Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet igazat kellett volna...

Lehet igazat kellett volna mondanom a családsegítőnek gyermekként?

Figyelt kérdés

Mikor volt nálunk a családsegítő, akkor előtte anyukám azt mondta, hogy csak szépeket mondjak, hogy ne kerüljek nevelőintézetbe.

Igazából olyanokat kérdezett tőlem amitől meglepődtem, mert gyakorlatilag rátapintott a lényegre, hogy mekkora nyomorban élek. Úgy adtam elő a dolgot, mintha dúskálnék a jóban és mondta, hogy milyen jó szüleim vannak, másnak ez nem adatik meg stb.

Eközben telente nem volt fűtés, kenyeret tudtam enni, nem kaptam ruhákat, cipőt, semmi álmom nem lehetett, pl.: Ha kitaláltam volna, hogy szeretnék C vitamint szedni, akkor azt se kaptam volna meg.

A hideg telek miatt tartós betegségem alakult ki, amit az orvosok se tudnak, hogy mi. Folyton felfázom ha nem iszom eleget.

A folytonos kenyérevés miatt epeköveim lettek, ami miatt ki kellett venni az epehólyagomat.

Lelkileg is tönkrementem a szüleim folytonos baszogatása miatt.

Pszichológusom, férjem szerint előfordulhat, hogy nevelőintézetben rosszabb sorsom lett volna.

De valahogy úgy érzem, hogy lehet megoldás lett volna az életemre.

2022. okt. 14. 21:34
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
98%

Ja, megoldas lett volna.

De a felfazas az bakterialis fertozest jelent, nem pedig azt, hogy keveset iszol, vagy leulsz a hideg padlora.

2022. okt. 14. 21:39
 2/26 anonim ***** válasza:
81%
Ilyen szülők mellett nem biztos. Sokan még mindig az Árvácskát veszik alapul, ha nevelőszülőkről vagy árvaházról van szó. Pedig sokan jobban szeretik azokat a gyerekeket, mint a saját szüleik (nyílván kivételek sajnos vannak). Tartós betegséged lett miattuk és még csesztettek is. Szerintem be kellett volna vallanod az igazat. Nem biztos, hogy rosszabb lett volna. Hány éves vagy? Tartod még a kapcsolatot a szüleiddel.
2022. okt. 14. 21:43
 3/26 A kérdező kommentje:
26 leszek. Nem tartom
2022. okt. 14. 21:48
 4/26 anonim ***** válasza:
95%

Az ilyen "Mi lett volna, ha" kérdéseknek nem sok értelme van.

Ez pont olyan, mintha - az én esetemre vetítve - nem tudtam volna meg pár évvel ezelőtt, hogy az apai mamám meggyilkolta az apai papámat (gyerekkoromban, nagyon kis koromban), majd maga is öngyilkos lett...

2022. okt. 14. 21:57
 5/26 anonim ***** válasza:
88%
De mostmár nem így élsz és túlelted a rosszat is. Miért ragodsz most húsz évvel ezelőtti dolgokon?
2022. okt. 14. 22:08
 6/26 anonim ***** válasza:
91%
Nem mindegy most már? Előre nézz, ne hátra.
2022. okt. 14. 22:13
 7/26 anonim ***** válasza:
91%

Ajjaj, jársz még pszichológushoz? Kéne...

Vagy váltani, ha még itt tartasz, hogy nem tudod elengedni.

2022. okt. 14. 22:13
 8/26 A kérdező kommentje:
Járok pszichológushoz, nagyon rossz állapotból hozott ki. Az utolsó alkalom óta kezdtem el érezni azt mintha kinyílt volna előttem a világ.
2022. okt. 14. 22:24
 9/26 anonim ***** válasza:
86%

Tartós betegség, amiről nem tudják, micsoda?

Nem te vagy ma az első rejtélyes beteg itt

2022. okt. 14. 22:26
 10/26 anonim ***** válasza:
76%

De bírom az ilyen "Nem mindegy már" meg "Előre nézz, ne hátra" "Mit rágódsz rajta még mindig" jellegű kérdéseket.

Borzasztó primitív, egyszerű tekintetű lények lehettek, vagy pedig csak simán ki lett nyalva a p...tok és lövésetek sincs, milyen a szar gyerekkor.

Kérdező, abban viszont sajnos nagy valószínűséggel igaza van a férjednek és a pszichológusodnak, hogy még rosszabb lett volna az intézetben. ha olyan jó lenne ott, akkor miért lesz belőlük prosti, miért szökdösnek el onnan stb. Szóval az tuti, hogy nem lett volna jobb, mint így, inkább máshogyan szar.

2022. okt. 14. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!