozatosan elhalványult. Azt látom, hogy elfordult a barátait, mert szerinte éretlenek és nem tudják mit akarnak. Ha egy barátról van szó, megèrteném, de mindenkirõl levált.

Utólag azt is megtudtam, hogy többször lógott az atlétikaórákról (a tanárnõ rámírt, hogy miért nem jár el órára). Ném teszik ki, de nem versenyezhet.

A jegyei minimálisan romlottak, inkább az nem tetszik, hogy minden éjjel vagy korán tanul és minden hétvégén a barátjánál van ès nem jár sehova.

Van egy C1es nyelvvizsgája, meg egy elõrehozott emelt érettségije, gond nélkül felvennék a kiválasztatott egyetemre, akkor is, hogyha ha csak történelembõl és matematikából tanulna és mindenbõl csak bukdácsolna, mégis felvetette, hogy inkább FOSZK-ra menne, mert a barátja 30 körül már gyereket akar.

Nem tudom, mit csináljak, hogy a lányom bolond vagy a barátja tömi a fejét hülyeségekkel

2022. nov. 19. 13:37
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem baj, hogy ennyire meg akar felelni a fickónak. Mennyi egy FOSZK? 2 év? Egy BA meg 3. Na puff. Ha a fickó tényleg szereti és/vagy minimálisan tiszteli, akkor az az egy év ide vagy oda már nem számít. Ha csak ingyencseléd kell, aki mossa a gatyáit meg lebabázik neki egy párszor, az persze egészen más, ahhoz még a FOSZK is károsan magas képzettségi szint, mert a végén még meg tudna állni a lábán, ha megcsalják vagy megkapja az első pofont (ne forduljon elő, de sosem lehet tudni)
2022. nov. 19. 16:01
 22/52 A kérdező kommentje:
Egy Bsc 3,5+ felev gyakorlat.
2022. nov. 19. 16:03
 23/52 anonim ***** válasza:
31%
A pelusát még kiszoktad cserélni a "pici lányodnak"?
2022. nov. 19. 16:05
 24/52 anonim ***** válasza:
40%
"Akkor is a magánügye" Akkor eltartani is legyen a magánügye, ne a szülei nyakára vigye.
2022. nov. 19. 16:15
 25/52 A kérdező kommentje:

Gondolom, sokaknak úgy jön le, hogy a lányom azért engedte el a sportot, a barátokat, meg az egyetemet, mert sosem akarta

Én viszont tényleg félek, hogy csak a barátjának akar megfelelni. Nem úgy néz ki, mint aki boldog

2022. nov. 19. 16:18
 26/52 anonim ***** válasza:
37%

24!

Na és konkrétan honnan veszed, hogy a szülei nyakára vinné a gyereket?

2022. nov. 19. 16:18
 27/52 anonim ***** válasza:
35%

"Én viszont tényleg félek" - az csak a te bajod. Az én anyám ugyanez volt, mégis 25 éves koromban is a nyakamra járt az abnormális túlaggódásával, aminek aztán egy olyan csúnya veszekedés lett a vége, hogy hosszú évekre megszakadt a kapcsolatunk.

Azóta legalább békén hagy.

2022. nov. 19. 16:23
 28/52 anonim ***** válasza:
24%
Felnőtt nő, el tudja dönteni h kivel akar jarni.
2022. nov. 19. 16:40
 29/52 anonim ***** válasza:
85%
Csodálkozom a kommentek egy részén. Egy 18 éves ember természetesen nagykorú, és eldöntheti, hogy mit szeretne - nem is azt írja a kérdező, hogy parancsba adna bármit a lánynak. Az aggodalom viszont érthető, mert nulla élettapasztalattal, szerelmesen ritkán szoktak felelős döntéseket hozni, a továbbtanulás kérdése pedig nem olyan volumenű választás, mint hogy túró rudit vagy mogyorós csokit veszek. Egy párkapcsolatban, pláne ha gyerek is lesz, mindig a nő van kiszolgáltatottabb helyzetben (fizikailag és gazdaságilag is). Elképesztően kockázatos dolog ebbe valamiféle mentőöv (piacképes végzettség) nélkül belemenni, és én sem tapsikolnék hozzá, ha a lányom egy férfi miatt jóval a képességeinek és korábbi ambícióinak megfelelő képzést választaná. Tenni nem tehetnék semmit, hiszen szabad ember, de hadd ne legyen kötelező örülni neki.
2022. nov. 19. 16:57
 30/52 anonim ***** válasza:
77%

"Mennyi egy FOSZK? 2 év? Egy BA meg 3. Na puff. Ha a fickó tényleg szereti és/vagy minimálisan tiszteli, akkor az az egy év ide vagy oda már nem számít."

Egy hároméves BA pont semmit se ér. Arra még rá kell húzni legalább két évet, hogy MA legyen és (legalább valami átlagos) pénzt lehessen keresni vele

2022. nov. 19. 17:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!