Hogyan fogadtassam el a lusta fiammal, hogy dolgozni kell és nem választás kérdése?
Nagyon remélem, hogy ez a kérdés egy troll. <1% esetében, ha még is igaz, gratulálok a neveléshez, a problémájához óriási hozzájárulásod van.
"Nincs kedve semmihez hétköznaponként, nem megy el boltba hiába küldöm ki munka után, nem viszi le a szemetet, nem csinál semmit mert semmi ereje. Hétvégén eleménél van, bulizni is eljár, játszik a gépen de hétköznap csak bőg és sír egy 23 éves férfi létére... "
Nem gondolod, hogy azért, mert ez az egyetlen kiútja ebből a borzalomból amiben él? Ennek ellenére te leszarod?
"Nem engedem pszichiáterhez vagy pszichológushoz, az utóbbi méregdrága"
Dolgozik nem? Mit érdekel téged hogy mennyibe kerül? Ha segítségre van szüksége, akkor segítségre van szüksége.
"az előbbi meg belenyom millió gyógyszert meg még megpecsételik a végén hülyének és sehol nem fog kapni munkát meg még talán innen is kirúgják."
Hidd el, hogy az orvosok nem szép szavakkal műtik meg a lábadat. Elkönyvelik hülyének? Te tudod miért léteznek ők egyáltalán? Abban a hitben élsz, hogy bezárják valami elmegyógyintézetbe? Hidd el, senkit se érdekel ha valakinek van bármilyen mentális betegsége, amennyiben nem veszélyes embertársaira. A cégnek az számít, hogy megcsinálja a munkáját.
"Hétvégente nem akar jönni vidékre a nagyanyjához segíteni a kertbe gyomlálni vagy szedni a gyümölcsöt és zöldséget, pedig a friss levegő és a fizikai munka szerintem jót tenne neki"
Ez is tökéletes példa, hogy azt se tudod mi van a fiaddal. Le se sz*rod. "szerinteM jót tenne neki". De neki nem. Neki van 2 nap menekvése abból a sz*rból amiben van, legalább akkor csinálja azt amit ő akar. De te biztosan jobban tudod.
"Ő így autista, úgy ADHD-s, depressziós, meg még mi a nyavalya lehet nála, és emiatt nem tud 9-től 17:30-ig dolgozni és nem is akarja elfogadni a tényeket. Nyilván csak lusta, látom rajta és ismerem mint a rossz pénzt, egy lusta dög aki egész nap csak heverészni akar, itt semmi betegségről sincs szó hiába állítom szembe az igazsággal, ő csak erre dühbe jön és csapkodja az ajtót, remeg az ágyában mint egy kocsonya és sír..."
Újabb példa arra, hogy azt se tudod miről beszélsz. Tudod miért diagnosztizálnak embereket ADHDvel 20-30 -as éveikben? Mert a szüleik lustaságnak könyvelik el. De neeem, te biztosan jobban tudod, te neked ebben van végzetséged gondolom. Ha volt egy pszichiáternél, és azt mondaná nem, nem lenne ezzel semmi baj. De te elvégre jobban tudod annál, akinek ez a munkája.
Ajánlom, hogy ahelyett, hogy 100% meggyőződéssel állítanál f*szságokat, inkább nézz utána dolgoknak, és legalább hallgasd meg, hogy mások mit mondanak.
Gratulálok.
A leírásból nekem nagyon úgy tűnik, hogy Martin anyja a kérdező. Vagy ha nem ő akkor valaki, aki ismeri a történetüket. 23 éves gyerek, ügyfélszolgálatos munka, kérdező iskolában dolgozik stb.
Ha tényleg ő az, akkor sajnos nem troll.
Az a baj, hogy nincs életcélja. Az hogy youtuber lesz, az nem életcél, hisz 8 éve a kutya se nézi a videóit...
Én is utáltam dolgozni, míg rá nem találtam egy számomra testhezálló munkára, amelyben van sikerélményem, jó a fizu és a közösség.
Én ezt magam találtam, magam jöttem rá hogy mi való nekem, és mi nem. Nem segített senki.
Az életcélomat szakközépiskolás koromban (20 évesen ) határoztam meg, és azóta dolgozom, tanulok ezért a célomért.
Ha a fiúnak sikerülne egy motivációt találnia, illetve egy olyan munkát amiben jó a közeg, tehát akár barátokat is találna a kollégái közt, meg esetleg összejönne később egy csajjal, az rengeteget segítene neki hogy jónak találja az életét. Kívánom hogy szedje össze magát, és járjon sikerrel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!