Mi a baj velem?

Figyelt kérdés
Még mindig nem érzem sajátomank a másfél éves fiamat, pedig olyan aranyos, rendes, cuki kisgyerek. Nagyon okos és jókat lehet vele bohóckodni, de valahogy nem érzem azt a hajde nagy kötődést. Ellátom, a magam módján szeretem de ennyi.

2022. okt. 17. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Valószínűleg semmi, nem kell rajongani, és rátelepedni a gyerekedre. Nevelj belőle értelmes felnőttet, abból úgyis kevés van.
2022. okt. 17. 17:59
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Lehet elcserélték a kórházban.
2022. okt. 17. 17:59
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

Lehet túlzottak az elvárásaid magad felé.

Szülőnek lenni nagy felelősség. Kevesen tudnak közben rajongani is.

Másik ötletem, amilyen anya volt a sajátunk, az a magatartás kódolódik belénk. Ha másképp szeretnénk élni, akkor abba nagyon sok energiát kell befektetni tudatosan.

2022. okt. 17. 18:22
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
Szülés elött is így éreztél hogy nem nagyon vagy odáig a gyerekekért??mert akkor nem kellet volna szülnöd neked se jó de a gyereknek sokkal rosszabb lessz hogy az anyukája nem kötödik hozzà,
2022. okt. 17. 18:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Sok a stressz nem?
2022. okt. 17. 19:12
 6/9 anonim ***** válasza:
37%
Cseréld le egy kutyára.
2022. okt. 17. 19:46
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Anyam iy ilyen volt. Nem fajongott ertem de felnevelt.

Meg is lett az eredmenye.. 8 eve nem ultem le vele egy asztalhoz

2022. okt. 17. 20:05
 8/9 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem foglalkozz egy kicsit önismerettel, talán pszichológussal vagy családállításra menj el ezzel a kérdéssel, bár az is hatékonyabb, ha utána dolgozol vele pszichoterápián. Lehet, van valami családi blokk vagy tudat alatti félelem.

Ez a kötődés meg egy teljesen félreértett fogalom. Azt hiszitek, hogy a szülőhöz kötődést értik alatta: NEM! Nem azt! Azt jelenti, hogy felnőttként képes lesz-e biztosan kötődni, azaz magabiztosan, bizalommal fordulni más emberek felé. Tehát ahogy most viselkedtek vele, azon múlik, hogy lesznek-e jó emberi kapcsolatai felnőttként. Rossz hír, hogy pont jellemzően azoknak sérül ez, akik túlzott ragaszkodást mutatnak az anya irányába kisgyerekkorban. Mert ott valami igény nem lett kielégítve.

2022. okt. 17. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
62%
A kötődés azért nem egy olyan dolog amit 0/24 érez az ember meg szerintem amúgy is túl van idealizálva ez az ,,instant kötődés és boldogság amit szülés után éreztem,, dolog. Törődj vele, nevelj belőle jó embert, és tegyél meg mindent, ami tőled telhető. Majd alakul.
2022. okt. 18. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!