Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Odaadjam neki a részét vagy ne?

Odaadjam neki a részét vagy ne?

Figyelt kérdés

Idén adtuk el a házunkat, melynek fele volt az enyém, másik fele három gyermekem között osztódott el.

Egyik 30+ éves gyermekem kérte a részét, oda is adtam neki. Úgy volt, hogy a kisebbik és a masik gyermekem valamint a saját részembol veszünk másik lakást. Viszont ma kisebbik gyermekem (21 éves) bejelentette, hogy ő is kéri a részét, mert a barátjával kitalálták, hogy egy vállalkozást fognak alapítani. Ezzel a fiúval fél éve vannak együtt. Ha neki adom a részét akkor biztosan annyiból nem tudunk másik lakást venni. Jelenleg a páromnál élünk én és a kisebbik gyermekem. Mondjuk ő iskola miatt csak kéthetente jön haza. Viszont ha ne adj isten bármi történik és menni kell innen ahol jelenleg élünk akkor így csak az albérlet jöhetne szóba. Valamint félek, hogy ezt a pénzt ha oda is adom akkor elkótyavetyélné. Nem tud még vigyázni a pénzre.

Mit tennétek? Tagadjam meg tőle? Vagy csak egy kis részét adjam oda?

2022. nov. 9. 18:04
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Értem én és hajlandó is vagyok odaadni, csak annyira félek, hogy nem lesz jó vége.
2022. nov. 9. 18:34
 12/28 anonim ***** válasza:
98%

"Ugy beszéltük majd örökségként megkapja"

A saját pénzét, örökségként? Ezen mindegyik ügyvéd jót nevetne.

2022. nov. 9. 18:36
 13/28 anonim ***** válasza:
91%

Azért én elbeszélgetnék vele, hogy megkapja a részét, de jobb lenne, ha egy saját lakás önrészének tekintené, amikorra hitelképes lesz.

Ha nem fogadja meg, akkor nincs mit tenned, nagykorú, nem élheted helyette az életét!

A legkisebb gyerekednek is jár a pénzből, ezt még a gyámhatóság is figyeli. Amit vennél lakást, abban is kell adnod neki tulajdonhányadot a pénze arányában.

Tehát, hogy minden tiszta legyen, a legkisebb gyerek pénzét tedd be inflációkövető állampapírba, a TE saját pénzedből meg vegyél hitellel kiegészítve egy 1,5-2 szobás lakást 1/1 tulajdonjoggal, amiben elleszel a kicsivel, míg neki is tudtok majd lakást venni, önrész+hitellel.

2022. nov. 9. 18:41
 14/28 anonim ***** válasza:
74%
Add oda a 21 évesnek, viszont azt is mondd meg, hogy akkor már magának kell menedzselnie az életét. Te szívességi lakáshasználó vagy a párodnál, tehát neki oda visszatánc nincs, akkor meg kell oldania albérlettel. (Amúgy értem az alapszitut, tehát szívességből belement volna, hogy vegyetek egy lakást a régi lakás árából, de aztán meggondolta magát, ehhez joga van.)
2022. nov. 9. 18:48
 15/28 anonim ***** válasza:
54%
Jogilag kérheti a részét, de én sem szívesen bíznám rá egy vállalkozás céljára. Jó eséllyel elveszíti. Én nem támogatnám abban az esetben, ha kikéri a pénzt, ezzel megszegi a korábbi megállapodást és lehetetlen helyzetbe hoz téged és a testvérét. Aztán még kuncsorog tanulásra és megélhetésre. Vagy teljesen felnőtt és önálló, vagy igazodik. Olyan nincs, hogy csak a jó részét veszi el a dolgoknak.
2022. nov. 9. 19:14
 16/28 anonim ***** válasza:
70%

Nem olvastam el semmit sem, de nyilván ad oda neki, ami jár.

Nem is értem, hogy merül fel benned, hogy ne.

2022. nov. 9. 19:27
 17/28 anonim ***** válasza:
50%
16-os, úgy merült fel benne, hogy volt köztük egy szóbeli megállapodás.
2022. nov. 9. 19:43
 18/28 anonim ***** válasza:
88%
Ahol ekkora pénzösszegekről van szó, ott a szóbeli megállapodás nem sokat ér. Na meg olyan "szóbeli megállapodást", hogy "majd örökségként megkapod a részedet", én sem vennék komolyan.
2022. nov. 9. 19:47
 19/28 anonim ***** válasza:
83%
Oda adnám, mert az övé. Annyit azéért hozzáfűznék, hogy ha ilyen nagy lány, akkor tessék ahhoz méltóan viselkedni. Minden intézzen önállóan, tőled ne kéregessen.
2022. nov. 9. 20:22
 20/28 anonim ***** válasza:
73%
A törvény szerint illene odaadnod,viszont ha ez nem a lányod álma,hogy vállalkozást csináljanak,hanem a barátja vette erre rá,akivel csupán fél éve vannak együtt,én sem szívesen adnám oda. Fél éves kapcsolatból még bármi lehet. Ha csődbe megy,a srác lelép,ő meg ott marad minden nélkül. Kérd meg,hogy várjon legalább addig,amíg a rózsaszín köd fel nem száll. Persze,ha ilyenek vannak a háttérben.
2022. nov. 9. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!