Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen illik leszakadni...

Hány évesen illik leszakadni a középosztálybeli szülők pénztárcájáról?

Figyelt kérdés
2022. okt. 7. 14:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%
Ez elfogadható, örüljön neki a párod!
2022. okt. 7. 18:31
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem is teljesen OK.

Mi is úgy indultunk, hogy egy kis lakást kaptam én, a férjem meg egy telket.

Ha a szülőknek ez nem anyagi megterhelés, nyilván örömmel adják.

Nem tudom, a párod miért hordja magasan az orrát, hogy ezt nem szabadn elfogadni... VAgy úgy érzi, hogy mivel ő pl. nem hoz semmit otthonról, ezzel hátrányban lenne?

2022. okt. 7. 19:52
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon kedves a szüleidtől. Minden normális szülő amiben csak tudja, támogatja a gyerekét. Valakinek egy új ing a max, másnak lakás, nyilván függ az anyagiaktól, de az ilyennek örülni kell.
2022. okt. 7. 21:24
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Nyilván elfogadnám, szuper dolog. Ez nem élősködés meg mamahotel.
2022. okt. 8. 11:32
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

Minden családban más. Én 26 vagyok, középosztálybeli szülők egyetlen gyereke. Rengeteget támogatnak, gyakorlatilag korlátlanul. (Nyilván középosztálybeli körülmények között, tehát jachtot, nyaralót Malibun nem tudnak venni nekem, kocsit, lakást igen, bármi nagyobb kiadásom van, szívesen kifizetik.) Én pedig sok mindent el is fogadok, mert amúgy tudom, hogy szívesen teszik.

Plusz nálunk a családban is ez a tendencia. Nem voltak mindig jómódúak (igazából csak azóta, hogy az egyik oldalon a szülők meghaltak, és elég sokat örököltek). És addig ők is csomó támogatást kaptak a saját szüleiktől. Ők is tőlük kaptak pénzt a házukra. Emlékszem, ha volt régebben valami családi találkozó, nagyapám mindegyik gyerekének mindig adott pénzt. A másik nagyapám autót vett az akkor 40 éves gyerekének. Úgyhogy nem okoz nekem sem lelkiismeret furdalást ha sok mindent kapok. Majd ha az én gyerekem lesz fiatal, én is ugyanígy támogatni szeretném.

A helyesben hülye lennék nem elfogadni egy lakást meg a tandíjat.

2022. okt. 8. 13:47
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

15: Így van! Az ember továbbadja azt a támogatást, amit ő megkapott fiatalkorában.

Tehát anyagilag nem kerül rosszabb helyzetbe (matematikailag), ahhoz képest, aki saját magának kapirgálja össze a saját lakására valót, és aztán az ő gyereke is, meg annak a gyereke is.... de azért állati nagy különbség, hogy nem rögtön a családalapításnál kell meghúzni a nadrágszíjat, hanem ráér később elkezdeni a takarékoskodást (a gyerekek számára), amikor már karrierben előrébb van, és jobban szalad a szekér.

2022. okt. 8. 13:51
 17/22 anonim ***** válasza:
84%

Ha tudnak segiteni a szuleid az mindig jol jon. Van olyan akinek csaladi hazat epitettek a szulei, sot, most mondta nekem valaki hogy az idos nagybatyja mai napig az apja telken levo kis hazbn lakik, az apja fizeti a szamlait is.

Az ember a sajat gyerekeire dolgozik es ha tud akkor segit nekik, legalabbis a legtobb szulo igy gondolkodik. Az en szuleim nem tudnak segiteni anyagilag, a felesegem szulei meg tudnanak de ok inkabb rakosgatjak felre a penzt es majd a halaluk utan jon ra a felesegem hogy mennyi sporolt penzuk is volt valojaban.

Sose felejtem el hogy alberletbe kuldtek minket mikozben itt dragak az alberletek es nagyon keves penzt kerestunk. kb 6-8 honapot voltunk ott naluk de anyosom mai napig emlegeti hogy ingyen lakhattunk ott. Anyamek szarabbul allnak anyagilag de ha a kozelben telepedtunk volna le akkor siman lakhattunk volna ott evekig is hogy ne kelljen alberletre penzt kiadni.

2022. okt. 8. 22:33
 18/22 anonim ***** válasza:
38%

Ha van párkapcsolatod és már felnött emberek vagytok itt az ideje minden formában felnött lenni.

Anyagilag és minden másban felelőséget válalni magatokért.

A szüleiteket nem ATM-nek nézni

Azt becsüli igazán meg az ember amiért maga dolgozik meg és nem hullik.

2022. okt. 9. 12:13
 19/22 anonim ***** válasza:
88%

18. És annak mi értelme hogy majd 60++ evesen öröklik meg azt a lóvét amire most van igazán nagyobb szükseg?

Ha te nem kaptál semmit otthonról, nem kéne demonizálni egy jól működő családot...

2022. okt. 9. 12:45
 20/22 anonim ***** válasza:
43%

19 bérből fizetésből kétkezi munkából élő szülő tehát adjon mindent a fiataloknak és vonjon meg magától mindent hogy csak nekik arany legyen az élet és húzza meg magát?

Neki soha ne legyen egy percre sem kényelmesebb.Söt elitélendő ha ezt nem teszi meg és nem ad milliókat.

Ez a jó müködő család a fiatalok szemszögéből a középkorú igényei meg le vannak sz@rva!SAJNOS EZ A MOSTANI TREND!

2022. okt. 17. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!