Odaadjam neki a részét vagy ne?
Idén adtuk el a házunkat, melynek fele volt az enyém, másik fele három gyermekem között osztódott el.
Egyik 30+ éves gyermekem kérte a részét, oda is adtam neki. Úgy volt, hogy a kisebbik és a masik gyermekem valamint a saját részembol veszünk másik lakást. Viszont ma kisebbik gyermekem (21 éves) bejelentette, hogy ő is kéri a részét, mert a barátjával kitalálták, hogy egy vállalkozást fognak alapítani. Ezzel a fiúval fél éve vannak együtt. Ha neki adom a részét akkor biztosan annyiból nem tudunk másik lakást venni. Jelenleg a páromnál élünk én és a kisebbik gyermekem. Mondjuk ő iskola miatt csak kéthetente jön haza. Viszont ha ne adj isten bármi történik és menni kell innen ahol jelenleg élünk akkor így csak az albérlet jöhetne szóba. Valamint félek, hogy ezt a pénzt ha oda is adom akkor elkótyavetyélné. Nem tud még vigyázni a pénzre.
Mit tennétek? Tagadjam meg tőle? Vagy csak egy kis részét adjam oda?
"Ugy beszéltük majd örökségként megkapja"
A saját pénzét, örökségként? Ezen mindegyik ügyvéd jót nevetne.
Azért én elbeszélgetnék vele, hogy megkapja a részét, de jobb lenne, ha egy saját lakás önrészének tekintené, amikorra hitelképes lesz.
Ha nem fogadja meg, akkor nincs mit tenned, nagykorú, nem élheted helyette az életét!
A legkisebb gyerekednek is jár a pénzből, ezt még a gyámhatóság is figyeli. Amit vennél lakást, abban is kell adnod neki tulajdonhányadot a pénze arányában.
Tehát, hogy minden tiszta legyen, a legkisebb gyerek pénzét tedd be inflációkövető állampapírba, a TE saját pénzedből meg vegyél hitellel kiegészítve egy 1,5-2 szobás lakást 1/1 tulajdonjoggal, amiben elleszel a kicsivel, míg neki is tudtok majd lakást venni, önrész+hitellel.
Nem olvastam el semmit sem, de nyilván ad oda neki, ami jár.
Nem is értem, hogy merül fel benned, hogy ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!