Mit tegyek, melyik gyerekem ellen legyek?
A volt férjemmel van 3 közös gyerekünk: 2 fiú és 1 lány. A gyerekeim apjának van egy budapesti 55nm-es lakása, és egy balatoni nyaralója, továbbá Zala megyében, és Zala megyében egy 200 nm-es háza. Nekem Békés megyében van egy 42 nm-es lakásom.
A gyerekeim apja átírta a végrendeletét: a nagyobbik fiú kapja a zalai házat, a legkisebb gyerekünk pedig a pesti lakást és a nyaralót. A lányunknak nem ad semmit, mert a volt férjem eldöntötte, hogy ő az én kislakásomat örökli majd.
Ami egyrészt nem igaz: a 3 gyerek örökli egyforma jogokkal. Másrészt meg így rohadtul nem igazságos, mert egy 200 nm-es pesti ház nem egyenlő egy ózdi 42 nm-es kislakással, még köteles résszel sem. Harmadrészt meg nagyon kis esély van arra, hogy egyszerre halunk meg, így pedig egyáltalán nem jogos.
Jóban vagyok a gyerekeimmel, nem akarok velük kics.szni, így pedig a gyerekeim apja örökre megcsinálja a békétlenséget a családban.
Az ex férjed írhat bármilyen végrendeletet, a gyerekek osztozkodhatnak egymás között. A lány megkapja a kötelesrészt és a másik két testvér kipótolhatja neki ajándékozás formájában.
Kérdés, vannak ennyire jóban a testvérek, hogy ezt megtegyék. Ha nincsenek, akkor nem az apjukon kéne leverni a balhét. (független attól, hogy nagyon nem értek egyet vele én sem)
Mi van ezekkel a kavarásokkal hogy békés megye, Ózd, Zala, Budapest meg a ház, lakás négyzetméterek?
Ez valami éjszakai kamu vagy full agyalágyult a kérdező?
Inkább egy ócska kamu.
ez ugye most troll kérdés és direkt írtál össze-vissza ?
A 200 nm-es házat először Zala megyében írtad, de utána már 200 nm-es pesti házról írsz.
A te lakásod Békés megyében van, de utána már átkerült Ózdra.
Ezek amúgy senkinek nem tűntek fel, kivéve az 5#-nek Ózd- Békés megye ?
Vagy hazudni sem tudsz normálisan vagy direkt szórakozol itt a jónéppel :D
a miközben megírtam a válaszomat, látom, másoknak is feltűnt közben.
Csak nem mindenki hülye szerencsére :D
10-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!