Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi történik ha valaki együtt...

Mi történik ha valaki együtt marad a mérgező szüleivel?

Figyelt kérdés
mert lelkileg nem elég erős ahhoz hogy leváljon, a szülőknek meg szuper hogy velük van, és ők nem is akarják a leválást. gusztustalan titkokat őriz, és mindenben a szülei kéréseinek tesz eleget. beteg ember mindkét szülő. közben az illető mentálisan rossz állapotban van, amit a szülei előtt nem nagyon mutat és évről évre kevesebb rosszat bír elviselni kiborulás nélkül.

2022. nov. 3. 14:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem kell választanod, nem kell megmentened senkit. Ha ennyire nem akarsz elválni tőlük, értsd meg, és fogadd el, hogy ők így döntöttek, nekik ez az élet megfelel, te meg segíts nekik, amiben tudsz, de nem te vagy felelős értük! Magadért viszont igen.
2022. nov. 3. 16:07
 12/18 A kérdező kommentje:
köszi
2022. nov. 3. 16:09
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk:

Bátyám alkoholista lett és nővérem pedig olyan örült bolond lett mint szüleim.

2022. nov. 3. 17:14
 14/18 A kérdező kommentje:
És te veled mi lett? Gondolom te is ugyanazoktol a szuloktol valo vagy.
2022. nov. 3. 17:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Hogy használni nem fog a helyzet az tuti.
2022. nov. 3. 17:41
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Ennyi a probléma, hogy az egyik szülőd csalja a másikat?

Ezzel miért ne lehetne együttélni? Én nem akarok semmit sem elbagatelizálni, de azt hittem, hogy legalább valami fullos lelki terror van a dologban vagy egy önveszélyes anyuka, aki félő, hogy egy nap rátok gyújtja a házat, mert részeges vagy demens.

Azt persze aláírom, hogy nem normális, hogy a megcsaló kezére játszol...

Ha ennyire zavar, hogy nem tudsz róluk leszakadni, kérd szakember segítségét.

2022. nov. 3. 19:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Ez én vagyok hehe, viszont nem keresek jól. Ha nem kérsz segítséget, csak mélyebbre fogsz süllyedni és még nehezebb lesz kitörni.
2022. nov. 3. 23:40
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem kell megmentened.

Nekem is eltartott egy darabig, míg ezt felfogtam, és voilá. Elköltöztem, kerestem szakembert, és jól vagyok.

A szülők meg nem érdekelnek, mindenki úgy izéli el a saját életét, ahogy akarja. Az enyémbe nincs belelátása többé.

2022. nov. 4. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!