Hogyan lépjek túl ezen?

Figyelt kérdés
Évek óta nem tartom a szüleimmel és a testvéreimmel a kapcsolatot, mert a családban mindig én voltam az, akit kiközösítettek. Nagyon sok fájdalmat okoztak nekem, rengeteget sírtam miattuk, amíg kapcsolatban voltunk, aztán egyik nap úgy döntöttem, hogy ezt befejeztem velük. Azóta nem beszélünk, viszont nekem ez is fájdalmas és egyszerűen nem tudom magam azon túl tenni, hogy milyen jól megvannak együtt anyám meg a nővéreim, én pedig itt vagyok egyedül, a gyerekemnek még nagyanyja sincs. 😢 Tudom, hogy ha újra beszélnénk, akkor megint csak én sérülnék az egészből. Legutoljára is megkaptam, hogy én nem vagyok egyenjogú a többi a testvéremmel? És vajon miért nem? Magyarázatot sosem kaptam, hogy miért taszítottak el engem. Elegem van ebből, érzelemmentes akarok lenni ilyen téren és nem pedig vágyakozni utánuk. 30/N
2022. nov. 17. 07:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre való a pszichológus.
2022. nov. 17. 08:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus, pszichoterápia, traumafeldolgozás. Rossz kötődési minták újrahuzalozása. Csak pszichológus segítségével fogsz "magyarázatot" kapni. Tőlük sosem, mert ők nem értik. Ők jól érzik magukat, téged nem értenek. De mindig az megy terápiára, aki szenved.
2022. nov. 17. 08:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel szakembert.
2022. nov. 17. 09:05
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerüen ez fejben dől el

Illetve hogy van e olyan akivel meg tudod ezt beszélni aki tud tanácsot adni segiteni

Nem feltétlen kell pszichológus ha van akivel megbeszéld aki segit!

Nekem anyósékkal volt hasonló. Még ott laktam kb 3 évig mindig mindenért én voltam a rossz, a fekete bárány. Anyós rettentő rosszindulatu. Kétszinu, sokszor én sem tudtam indokot

Voltak hetek mikor egymáshoz sem szoltunk. Volt mikor utálattal beszélt rólam

Volt amikor megpróbáltam vele megbeszélni a problémát kb fél órát beszéltünk de nem sikerült és még én lettem a hibás hogy ő nem tudott elindulni időben a dolgára!

Sok sztorit 100x-san kiszinezve adott elő mindenkinek!

Nagyon nehéz mai napig számomra, 1 éve hogy elköltöztem onnan!

Az elejen nagyon jol megvoltunk, egyutt vasaroltunk pepcoztunk virágot szedtünk stb.

Amikor ez hiányzott mindig a rossz dolgokra gondoltam inkább! És arra hogy inkább örüljek hogy megszabadultam!!!!!

Ez nagyon sokat segit

Nagyon ritkan jut mar eszembe

Raadasul a parommal epp szakito felben vagyunk 6 ev utan

Mar az egesz dologra ugy tekintek hogy elfelejtenem!

Es hogy ezt az anyosos dolgot kitorolnem az eletembol!

De amit nagyon megtanultam 23 evesen, ANYOSSAL NEM LAKUNK SOHA!!!!!!!!

Soha többet nem követem el ezt a hibát!

Magamat erősítem azzal hogy nem szabad hogy hiányozzanak! Ha eszembe jut a rosszakra gondolok, és azt erősítem magamban hogy örüljek hogy megszabadultam!

Azóta egy db vita nem volt az életemben!

2022. nov. 17. 10:35
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Bármennyire is fáj, engedd el őket. Ez egy toxikus család, megszenvedtél velük amíg még kapcsolatban voltatok, mostmár nem kell szenvedned miattuk. Egyébként miért fáj hogy nem beszéltek amikor ők okoztak neked annyi fájdalmat?
2022. nov. 17. 11:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy inkább az fáj, hogy nekem nincsen családom. Nincsen anyám, testvérem senkim a férjemen és a kisfiamon kívül. Amióta szültem 16 hónapja, azóta sokkal többet gondolok anyámra és a nővéreimre is, nekik is vannak már gyerekeik. Fáj, hogy én nem hívhatom fel őket, nem kérhetek tanácsot senkitől se, nem áll mellettem senki a férjemen kívül. Nézem anyám Facebookját és tök jól elvan a nővéreimmel és a gyerekeikkel. Mi meg amikor kapcsolatban voltunk, akkor is csak én kerestem őt egyfolytában, ő soha nem hívott fel, volt hogy messengeren napokig nem válaszolt én hiába akartam ezt a kapcsolatot, ő egyszerűen nem akarta. Rohadt fájdalmas, hogy hogy viselkedhet velem így? Én folyton azon stresszelek, hogy jó anyja legyek a fiamnak és ne legyek olyan, mint az anyám. Sokszor sírok azon, hogy ő hogy nem érezhette azt irántam, amit én érzek a gyerekem iránt? Férjemmel nagyon sokat beszélgetek erről és ő is azt mondja, hogy fejben engedjem el a dolgokat, de egyszerűen nem megy, akármennyire is szeretném. Főleg amióta anya vagyok, azóta sokkal rosszabb a helyzet. El szeretném engedni ezt az egészet érzelmileg és nem gondolni rájuk többet fájó szívvel, hogy én miért nem vagyok elég jó? Anyámnak miért azt teszi ki a Facebookra, hogy csak 2 lánya és 3 unokája van és miért nem 3 lánya és 4 unokája? Irtó fájdalmas és ezt nem akarom érezni többet.
2022. nov. 17. 11:38
 7/12 A kérdező kommentje:
Apámról azért nem beszélek, mert 8 éves voltam, amikor elváltak és azóta nem is láttam őt.
2022. nov. 17. 11:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon meg tudlak érteni, velem ugyanez történt.Néha ha van kedved irhatsz, mert az ilyen helyzetet csak az tudja át élni, aki meg élte.
2022. nov. 17. 11:58
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg keresd fel az apádat :) lehet ő fele olyan hulye mint anyud!

Ha nem engeded el bele fogsz betegedni

Ott a saját családod, rájuk kellene öszpontositani?!

Ha felkeresed újra anyudékat úgyis csak az lesz amit írtál

Nem válaszol, és majd megint csak rosszabb lesz

Nem elfelejteni próbálod hanem újra és újra felhánytorgatod magadban!

Azt tudom még javasolni ha épp a gyereked oviban vagy alszik vagy nem tudom

Kösd le magad valami új hobbival

Pl edzés, olvasás stb

2022. nov. 17. 12:22
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak a szavaidból azt veszem te nem is akarsz változtatni és csak a multon rágódsz, meg visszamennél a multba

Azzal ha felkeresed őket

Előre kell menni nem hátra

És ha nem akarsz változtatni hiába a kérdés is mert senki nem fog tudni segiteni!

2022. nov. 17. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!