Férfiként ha egy fekete lány lett a párom, hogyan mutassam be a szüleimnek?
Anyukám szerintem elfogadná, de nagyon csodálkozna. Apukám viszont full konzervatív, szerintem fekete embert (nagyon szeret "migránsozni" is) életében nem látott. Ő amolyan családi "vérvonal" hívő...
Pedig a lány amúgy Európában született, nevelekedett, tehát kultúrában semmiben nem tér el. Okos, csinos, ápolt.
Esetleg aki már szülő, hogyan fogadna egy ilyet? Most ez ilyen nagy probléma?
Nem vagyok érintett, mivel még nincs gyerekem, de 46 férfivel dolgozom együtt, így feldobtam nekik a kérdésed.
Az lett az álláspont, hogy a férfiak könnyebben elfogadnák a fekete lányt a fiuk mellett - különösen, ha az szép és jó alakú - mint az anyák. Különösen azért, mert nincs olyan férfi, akinek ez soha ne mozgatta volna a fantáziáját. A nők meg életveszélyesek tudnak lenni anyósként, ha olyan mentalitásúak, teljesen függetlenül a meny színétől. A félvér gyerekek meg gyönyörűek, ez letagadhatatlan tény. Valamiért mindkét rassznak csak az előnyös külső tulajdonságait viszik tovább.
Én először áthívnám a barátaimat valamilyen alkalomból és ez a lány is köztük lenne. A lánynak sem lenne olyan feszélyező, nagyjából a szülők is megismernék és már nem idegenként kellene róla beszélned, amikor elmondod, hogy összejöttetek.
Nem beszélnék róla, hogy a barátnőm
Lehet rasszistaként felcímkézni ismeretlen fehér embereket, de ha valaki csak egy kicsit is ismeri a világ dolgait, az tisztában van vele, hogy egy fekete családba bekerülni fehérként sem egy fáklyásmenet. Ahogy zsidó családba gojként, vagy akár egy kiemelkedőbb cigány családba "magyarként".
Ha kitart addig a világunk, kell a kölcsönös gond nélküli elfogadáshoz még vagy 200 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!