Hogyan gyozzem meg a szüleimet hogy legyen Netflixem?
103-"Lehetséges ingyen sorozatokat nézni neten, de rohadt macerás, nem beszélve arról, hogy totál illegális."
Nézni nem az, feltölteni vagy letölteni a tartalmat az.
Nem tudom, nekem nem macerás a nézés, pedig sima háziasszony vagyok nem valami szaki. :) Benyomom a lejátszás gombot és csók.xD Egy db reklám nem ugrik be. Az egyetlen gond, hogy nincs elég időm filmezni.
:(
Kérdező: Minden a szülőkkel, vagy bárki mással a jövőben folytatott vitádban nagyon sokat segíthet, ha ahelyett, hogy te teljes erővel beállsz az övékkel ellentétes végletes véleménybe és csak ismételgetitek, hogy:
-Akarom
-Nem lehet
-De igen
-De nem
-De igen
-De nem
-De akkor is
-De akkor sem...
Próbálj meg odafigyelni rájuk, megérteni, hogy MIÉRT nem akarják, járd körbe alaposan az érveiket, hogy nekik mi a bajuk, mitől tartanak, mi az ellenérvük.
Aztán, ha már ismered és érted, hogy miért nem akarják, könnyebben tudsz érdemi érveket felhozni, hogy megválaszold az aggályaikat.
Pl. ha attól tartanak, hogy rossz hatással lesz a tanulmányi eredményeidre, akkor kitalálhattok rá egy rendszert, hogy mennyit nézheted, ezt ők hogyan tudják korlátozni, hogy ne tudd túllépni, stb.
Ha esetleg attól tartanak, hogy túl sok rajta az LMBTQ tartalom, azt nehezebb lehet ellenérvekkel alátámasztanod, de azért talán meg tudod őket nyugtatni, hogy nem csak olyasmik vannak rajta.
Gondolom, ha ennyire akarod, akkor van valami érved is, hogy miket is akarsz nézni rajta, ezek közt kereshetsz érveket, hogy meg tudd mutatni nekik, hogy nem is olyan problémásak, mint ők gondolják. De akár azzal is érvelhetsz nekik, hogy ha hagyják, akkor tudni fognak róla és ha esetleg látsz is valami olyat, akkor meg tudjátok beszélni. De ha nem hagyják, akkor kénytelen leszel máshol, máshogyan megnézni és utána eltitkolni előlük, ha sikerül és így megbeszélni sem tudjátok ezeket a dolgokat. Persze azért ezt így ne ennyire nyersen add elő nekik, mert óvatosabban jobban működhet érvként.
Egy érv: nem tudom, tudsz-e, beszélsz-e angolul, célod-e, hogy rendesen megtanulj,de a hétköznapi beszélt nyelvet, a slanget, a szlenget, annak összes ódiumával együtt kiválóan el lehet belőle sajátítani.
Persze a kortárs irodalmi angolt azt biztosan nem.
Viszont igenis meg lehet tanulni belőle egy rakás angol kifejezést, mint pl.:
I low-key like chest hair women - Amúgy, úgy mellékesen megsúgom neked, hogy tökre bírom a gesztenyebarna hajú nőket
VAGY
Spill the tea - Na mesélj, milyen pletykád van?
VAGY
Spill the beans - elszólja magát
és meg ezer meg ezer meg ezer ilyen kifejezést tudnék írni, amit ha angolul nézel filmeket Netflixen/HBO Maxen/Amazon Prime-on, akkor tutira zúdulni fog rád, mint a vízesés.
Persze ha magyarul néznéd/tervezed nézni, akkor egyiket sem fogod hallani, és akkor ez máris nem is számít érvnek.
118 vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy a szüleidnek mondd meg, hogy:
1. Ez egy hónapról hónapra fizetendő dolog, tehát nem olyan, mintha kérnél egy iPadet, vagy egy iPhone-t, hogy egyszer fizetnek egy - ezeknél maradva - nagy összeget és az örök, amíg a telefon/táblagép tönkre nem megy, hanem egy havi fix költség. Ha ez nem megy, vagy nem akarnak ilyet vállalni, akkor bukta.
2. Osztozni is lehet az amúgy nem nagy költségeken. Én mondjuk nővéremét használom (én speciel ingyen, mert a nővéremnek ez tényleg aprópénz,de ha felezni kellene a költségeket, akkor se lenne égbekiáltó összeg felezve már).
19: igazad van, elírtam, chestnut-haired-et akartam írni. Siettem. Kapkodtam.Sorry.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!