20 ezer forintot költeni egy főre két hét alatt, az sok? Igaza van anyámnak, hogy lecseszett miatta?
Alapvetően magamnak fizetek mindent, van ösztöndíjam, meg amúgy dolgozok is egyetem mellett, viszont történt egy kis "incidens"(chill, nem rúgtak ki, vagy ilyesmi, rövid időn belül megoldódik a helyzet, de ez nem idetartozik), ami miatt kb két hónapig a szüleim "tartanak el". Mármint a kollégiumi lakhatásomat fedezi az ösztöndíjam, a kajámat és a hazautazásomat (kéthetente megyek) fizetik a szüleim. Ezt ők ajánlották fel, hogy ez belefér, ne éljem fel a tartalékaimat, viszont azért amikor hazajövök szeretnék látni a számlámon, hogy hogyan osztom be a tőlük származó pénzt. És hát pont úgy nézte meg, hogy az előző alkalomhoz képest húszezret költöttem, és szabályosan lecseszett, hogy mégis miket vettem, hogy ennyi ment el, nem reális a kajára ennyi. Viszont amikor az azelőtti alkalommal kérdezte, hogy hogy állok az azelőtt volt, hogy vonatjegyet vettem volna a koliba visszautazáshoz, a következő alkalommal, amikor volt a lecseszés, akkor meg azután látta, hogy hogy állok, amikor már már az akkori visszautazásra megvettem a jegyemet. Tehát abba a kétheti költésben három vonatjegy benne volt. (1. vissza a koliba, 2. haza 3. vissza a koliba) Tehát a 20 ezerből majdnem hatezer az csak az utazás volt.
(Nem kérek megoldást, azt magamtól is tudom. Ha visszamegyek dolgozni meg lesz oldva, vagy ha addigra lesz még egy ilyen lecseszés, akkor fogom magam és inkább a tartalékomból elleszek. Ilyen jellegű tippek még egyszer mondom nem érdekelnek, teljesen haszontalanok, le fogom pontozni.)
Engem csak az érdekel most, hogy kinek van igaza. Tényleg túlköltekeztem volna? 20 ezer egy főnek, két hét alatt sok kiadás lenne, ha csak kaja meg "másfél hétvégényi" útiköltség van benne?
"20 e ft napi fizunak is nevetségesen kevés"
Ne bssz már, hogy 400ezer, esetleg 600ezer nettó nevetségesen kevés :D van jobb, persze, de azért ne szálljunk már el, bszki.
Hát speciel én nem vagyok csóró, sőt valószínűleg megvehetnélek kilóra.
Részemről azért húztalak le, mert ellenszenves ahogy itt anzágolsz!
Ahogy azt az elmebeteget is lehúztam, aki egy olyan fórumon, ahol a Kérdezőnek a lángos és a bundás kenyér is drága és olcsó ötleteket szeretett volna kapni, beírja, hogy
"Nálunk sous-vide wagyu marhasteak lesz, édesburhonyahasábbal és rukkolasalátával."
Nesze nektek empátia!
#26 Elhiheted alapból nem mutogatom, hogy hogy állok. Meg egyébként írtam, hogy van melóm a suli mellett többnyire, csak most két hónapig bizonyos okok miatt nincs, de utána fixen tudom ott folytatni, ahol abbahagytam. Szóval arra a két hónapra nem kerestem(és a maradék időre sem keresek) munkát, abból kiindulva, hogy van tartalékom, abból kijövök, ha meg másfél hónapnál nem úgy tűnik, hogy rendeződne a helyzet, majd akkor keresek másik munkát. Csak közben a szüleim felajánlották a segítséget, innen meg már tudjuk a sztorit.
Egyébként nem volt olyan bonyolult kijönni ennyiből, bár hozzáteszem hajlamos vagyok arra, hogy stressz, vagy időhiány miatt nem eszem rendesen. Például néha előfordul, hogy napközben ettem két banánt, meg egy zacskós levest és ennyi(ez leginkább a hétfőkön fordul elő,8-20 óráim vannak, mindegyik szünetben megyek egyik épületből a másikba). Visszautazáskor otthonról viszek kaját, ami kb három étkezésnyi. Amíg volt melóm, addig is figyeltem az akciókat, és azt csináltam, hogy, ami tartós (pl tészták) azokból akciókor vettem sokat, és még van belőle azóta is. Meg akkor amit lehet, azt lefagyasztom későbbre (mondjuk ez annyira nem sok, mert 6-an használjuk a hűtőt, aminek egy pici fagyasztó része van csak). Használok kuponokat, figyelem az akciókat ha van, stb.
Nem sok, de ilyenkor mindig az okokat kell keresni. Sok szulo nem tudja sokszor normalisan kifejezni magat valamilyen oknal fogva es valojaban nem az a baj, amit mondanak, hanem ami mogotte van.
Talan nincs penzunk mar nagyon arra, hogy tamogassanak?
Már kb két éve voltam önellátó. Nem hiszem, hogy a család anyagi helyzete lett a rosszabb, ha kb semmibe nem kerültem két évig és elmondásaik alapján jobban állnak, mint valaha.
Mondjuk azt nem értem, hogy ha a következtetéseim tévesek, és tényleg nincs pénzük a támogatásomra, akkor minek kellett felajánlani, amikor mondtam, hogy meg tudom oldani magamnak a tartalékaimból+ösztöndíjamból? Vagy ha annyira segíteni akartak, akkor miért nem mondták azt, hogy akkor a kolit fizetik nekem(ami havi 23ezer) a többit oldjam meg magamtól..? Az sokkal kevesebbe kerülne nekik mint a kajám+utazásom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!