Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apa alig keresi a...

Ha az apa alig keresi a gyerekeit (10 és 16 évesek), és a gyerekeknek sincs igazából igényük arra, hogy találkozzanak az apukájukkal (nem várják, nem hiányzik nekik), akkor ezt az egészet el kell engedni?

Figyelt kérdés
El kell fogadni, hogy szépen lassan elhal a kapcsolat közöttük? Nagyon fájó ebbe belegondolni, ezt elfogadni anyaként.
2022. okt. 31. 08:10
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Túlgondolva a kérdést, hogyan lehetek biztos benne, hogy tényleg nem hiányzik az apukájuk, és nem csak tehetetlenségükben mondják ezt? (mivel az apuka úgysem keresi túl gyakran őket)
2022. okt. 31. 08:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, el kell engedni.
2022. okt. 31. 08:20
 3/14 anonim ***** válasza:
11%
Pszichológus!
2022. okt. 31. 08:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem felnőttként is jól jött volna néha az apám, hogy tanácsot adjon, segítsen pár dologban, de sosem az érdekelte, hogy énvelem mi van. Amikor párévente egyszer jött, akkor is inkább anyámmal volt elfoglalva.
2022. okt. 31. 09:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
El kell fogadni, mást nem tudsz csinálni. Nálunk is ez van, csak kisebbek a gyerekek, 5 és 12 évesek. El fog halni a kapcsolat.
2022. okt. 31. 09:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én pont ugyan ebben a helyzetben voltam 11-13 évesen.

Nem bántam meg. Még gyerek voltam. Nehogy már a gyereknek kelljen a saját apja után szaladni, ha az nem keresi. Igenis a szülő a felnőtt. Ne csak akkor legyen felnőtt mikor le kell szídni a tanulás miatt. Hanem akkor is, ha a kapcsolatot kell fent tartani. Nyilván nem olyan luxus programokra gondolok, mint mozi. Hanem ha segíteni kell a háziban akkor ő is le tudjon vele ülni tanulni mondjuk hétvégén. Vagy bármikor ha felhívja, hogy akar vele beszélgetni igenis legyen ott a gyerekének. Mert egy gyerek nem tud annyit tenni, mint egy felnőtt.

2022. okt. 31. 09:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is el kell engedni. Tőlem gyerekként elvárták, hogy keressem az apámat, próbáljam jobb belátásra bírni. Már felnőttként jutottam el oda, hogy minden kapcsolatot megszakítsak, ugyanis semmi, de semmi értelme nem volt az egésznek. Nem tekintett rám gyermekeként soha.
2022. okt. 31. 09:47
 8/14 anonim ***** válasza:
57%
Ez az esetek 90%-ban így van. Ha nincs meg a napi kapcsolat akkor szép lassan elmúlik a kötődés mindkét oldalról.
2022. okt. 31. 10:18
 9/14 anonim ***** válasza:
98%
A szülők feladata foglalkozni a gyerekkel, úgyhogy a kedves apukánál vannak komoly gondok szerintem.
2022. okt. 31. 10:25
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Ami nem megy azt nem kell erőltetni.

Viszont végérvényesen ne szakítsd meg a gyerekeid nevében a kapcsoltot az apjuk és a gyerekek között arra hivatkozva,: egyikőjüket sem érdekli a másik.

Lehet pár nap, hónap, év és érdekelni fogja a gyereket főleg ha gyerekek fiú.

Az is lehet, hogy csak azért nem érdekli a gyerekeket az apjuk mert te vagy rájuk ilyen hatással.

Honnan tudjuk, hogy mi a valóság nem ismerjük a gyerekeket, téged, apád, körülményiteket. Erre a kérdésre nem lehet válaszolni érdemben.

Az biztos, hogy keverni/kavarni a szart nem éri meg mert előbb vagy utóbb kiderül és a szarkeverő fog rosszul járni.

2022. okt. 31. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!