Hogy mondjam el anyának, hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni?
4 hónapja vagyunk együtt a barátommal, és ezalatt nagyon stabil lett a kapcsolatunk, és biztos hogy hosszú távú lesz.
Eddig óvszerrel védekeztünk, de ki szeretnénk próbálni nélküle is. Mindketten szeretnénk, nem ő beszélt rá engem, csak kíváncsiak vagyunk hogy milyen lenne gumi nélkül, és baromi nagy biztonságot adna.
Nem tudom hogy anyámnak mi a véleménye a tabiról, de én szeretnék szedni. Hogy mondjam ezt el neki?
Értelmes válaszokat köszönöm! 17L
Nem kell a beleegyezése, kérdés, hogy tudod-e finanszírozni? Mert igen, léteznek olyan anyák, akik azt mondják, oldd meg magadnak.
Mint pl az én mostohaanyám - a betétet is saját pénzen kellett vennem 16 évesen, pedig az tényleg alapvető egy nőnek. :(
Ez van, készülj fel rá, hogy lehet, nem fizeti.
Bár ez meg... az óvszer 3-4000 Ft? (régen voltam otthon, nem tudom az árakat), a fogibogyó szerintem olcsóbb havi lebontásban.
Egyébként... na, igen, nálunk mielőtt elhagytuk az óvszert elmentünk STD szűrésre.
Nem feküdtünk össze fűvel-fával előtte, de elég egy pl HPV, amit a fiú hordoz és nem is tud róla.
18-as: Ilyet nőgyógyász tutira nem mondott, mivel a hüvelygombát bárhol össze lehet szedni, nem tipikus nemi betegség, csak nemi úton IS terjedhet. Olyan jó, hogy szinte mindenki sápítozik, riogat, biztos rohantatok páros STD-szűrésre minden kapcsolat elején, szex előtt:-)
Kérdező, mindenképp beszéld meg anyukáddal egy olyan pillanatban, amikor nem siet valahova, vagy nem mérgelődik esetleg valamin. Az engedélye nélkül is felírják (normális nőgyógyász kivizsgálás után), de mivel fiatalkorú vagy, jó, ha tudja, hogy szedni akarod/szeded, ez mégiscsak hormon, gyógyszer. Anyagi vonzata is van, persze az óvszernek is, de itt rendszeresen kell x összeget ráfordítani, szexmennyiségtől függetlenül. (Nekem most 8 ezer valamennyi a 3 havi adag.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!