Emberek hogyan mernek elengedni kis gyereket a boltba egyedül? Nem féltik?
Itthon nincsenek gyerekrablások. Sokan "eltűnnek", de ha az ember veszi a fáradtságot és megnyitja a cikkeket, akkor ők 99%-ban intézetis gyerekek, akik maguk szöknek el a rossz körülmények miatt. A maradék meg elvált szülők gyereke, ahol az egyik szülő rabolja el, hogy a másik ne tudja őket megtalálni.
Én pl attól sokkal jobban féltem, hogy elütik. Van itt egy zebra ami senkit nem érdekel, mennek mint az állatok. Ha az egyik sávban meg is állnak, a másikban attól még simán elütnek mikor már a közepén vagy. Szerencsére nem olyan nagy forgalmú hely, de azt nagyon a lányom fejébe vertem, hogy ott ha kell várja meg amíg elmegy minden autó, soha ne vegye alapnak hogy elsőbbsége van, mert nem adják meg. Valami hasonló tragédiától sokkal jobban féltem. De sajnos muszáj elengedni, nem jó önállótlan penészvirágot nevelni.
Hogy engedheted el egyedül kaksizni? Hiszen hátha nem sikerül neki és hátha emiatt szívinfarktust kap az erőlködéstől.
Még mindig kisebbségben vannak a pedofilok, és ők sem mind gyerekrablással élik ki magukat. Több az esély arra, hogy felnőttet próbálnak elrabolni, és az se mindennapos. Nem pl. Afganisztánban élünk, nyugi.
Ennyi erővel én se menjek ki az utcára a nyóckerben - pláne sötétedés után -, mert megerőszakolnak.
Egy férfinak mindegy, hogy kisgyerek, vagy felnőtt nő, ha valóban bántani akarja - esetleg többen vannak, mint általában - egyiknek sincs esélye.
De még egy másik férfinak sem.
Szóval ja, bezárhatod, de semmi értelme nem lesz.
de ha lesz akkor tanítani fogom verekedni amilyen hamar lehet. - szerinted egy kisgyerek meg tudja védeni magát egy-két férfitól? Ne nevettess már.
Taníttathatod verekedni, maximum agyba-főbe verik, mielőtt elviszik.
Sógorom is tanult verekedni (ráadásul nem kisfiú, hanem nálam magasabb, erős férfi), mégis olyan lazán leütötték és kirabolták, mint a huzat, és az volt a szerencséje, hogy csak lecspták, és nem halálra késelték, hogyha pl beleáll a dologba.
Ennyi erővel felnőtt embert is érhet baj. Egyáltalán nem egészséges dolog gyakorlatilag bezárva tartani a gyerekeket.
Én gyakran látok 10-12 év körüli iskolásokat egyedül az utcán. Nincs ezzel semmi baj.
Persze, vannak dolgok, amiket egy normális szülő nem enged meg, de egyedül menni az iskolába, meg a boltba nem ilyen dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!