Ha 18 elmúltam bármikor elköltözhetek otthonról?
Nem fejeztem még be a 12.osztályt, jelenleg suliba járok és nem dolgozok. Viszont olyan szinten bántalmaznak otthon érzelmileg egészen pici korom óta hogy azt már egyszerűen nem bírom tovább. Rengeteg mentális betegséget okoztak nekem és szeretném végre az egészet hátrahagyni. Most is éppen azzal fenyegetnek hogy nem dönthetem el mit akarok és ha nem fogadok szót pszichiátriára záratnak.
Tehát a kérdésem az lenne hogy ha én most elmegyek van bármi féle jogszabály ami szerint haza tudnak kötelezni?
Kérdező, ha tudsz menyj mamádhoz. A pénzt meg igen is hajtsd be! Ha már egyszer fos szülők akkor ez a minimum.
A sulit fejezd be, mellette keress diák melót addig.
Sztm ha a szülők ilyenek akkor inkább zárd ki őket az életedből.
Terápiára meg érdemes elmenni.
Ha csak annyi volt az aggodalmad, hogy visszavitethetnek-e a szüleid, akkor az ne akadályozzon, mert elvileg nem tehetik meg.
De ha van hová menned, akkor igen, menj, minél hamarabb! Ha a sulit be akarod fejezni és dolgouni is akarsz, azt pedig nagyon jól teszed, az józan, felnőtt, érett gondolkodásra vall.
A "büdös nagy pofonos" meg "hülye pics@zós" válaszoló(k)ról meg csak egy idézet jut eszembe:
"Ezt vagy verték, vagy kellett volna!" 😏
Én a páromat szintén kimenekítettem a szüleitől. Édesapja meghalt, édesanyja enyhén fogalmazva nem normális szerintem. Jelenleg épp egy elhanyagolt hashártya gyulladásból adódott összenövés kezeltetünk nála régről. Illetve derült azóta ki PCOS gyanúja is, pedig elég régóta panaszkodott görcsökre, az anyja nem vitte el mert szerinte "ez normális". Sokszor nem kapott ételt, a macska kajáját ette. Emellett természetesen járt hozzájuk a családsegítő aki szerint nem volt ott seeeeemmi probléma.
Aha. Épp csak azóta van jobban, hogy Velem él. Természetesen az édesanyja 18. Életévét betöltve megpróbálta volna utógondozásba vagy gondnokság alá helyezni, na ekkor mondtam azt, hogy semmilyen papírt ne írjon alá, erre már nem kötelezhetik. Aztán összecuccoltun és eljöttünk. Természetesen a családja nem igazán keresi Őt, ha keresik is, akkor is érződik a beszélgetés dinamikájából is, hogy nem saját akaratukból teszik.
Persze volt a családban fizikai bántalmazás is, elhanyagolás szinte rendszeresen, meg ki is használták Őt pénzszerzés céljából. Volt, hogy 10-15 kiló almát cipeltetett vele haza az anyja a családsegítőktől. Tiszta vér volt utána a sarka, mert csak egy szétment cipője volt, a kezét meg szanaszét vágta a szatyor. Természetesen a családsegítőknél ez sem gond....
Ez rettentően túlzás, gyermekvédelemben dolgozok! Miért gyermekvédelem a neve?? Mert egyenlő a lezülléssel általánosítva mindenkinél? Jó ég!
Én pedig pontosan azt tanácsolnám, hogy be lehet sétálni a Tegyeszbe és ki lehet zárni a szülőket az életből már 18 évig is.
#48 Képzeld, én is gyermekvédelemben dolgozom, ezért pontosan tudom, mi folyik egy lakásotthonban. Egy 16-17 éves nevelőszülőt már nem kap. Ha szeretné, hogy akár fiúként, akár lányként bántalmazzák, megerőszakolják, csicskáztassák, stb, akkor persze, nyugodtan sétáljon be a helyi Tegyeszbe. És nem a felnőttek, hanem a többi gyerek fogja kicsinálni.
Neked vagy semmi közöd a gyermekvédelemhez, vagy nagyon kezdő vagy, és halvány lila fingod nincs róla, milyen a Tegyesz világa, és még mindig álomvilágban élsz.
#49 Nagykorúként Tegyesszel meg gyámhatósággal fenyegetőzni? Ez még nagyobb vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!