Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 ezer forintot költeni egy...

20 ezer forintot költeni egy főre két hét alatt, az sok? Igaza van anyámnak, hogy lecseszett miatta?

Figyelt kérdés

Alapvetően magamnak fizetek mindent, van ösztöndíjam, meg amúgy dolgozok is egyetem mellett, viszont történt egy kis "incidens"(chill, nem rúgtak ki, vagy ilyesmi, rövid időn belül megoldódik a helyzet, de ez nem idetartozik), ami miatt kb két hónapig a szüleim "tartanak el". Mármint a kollégiumi lakhatásomat fedezi az ösztöndíjam, a kajámat és a hazautazásomat (kéthetente megyek) fizetik a szüleim. Ezt ők ajánlották fel, hogy ez belefér, ne éljem fel a tartalékaimat, viszont azért amikor hazajövök szeretnék látni a számlámon, hogy hogyan osztom be a tőlük származó pénzt. És hát pont úgy nézte meg, hogy az előző alkalomhoz képest húszezret költöttem, és szabályosan lecseszett, hogy mégis miket vettem, hogy ennyi ment el, nem reális a kajára ennyi. Viszont amikor az azelőtti alkalommal kérdezte, hogy hogy állok az azelőtt volt, hogy vonatjegyet vettem volna a koliba visszautazáshoz, a következő alkalommal, amikor volt a lecseszés, akkor meg azután látta, hogy hogy állok, amikor már már az akkori visszautazásra megvettem a jegyemet. Tehát abba a kétheti költésben három vonatjegy benne volt. (1. vissza a koliba, 2. haza 3. vissza a koliba) Tehát a 20 ezerből majdnem hatezer az csak az utazás volt.

(Nem kérek megoldást, azt magamtól is tudom. Ha visszamegyek dolgozni meg lesz oldva, vagy ha addigra lesz még egy ilyen lecseszés, akkor fogom magam és inkább a tartalékomból elleszek. Ilyen jellegű tippek még egyszer mondom nem érdekelnek, teljesen haszontalanok, le fogom pontozni.)

Engem csak az érdekel most, hogy kinek van igaza. Tényleg túlköltekeztem volna? 20 ezer egy főnek, két hét alatt sok kiadás lenne, ha csak kaja meg "másfél hétvégényi" útiköltség van benne?

2022. okt. 30. 10:43
1 2 3 4
 1/34 Savlekotő ***** válasza:
60%
Mástól kértem volna segítséget eleve problem solved. Senkinek sincs igaza, ők pénzéhes szarrágók, te meg haza jársz önként a pofonért.
2022. okt. 30. 10:49
 2/34 A kérdező kommentje:
#1 Nem ez volt a kérdés. Senkitől nem kértem segítséget. Nélkülük is megoldottam volna, de felajánlották. Én meg úgy voltam vele, hogy ha azt mondják, hogy belefér, akkor elfogadtam. Korábban sosem volt anyagiakból konfliktusunk. Még akkor sem, amikor tényleg túlzásba estem fiatalabban, amikor még ők tartottak el(leginkább még kiskorúként). Meg akkor sem volt konfliktus, amikor már bölcsebben kezeltem az anyagiakat, de még ők tartottak el(egyetem legelején még).
2022. okt. 30. 10:54
 3/34 Savlekotő ***** válasza:
30%
Senkitől nem kértem segítséget. Nélkülük is megoldottam volna, de felajánlották. Hogyan ha senkitől se kértél segítséget akkor nem is tudhattak róla.. Milyen válasz felel meg ők a hibásak, szidjuk őket vonatra szálljunk fel. Vagy szidjunk téged hogy túl költekeztél. Senkinek sincs igaza. Nem a gyakorin kell kiventilálni az otthoni kakit.
2022. okt. 30. 10:58
 4/34 anonim ***** válasza:
93%
Nem valami eszes szülők. Láthatóan fogalmuk sincs az árakról.
2022. okt. 30. 10:59
 5/34 anonim ***** válasza:
96%
Dehogy sok.
2022. okt. 30. 11:02
 6/34 anonim ***** válasza:
91%
Most konkrétan mi a kerdes? Azt nehéz anyuddal közölni, hogy azért költöttem ennyit, anyu, mert megvettem a vonatjegyet?
2022. okt. 30. 11:09
 7/34 dontspam válasza:
97%
Nincs ezen mit filózni, 10 napra vetítve, napi 2ezer. Reálisan, mire elég?
2022. okt. 30. 11:13
 8/34 anonim ***** válasza:
94%
Még spórolósan is osztottad be. 20 ezer ft 2 hétre az nagyon kevés. Az őskorban élnek, mikor 100 ft volt 1 kiló kenyér. Soha ilyen élelmiszerár drágulás nem volt az utóbbi években. Egyedül élek, és csak kajára elmegy 10-13 ezer ft hetente, és még csak a legszükségesebbeket vettem, semmi extrát, és gyakran nem is elég ennyi kaja.
2022. okt. 30. 11:41
 9/34 anonim ***** válasza:
96%
hogy tudsz ilyen kevésből kijönni? Mit eszel? Fényt?
2022. okt. 30. 12:13
 10/34 anonim ***** válasza:
88%
9: meg a szülei mit esznek, ha sok a kétheti 20k?? naponta eszem 5k mennyiséget, az két hétben 70k.
2022. okt. 30. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!