Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha 18 elmúltam bármikor...

Ha 18 elmúltam bármikor elköltözhetek otthonról?

Figyelt kérdés

Nem fejeztem még be a 12.osztályt, jelenleg suliba járok és nem dolgozok. Viszont olyan szinten bántalmaznak otthon érzelmileg egészen pici korom óta hogy azt már egyszerűen nem bírom tovább. Rengeteg mentális betegséget okoztak nekem és szeretném végre az egészet hátrahagyni. Most is éppen azzal fenyegetnek hogy nem dönthetem el mit akarok és ha nem fogadok szót pszichiátriára záratnak.

Tehát a kérdésem az lenne hogy ha én most elmegyek van bármi féle jogszabály ami szerint haza tudnak kötelezni?

2022. nov. 4. 14:16
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem senki nem támadott be, vagy ítélkezett feletted. Sziplán kaptál egy pár kérdést és észrevételt, amik jogosan vetődtek fel.

2022. nov. 4. 16:08
 22/50 A kérdező kommentje:
Én már álltam kezelés alatt. Ugyan papírom nincs róla de a pánikbetegségből kigyógyultam. Igen van egy erős szorongásom talán depresszióra is hajlamosabb vagyok az átlgnál de jelen pillanatban bármelyik pszichologus akinél voltam azt mondja hogy teljesen rendben vagyok és én is így éreztem egészen hétfőig
2022. nov. 4. 16:20
 23/50 A kérdező kommentje:
15. De igen tisztában vagyok csak amikor ezeket kimondom a nárcisztikus apám előtt teljesen elbizonytalanít. Nem vagyok egyáltalán buta, sőt. Csak ő érezteti ezt velem ezért kellett egy kis megerősítés hogy nekem van igazam
2022. nov. 4. 16:23
 24/50 anonim ***** válasza:
97%
Figyi, sok ilyen mentális problémánál direkt javasolják a környezet megváltoztatását. Hiába leszel jobban egy védett közegben kezelve ha utána mész vissza a bántalmazódhoz. Ha tényleg családi okok miatt reccsentél meg, nagymamád ráadásul befogad, akkor minden rendben, senki nem vitethet vissza.
2022. nov. 4. 16:29
 25/50 anonim ***** válasza:
84%
Azért a sulit nem ártana befejezened, mert a nagyi valszeg nem akar eltartani és nem is tudna. GOndolom nyugdíjas már bőven, és hát a jelenlegi árak mellett....
2022. nov. 4. 16:31
 26/50 A kérdező kommentje:
Nem terveztem a sulit abbahagyni
2022. nov. 4. 17:41
 27/50 anonim ***** válasza:
97%
Ha van hová menned, szabadon elköltözhetsz. Ha nappalin tanulsz, igényelhetsz még rokontartást is a szüleidtől. (viszont írtad, hogy van szakmád, így ezt nem biztos, hogy megítélik) Mindenesetre elköltözhetsz, viszont még így is, hogy nagykorú vagy, tervezd meg alaposan, pl mit viszel magaddal, ki segít, stb. Ne kapkodva, tedd, ami fontos, pl iratok, bizonyítványok, azt gondosan ösdzecsomagolva vidd. Ügyelj rá, hogy amihez hozzáférése lehet a szülőknek, azt tiltsd le, pl bankszámla, bankkártya, vagy tiltasd le a hozzáférésüket.
2022. nov. 4. 19:08
 28/50 anonim ***** válasza:
0%

27.

Rokontartás? Kap 2 büdös nagy pofont, aztán megy haza.

2022. nov. 4. 19:10
 29/50 anonim ***** válasza:
84%
28, a Ptk mást mond...
2022. nov. 4. 19:15
 30/50 anonim ***** válasza:
7%

29.

Aha. Tehát egy kiscsaj lelép a kanijához 18 évesen, és a szüleinek kötelező fizetni a kisasszony Durválkodását? Beb@Xna.

2022. nov. 4. 19:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!