Ha az apa alig keresi a gyerekeit (10 és 16 évesek), és a gyerekeknek sincs igazából igényük arra, hogy találkozzanak az apukájukkal (nem várják, nem hiányzik nekik), akkor ezt az egészet el kell engedni?
Én pont ugyan ebben a helyzetben voltam 11-13 évesen.
Nem bántam meg. Még gyerek voltam. Nehogy már a gyereknek kelljen a saját apja után szaladni, ha az nem keresi. Igenis a szülő a felnőtt. Ne csak akkor legyen felnőtt mikor le kell szídni a tanulás miatt. Hanem akkor is, ha a kapcsolatot kell fent tartani. Nyilván nem olyan luxus programokra gondolok, mint mozi. Hanem ha segíteni kell a háziban akkor ő is le tudjon vele ülni tanulni mondjuk hétvégén. Vagy bármikor ha felhívja, hogy akar vele beszélgetni igenis legyen ott a gyerekének. Mert egy gyerek nem tud annyit tenni, mint egy felnőtt.
Ami nem megy azt nem kell erőltetni.
Viszont végérvényesen ne szakítsd meg a gyerekeid nevében a kapcsoltot az apjuk és a gyerekek között arra hivatkozva,: egyikőjüket sem érdekli a másik.
Lehet pár nap, hónap, év és érdekelni fogja a gyereket főleg ha gyerekek fiú.
Az is lehet, hogy csak azért nem érdekli a gyerekeket az apjuk mert te vagy rájuk ilyen hatással.
Honnan tudjuk, hogy mi a valóság nem ismerjük a gyerekeket, téged, apád, körülményiteket. Erre a kérdésre nem lehet válaszolni érdemben.
Az biztos, hogy keverni/kavarni a szart nem éri meg mert előbb vagy utóbb kiderül és a szarkeverő fog rosszul járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!