Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet igazat kellett volna...

Lehet igazat kellett volna mondanom a családsegítőnek gyermekként?

Figyelt kérdés

Mikor volt nálunk a családsegítő, akkor előtte anyukám azt mondta, hogy csak szépeket mondjak, hogy ne kerüljek nevelőintézetbe.

Igazából olyanokat kérdezett tőlem amitől meglepődtem, mert gyakorlatilag rátapintott a lényegre, hogy mekkora nyomorban élek. Úgy adtam elő a dolgot, mintha dúskálnék a jóban és mondta, hogy milyen jó szüleim vannak, másnak ez nem adatik meg stb.

Eközben telente nem volt fűtés, kenyeret tudtam enni, nem kaptam ruhákat, cipőt, semmi álmom nem lehetett, pl.: Ha kitaláltam volna, hogy szeretnék C vitamint szedni, akkor azt se kaptam volna meg.

A hideg telek miatt tartós betegségem alakult ki, amit az orvosok se tudnak, hogy mi. Folyton felfázom ha nem iszom eleget.

A folytonos kenyérevés miatt epeköveim lettek, ami miatt ki kellett venni az epehólyagomat.

Lelkileg is tönkrementem a szüleim folytonos baszogatása miatt.

Pszichológusom, férjem szerint előfordulhat, hogy nevelőintézetben rosszabb sorsom lett volna.

De valahogy úgy érzem, hogy lehet megoldás lett volna az életemre.

2022. okt. 14. 21:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Tehát komolyan arra vagy kíváncsi, hogy valamikor x éves korodban, eselyesen 14 alatt, helyes választ adtál e.
2022. okt. 15. 08:06
 22/26 A kérdező kommentje:
Igen
2022. okt. 15. 08:12
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, rossz döntést hoztál!

2022. okt. 15. 08:33
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

TE semmilyen döntést nem hoztál!

Gyerek voltál, azt csináltad amit mondtak neked és ennyi! Szót fogadtál, ahogy az egy gyerektől elvárható. Ráadásul jól rád is volt előtte ijesztve, így nem is lett volna más alternatívád.

Az, hogy ezzel elestetek mindenféle támogatástól, az már anyád sara és hülyesége, nem a te gondod!...legalábbis ma már...

2022. okt. 15. 08:44
 25/26 anonim ***** válasza:
Igen, rossz döntést hoztál, DE NEM A SAJÁT HIBÁDBÓL. Anyád félt attól, hogy kiderülnek a dolgok, ezért rádijesztett, te pedig szót fogadtál. Előfordulhat az is, hogy jóhiszemű volt: ő is félt, hogy elvesznek tőle, vagy csak fogalma sem volt, hogy ke gyereket nevelni, mert őt is így nevelték a szülei. Én sem beszéltem másoknak arról sosem, hogy hogy bántak velem gyerekkoromban, hiszen hasonló fenyegetéseket kaptam, mint te. Gyerekként az ember nem olyan "okos" még, hiszen nincs viszonyítási alapja a saját családján kívül. Felnőttként lepődtem meg igazán, amikor már elköltöztem és sulitársakkal, majd a párommal éltem együtt, hogy jé, nem kell minden napomom valami rossznak történnie. Később elkerültem pszichológushoz, aki felnyitotta a szemem. Miután szembesitettem a szüleim, mindent tagadtak és úgy állították be, mintha nem jól emlékeznék meg mintha túlérzékeny lennék. Sajnos vannak ilyen gyerekkorok, felnőttként viszont valtoztathatunk. Gratulálok és drukkolok neked, hogy ilyen fiatalon felismerted és valtoztatsz :) Én sokáig pszichológushoz sem mertem elmenni, mert ez volt az egyik sakkban tartó eszköz gyerekkoromban, hogy bolond vagyok, meg majd "mindenki megtudja, hogy milyen is vagyok igazából". Jelentem, hogy a szüleim okozta szorongásos depresszión kívül nincs más problémám, és az is kiderult, hogy milyen vagyok valójában: teljesen oké. De ez a szorongásos depresszió sok olyan felnőttben megvan, akikkel nem bántak jól gyerekkorukban. Aki pedig tényleg ez a mit keseregsz még meg előre menj dolgokat mondogatja, annak vagy nem volt rossz gyerekkora, vagy még nem tudja, hogy egyszer össze fog omlani az egész miatt és akkor ő is ezen fog keseregni. Pszichológussal meg kell oldani a belső problémát, feloldani a blokkokat, valtoztatni a berogzult negatív mintákon, stb, és idővel teljes életet élhet az illető. Hajrá és kitartást neked!!!! :)
2022. okt. 15. 12:43
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Hát ezt kimagyarázni már nem lesz kellemes.
2022. okt. 15. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!