Lecseszett a buszsofőr mert nem álltam az ajtóba, jogos volt?
Figyelt kérdés
Megnyomtam a leszállásjelzőt de nem álltam fel, mondván majd ha lassít ráérek akkor. De ő meg nem állt meg a megállóban mondván nem volt ráutaló magatartásom. Megnyomtam a gombot, az nem elég ráutaló magatartás?2019. dec. 14. 15:42
2/11 anonim válasza:
A buszvezetönek volt igaza, ha valaki le akar szállni, az az ajtóhoz áll. A gomb megnyomása történhet tévedésböl is (vagy hülye viccböl), szóval ha nem mutatod, hogy le akarsz szállni, akkor miért állna meg?
3/11 A kérdező kommentje:
Akkor minek a gomb? Ha telivan a busz és állnak az ajtóba ahhoz?
De ha az ajtóba állok és nem nyomom meg a gombot akkor is én leszek a hibás... :-)
2019. dec. 14. 15:57
4/11 anonim válasza:
Neked van igazad. Mi van ha fáj a lábad, szédülsz, akármi miatt nem akarsz a mozgó buszon sétálni, ráadásul pont a megálló felé közeledve, amikor akár hirtelen is fékezhet.
5/11 anonim válasza:
Sőt, a távolsági buszok egy része, főleg a nagyobb, újabbak, álló utast nem is szállíthatnak. Ha tele busz, nem vesz utast, ha meg van hely, de te nem akarsz leülni, akkor is rád szól a sofőr, hogy tessék helyet foglalni. Innen nézve végképp igazad van.
6/11 anonim válasza:
Neked volt igazad. A leszállást jelző gomb azért van, hogy ha kigyullad a sofőrnek akkor megálljon. Az utas ráér akkor felállni ha a busz a megállóban megállt már. Én tuti panaszt tennék a munkahelyén.
9/11 anonim válasza:
2es, és ha az ajtóvá állok, mert nem tudok máshol? Minek van a gomv, ha csak úgyse áll meg, mert nem állnak az ajtóban???
10/11 anonim válasza:
Nyugodtan tegyél panaszt. Azért vannak ezek a folyamatok. A sofőrök nagyjából a kisboltos pénztárosokkal vannak egy szinten ügyfélközpontúságban, képtelenek felfogni, hogyha nem lennének az általuk mélyen megvetett utasok, akkor nem nekik nem lenne állásuk. Mentségükre szóljon, hogy általában nem asztrofizikusok állnak sofőrnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!