Gyengélkedő szülő ápolása VS külföldön élő gyerek? (lent)
Édesanyám egyetlen fia vagyok. Külföldön élek. Jó a kapcsolatunk, de ő borzalmasan egészségtelenül él és nem akar változtatni. (Komoly túlsúly)
Emiatt félek, hogy ha esetleg a jövőben pl ápolásra szorul (gerincbántalmak) akkor mi lesz vele. Ilyenkor tud az önkormányzat ápolást biztosítani?
Nem tudok hazaköltözni a faluba, mert akkor nem lesz munkám/pénzem/egzisztenciám.
Mi történne egy ilyen szcenárió esetén? (Szerencsére még nincs komoly baj)
Tudom, hogy az ő hibája a nemtörödőmség, de nem is fogom magára hagyni vagy ilyesmi.
Hát a privát otthonban, majd szépen elteszik láb alól.
Volt egyszer egy interjú, egy ilyen privát otthonban dolgozó ápolóval (név és arc nélkül vállalta), hogy forgatni kellett a lakókat az otthonban, hogy minél rövidebb ideig legyenek bent, mert akkor termelnek hasznot. Aki sokáig él, az már veszteséget termel. A legegyszerűbb módja, hogy átgyógyszerezték az ott lakókat.
12: igen-igen, nekem pont onnan van infóm, ha nem is túl új...
Szomszéd néni ment oda kb. 10 évvel ezelőtt. 8 mio volt a beugró akkor, és asszem 120 ezer az alap ellátás.
ezt simán lehet duplázni a mai árakra tekintettel, de lehet, hogy még drágább...
Viszont nagyon elégedett volt vele, saját bútorait vihette a lakrészébe. Rengeteg programot szerveztek nekik, színház, hangverseny, plusz persze orvosi ellátás 24 órában, stb.
13-as, hú, ezt én is láttam, egy nő beszélt, (arcát nem mutatták, hangja elváltoztatva).
Volt, hogy a bácsi elesett a zuhanyzóban, és 4 órát hagyták ott ájultan, csonttörve. És igen, az "átgyógyszerezni" bennem is megmaradt, pl. jól bevált vérnyomáscsökkentőt más gyógyszerrel váltották, meg ilyenek.
Nincs több tízmilliós beugróra pénzem.
Marad akkor az az ápolási vagy mi.
De hogyhogy nincs lakása/háza?
Akkor hol lakik most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!