Gyengélkedő szülő ápolása VS külföldön élő gyerek? (lent)
Édesanyám egyetlen fia vagyok. Külföldön élek. Jó a kapcsolatunk, de ő borzalmasan egészségtelenül él és nem akar változtatni. (Komoly túlsúly)
Emiatt félek, hogy ha esetleg a jövőben pl ápolásra szorul (gerincbántalmak) akkor mi lesz vele. Ilyenkor tud az önkormányzat ápolást biztosítani?
Nem tudok hazaköltözni a faluba, mert akkor nem lesz munkám/pénzem/egzisztenciám.
Mi történne egy ilyen szcenárió esetén? (Szerencsére még nincs komoly baj)
Tudom, hogy az ő hibája a nemtörödőmség, de nem is fogom magára hagyni vagy ilyesmi.
Ja, hogy még a nagyid is él...?
És ő milyen állapotban van? VAgy őt ki gondozza?
22: a körülmények ismeretében lehet megoldásokat javasolni.
Bocsi, de nagyon nem "normális" vagy tipikus, hgoy egy 60 körüli felnőttnek ne legyen saját háza/lakása.....
Múlt héten ment be apósom állami idösotthonba. 2 személyes szobák vannak. 1 millió volt a beugró + napi 3500 Ft, amit a nyugdíjából fizet.
Egy hónap alatt elintézödött, mert pont volt egy üres hely.
Békés megye
"Nem tudok hazaköltözni a faluba, mert akkor nem lesz munkám/pénzem/egzisztenciám."
"Nincs több milliós beugróra pénzem"
Szóval külföldön dolgozol, de annyi pénzt sem sikerült megtakarítanod, hogy normális körülményeket biztosíts a beteg édesanyádnak... Falusi gyermekként külföldön mosogatni az aztán nagyon magas egzisztenciára vall (mivel értelmiségi munkával simán kitermelnéd az idősek otthonának a belépő árát vagy egy saját háznak az árát főleg faluban...), miközben édesanyád otthon segítségre szorul.
Utolsó sem beszámítható az is biztos...
Egyetemre jöttem ki te szentjánosbogár és kevesebb mint 1 éve fejeztem be...
Ennyire ne világíts már a sötétben, te félkegyelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!