Szüleim folyton pénzt kérnek tőlem, miért?
Én mindig is gyűjtögettem a pénzem. Anyu pedig mindig is kéregetett tőlem. Hol egy ezrest, hol kettőt, hol tizet. Voltak nagyon komoly esetek, amikor tényleg szükség volt a pénzre. Akkor nagyon sok pénzt adtam nekik (mindössze 14 évesen). Kb 100-200ezer forintot. Majd pár év mulva 170ezer forintot. Közbe közbe néha egy 10es, egy 20as. Magamra ruházkodtam, illetve különböző hobbikba kezdtem, amik elvitték a pénzem. Most ott tartok, hogy van összvissz 50ezer forintom, és megint kölcsönkér anyum egy 20ast. (A nagyobb összegeket apum kérte.)
Ezeket nemigen láttam viszont, pedig úgy volt hogy visszaadják a pénzt. Most 20 éves vagyok, tanulok. Tehát nem tudok munkát vállalni, csak azokat rakom félre amiket szülinap, névnap vagy karácsony alkalmából, illetve alkalmi munkákból kapok. De mivel már idősebb vagyok, így szükségem lenne pénzre. Vagy legalábbis nem akarom csupasznak érezni.
Anyum azért kér mindig tőlem kölcsön, mert már apától nem mer. Mert ha tőle kér, megy az ordítás, hogy neki sincs pénze. (De amúgy van, mert sokat maszekol, és nem keres rosszul.) Ő bele se gondol, hogy ezzel a viselkedésével a saját gyerekétől veszi el az évek alatt összekuporgatott pénzét.
Apu azért kért kölcsön, mert akkor tényleg kellett a pénz. De azóta kihevertük azt.
Ha nekem kell valami, nagyon sokszor hisztibe torkollik, hogy mennyire örül a plusz kiadásnak.
Tudom, eléggé toxikus. De mit tehetnék? Asztalra csapni nem merek, mert full felesleges. Nem hallgatnak meg. Vagy ordítás lesz a vége, hogy én nem tudhatok semmit.
Szerinted, az a normális, ha az összes pénzét elkérik a saját gyereküktől, azér, mert velük él...?
Remélem, neked nincs - és nem is lesz gyereked!
Ajánlok egy könyvet, ez nekem nagyon sokat segített:
Susan Forward - Mérgező szülők
Azt kell megérteni, hogy jogod van nemet mondani és igen ő valószínűleg bűntudatot fog kelteni benned, de tars ki és nem szabad védekező pozícióba kerülnöd. Azaz, ha azt mondja pl: "hálátlan vagy, mi nevelétünk fel és így köszönöd meg"? akkor ne kezdj magyarázkodni, csak mondj annyit hogy sajnálom, hogy így érzed. És ennyi, ne kezdj magyarázkodni!
Honnan volt neked 14 évesen többször is, többszáz ezred?
20 évesen suli mellett?
Oszd már meg légyszi, mert mi felnőtt emberek is szeretnénk ennyit keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!