Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy közöljem anyukámmal,...

Hogy közöljem anyukámmal, hogy ezentúl nem akarom úszásoktatàsra hordani a gyerekeimet, ha neki ez nagyon fontos?

Figyelt kérdés

Történt a családunkban egy tragédia 5 évvel ezelőtt, a húgom fürdeni ment a barátaival egy folyóhoz, és megtörtént a baj, vízbefulladt... Ezután anyukám az egész családnak elrendelte, hogy úszásra járjunk. A kislányom alig volt 1 éves akkor, anyukám ragaszkodott hozzá, hogy babaúszásra járjak vele, és szóta is heti rendszerességgel úszni járunk.

Én is úgy voltam vele az eset után, hogy nagyon hasznos lehet ha valaki jól úszik, és természetesen megértettem, hogy anyukámnak segít a gyászban és a történtek feldolgozásában az, ha ilyen módon gondoskodhat rólunk, mert magát okolta, hogy gyerekkorában nem hordta el úszni tanulni a húgomat.

Viszont a kislányom elkezdte az iskolát és fáradtabb jön haza, gyakorlonia kell az iskolába, ő is kihagyná már az úszást sokszor és nekem is nehezebb a logisztika mert várom a 2.babát. Anyukám úgy készül,hogy ha megszületik a kicsi, vele is ugyanúgy lesz babaúszás, de nekem már terhes lesz 2 gyerekkel, és összeegyeztetni egy iskolás kislány és egy kisbaba napi programját is nehéz lesz. A kislányom sem bánná ha nem vinném már úszásra, és én úgy látom, hogy már nagyon jól úszik. Szóval a mi már logikusabbnak látjuk ha abbahagynánk, a kicsivel pedig majs néha ha időm engedi elmegyek babaúszásra, de rendszeresen nem szeretném hordani. Anyukám viszont ki fog borulni ha meghallja.( Járt pszichológushoz, de ugyanúgy ragaszkodik hozzá, hogy járjunk úszni).

2022. szept. 26. 09:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%

"Arra azért nyitott lennék a helyedben, ha pl. a mama felajánlja, hogy akkor ő elviszi pl. a kislányt időnként, hiszen arról nem esett szó, hogy ezt ő elvárja vagy tesz is érte, segít-e, hogy az időtökbe beférjen."

. Ha már az empátiát hiányolod a válaszadóktól, olvass már vissza arról, hogy a kislány fizikailag nem bírja már a megterhelést... nehogy már az legyen az empátia jele, hogy a felnőttek kompromisszumot kötnek egy gyerek kárára, csak mert az egyik felnőtt nem képes lejebb adin az irracionális elvárásaiból.

2022. szept. 26. 11:02
 12/25 anonim ***** válasza:
97%
Melyik válasznál érezted az empátia hiányát? Érdekelne.
2022. szept. 26. 11:08
 13/25 anonim ***** válasza:
98%

Második gyerekedet várod, de még anyukád irányítja nemhogy a te, de a te gyereked életét is?

Elé állsz, kerek-perec megmondod, hogy a gyerek jól úszik, vagyis csak emlékeztető jelleggel fogod időnként vinni, nem rendszeresen. A babát meg akkor, ha helyesnek látod.

Anyukád kiborul, és? Majd a pszichológusnak elsírja bánatát.

Értem én, hogy nagy tragédia a húgod halála, de nem igazodhat az egész családja ehhez, amíg ő él.

Amúgy férjed nincsen? Vagy őneki kuss a neve a két nő (te és anyukád) mellett? Ui. az volna a normális, ha ti ketten együtt képviselnétek az elképzeléseiteket (jó esetben ti egyezségre tudtok jutni), és akkor nagyjából minden külső befolyásolási kísérlet lepattanna rólatok. Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy ahol férj és feleség összetart (nemcsak a gyereknevelésben, hanem bármiben, ami az életvitelüket érinti), ott bárki más a feje tetejére is állhat, azt fogják csinálni, amit ők ketten együtt akarnak.

2022. szept. 26. 11:18
 14/25 anonim ***** válasza:
92%

Nem tragédia miatt, de az enyém azt erőlteti, hogy táncolni járassam a gyereket. Még óvodás, amikor nem peofin csinálja, akkor meg kineveti. Megmondtam, hogy nem fogjuk még táncra vagy egyéb tanfolyamra vinni más kedvéért, ha maga a gyerek nem igényli és élvezi. Kapom a magyarázást, de nem érdekel.

Szomorú, ami a húgoddal történt, de tanultatok belőle, te eggyel tobb

2022. szept. 26. 11:41
 15/25 anonim ***** válasza:
58%
A történetnek igazából az volt a tanulsága, hogy nem megyünk folyóba úszni, akár magtanultunk medencében, akár nem. Illetve aki nem tud jól úszni, az máshol se menjen mély vízbe. Akárhogy megtanul a gyerek az uszodában úszni, az egy örvénytől nem menti meg.
2022. szept. 26. 13:11
 16/25 anonim ***** válasza:
95%
Én nem mennék oda kb jóváhagyást kérni. Kiíratnám úszásról és ha legközelebb szóba jönne, akkor mondanám hogy már nem jár. Biztos kiakadna hogy miért és akkor elmagyaráznám az okokat amiket te is írtál és ennyi.
2022. szept. 26. 13:36
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha már egyszer emgtanultak uszni akkor minek?
2022. szept. 26. 14:58
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak alsóban jártam hetente úszni edzőhöz, de a mai napig jól úszom, most felnőttként járok is rendszeresen, mint sport.

Ha már megtanult úszni, akkor felesleges erőltetni, ha nem szeretné.

2022. szept. 26. 15:01
 19/25 anonim ***** válasza:
96%
Anyukád lelkiállapota téged foglalkoztat, de emiatt ne áldozd fel a lányod beléd vetett bizalmát. Jelezte, hogy neki teher az uszoda, jó oka van rá, ezzel foglalkozz. Anyukádnak kell más módszer, hogy megnyugtassa magát, de titeket nem rángathat a fájdalma miatt oda, ahova nem akartok menni. Lesz bőven dolgod két gyerek körül, valaki másnak kéne átadnod anyukád támogatásának feladatát. Kicsit túl empatikus vagy vele, ő meg nincs tekintettel a ti élethelyzetetekre.
2022. szept. 26. 15:21
 20/25 anonim ***** válasza:
81%

A gyerek nem akar menni ezt világosan megmondta neked,és te is láttod hogy nagyon fáradt minden nap ,és te még is anyukádért aggodsz inkább .

Írasd ki azt kész te vagy az anya lányodnek vagy nem ? Akkor az lesz amit te jónak látsz nem az amit te anyukád akkar .

2022. szept. 26. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!