Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondják a szüleim...

Miért mondják a szüleim folyton hogy kövér vagyok ha ők is azok ?

Figyelt kérdés

173 cm magas vagyok, 73 kg és 16 éves . Sosem voltam vékony .. a szüleim pedig 100 kg+

Mindig mondják hogy fogyjak le mert indorítóan nézek ki stb .. annyira idegesít , ők mondják nekem miközben ők is kövérek

2021. júl. 28. 15:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

173-as magassághoz az a 73 kg azért nem olyan hű de sok.Igen,kicsit kellene fogynod de nem vagy dagadék egyáltalán.Mondd meg nekik hogy először nézzenek ők is tükörbe esetleg és utána mondják hogy ki is az undorító🤦‍♂️

Ne törődj velük egyébként és fogyj le aztán dörgöld a képükbe az eredményed.

Az is lehet hogy azért piszkálnak mert nem akarják hogy te is 100 kg feletti legyél vagy ez nem opció?Te ismered őket nem én

2021. júl. 28. 15:27
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Mivel még fiatal vagy, egyszerűbben tudnál lefogyni, valószínűleg ez a céljuk, bár közölhetnék óvatosabban is. Meg szeretnének kímélni a későbbi problémáktól, amelyek felnőttkorban jelentkezhetnek a túlsúly miatt, amiket valószínűleg nekik is át kell élniük nap mint nap.
2021. júl. 28. 15:28
 3/16 anonim ***** válasza:
89%

Általában olyan rossz tulajdonság, szokás, jellemvonás stb. miatt piszkálunk másokat amiket titkon mi is utálunk magunkat illetően.

A te esetedben valószínűleg a szüleid viszolyognak a saját testüktől de valami miatt még nem tudtak rajtuk változtatni pedig a vágya biztos meg lenne rá mindkettőjükben. Ez a frusztrációjuk pedig most rajtad csattan. Csak ha modellvékony volnál, akkor nem fedeznék fel benned önmagukat.

(Különben meg szerintem egészen rendben van a testsúlyod.)

2021. júl. 28. 15:29
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Nem olyan vészes a súlyod, de menjél kondizni és pár hónap alatt látványosan átalakíthatod izommá.
2021. júl. 28. 15:33
 5/16 anonim ***** válasza:
98%
Mert nem akarják, hogy az ő sorsukra juss és igazuk is van. Én 160 cm és 83 kiló voltam, de szarul éreztem magam és hasonlóan is néztem ki. Most 65,5 vagyok, egész más az élet így. Nem szuszogok annyit, nem vagyok büdös a folytonos izzadástól. A tükörben sem ijedek meg a képemtől. Vigyázz magadra, hogy ne hízz úgy el, mint ők.
2021. júl. 28. 15:35
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Mikor legközelebb mondják, csak annyit válaszolj hogy ti is! :D
2021. júl. 28. 15:39
 7/16 anonim ***** válasza:
98%

Azt valóban nem kellene mondaniuk, hogy undorítóan nézel ki. De nehogy csak dacból ne törődj magaddal. Nem a szüleid véleménye számít, bár ők biztos jobban érzik a hátrányokat, mint Te. Ettől függetlenül így nem lehet beszélni a szülőnek a gyerekével.

Saját, jól felfogott érdekedben ne hízz meg jobban. Mozogjál, sportolj sokat, az fontos.

2021. júl. 28. 15:39
 8/16 anonim ***** válasza:
98%

Tényleg nem vészes a súlyod, de egészségesebb lenne, ha picit fogynál, izmosodnál (gondolom nem a nagy izomtömeg miatt vagy ennyi).

A szüleid meg lehet hogy jót akarnak, félnek hogy te is olyan kövér leszel mint ők, csak nem tudják, hogy ezzel a beszólogatással igazából ártanak, függletlenül attól, hogy ők maguk hány kilósak. A hízás, kontrollálatlan evés mögött nagyon gyakori a lelki ok, és sajnos ezen a szülők általad vázolt hozzáállása csak ront.

De őket sajnos nem igazán tudod megváltoztatni, szóval azt ajánlom, hogy ne hagyd lerombolni az önbizalmad, a saját érdekedben tegyél érte, hogy egészséges maradj mind testileg, mind lelkileg, és a saját gyerekeddel te majd másképp viselkedj, ne add tovább a rosszat.

2021. júl. 28. 15:49
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

Fhuuu az ilyen szülőktől felmegy bennem a pumpa... téged szekálnak, miközben ők közelítik egy vágásra érett disznó súlyát? Jó lenne, ha inkább egy kicsit magukba néznének, ugyanis nyilván te is miattuk lettél ilyen.

Ismerek én is hasonló családot, állandóan megy a nassolás, nincs tv-nézés chips nélkül, minden nap zsíros, egészségtelen kajákat esznek és kövérek is egytől egyig. A szülőket már többször figyelmeztette az iskolai védőnő, hogy figyeljenek oda a gyerekre, mert már most gondjai vannak a súlya miatt. Persze ők csak legyintenek, hogy "hát csak nem hagyják majd éhezni?"

Gondolom nálatok is hasonlóak lehetnek az étkezési szokások. Amíg velük laksz, addig ezen nem is nagyon tudsz változtatni, szóval a kaja helyett a mozgásra kell helyezned a hangsúlyt, ha fogyni akarsz. Ha nem akarsz edzőterembe járni, akkor futni, biciklizni, otthon tornázni bármikor lehet, akár egyedül is.

De egyébkét jó lenne, ha próbálnád a szüleidet is rávezetni arra, hogy mennyire káros a túlsúly. Nem hiszem el, hogy ha akarnának és tennének érte, akkor ne tudnának változtatni. Csak sajnos a legtöbb elhízott ember egyben lusta is, és ez a legfőbb probléma.

2021. júl. 28. 16:07
 10/16 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem csak rosszindulatúak, és irigyek, hogy még a te túlsúlyoddal is könnyebb vagy náluk, ezért le akarnak húzni az életről, hogyha nekik nem könnyű, neked se legyen. Tipikus bunkó szülők, akiktől első adandó alkalommal le kell lépni.
2021. júl. 28. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!