Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen érzés ha van anyukád?...

Milyen érzés ha van anyukád? Milyen egy jó anya ?

Figyelt kérdés

Nekem sosem volt, ezért kíváncsi vagyok milyen lehet anyával felnőni. Mindig úgy képzeltem hogy egy jó anya lánya kapcsolat nagyon szép lehet. Arra gondolok hogy van aki ápol ha beteg vagy, aki jó éjt puszit ad és mesét olvas. Olyan aki csak úgy megsimogat és megölel és akinek te vagy a mindene. Engem mostoha anya nevelt fel. A szüleim elváltak mikor még két éves sem voltam emiatt a nő miatt. (A nővérem 5 éves volt )Apám kapott meg minket. Az édesanyám fiatal volt. Sajnos nagyon ritkán jött hozzánk. Kb úgy zajlott hogy mondjuk anya elment kedden reggel a nő meg egyből beköltözött. Pár hónap múlva már terhes is volt. Egészen addig voltunk aranyosak míg meg nem született a saját gyereke. Onnantól már csak nyűg voltunk neki. Gyűlölt engem mert annyira hasonlítottam az anyukámra. Sokszor bántott óvodás koromtól kezdve sokszor naponta felpofozott... Ez egészen 7-8 osztályos koromig tartott. Amikor már vissza mertem szólni mikor megütött. Több közös gyerekük is lett apámmal, aki vak szerelmes volt. Nővérem 18 évesen el költözött.

Állandóan kivételezett pl:.én a száraz zsemlét vittem minden nap mikor már középsuliban jártam, a városba jártam de pénz sosem volt nálam. Mikor elmentem a buszra addigra a saját gyerekeinek már hozta a fornettit. Nekik pénzt is adott mindig. És ez csak egy két ilyen aljasság a sok közül.

Mamám mindig mesélte hogy volt hogy találkoztak a boltba és látta a kosarába hogy csak két csokit vesz ( négyen voltunk ), számon kérte de csak hebegett habogott. Mamám meg fogta magát visszament és vett két csokit hogy nekünk is legyen. Egyedül ő hitte el nekem és a testvéremnek azt amik otthon történnek. Apám nem hitte el az elején aztán már nem is mondtuk neki. 18 éves voltam mikor elváltak ők is. Időközben az anyukám is meghalt. Most várom a második gyerekem és mindent megteszek hogy jó anyukájuk legyek.

2022. szept. 14. 02:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Engem a biológiai anyám nevelt, de sosem akarta, hogy megszülessek, egész gyerekkoromban gyűlölt és bántalmazott, fizikailag, verbálisan, nyilvános megalázással, megszégyenítéssel. Nem garancia sosem, hogy az édesszülő jó szülő lesz. Felnőttként nem is tartom vele a kapcsolatot, soha nem is fogom. Ilyen is van sajnos :)

Mindenképp menj pszichológushoz, nekem is terápiára kellett járnom, hogy fel tudjam dolgozni. Már most jó anyuka vagy, de ha sikerül még több önismeretre, önbizalomra lelned és leküzdened azt, ami most benned zaljik akkor az mindannyiótok javát fogja szolgálni. Sok sikert, erőt és kitartást kívánok!!

2022. szept. 14. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg átélted milyen hamupipőke bőrében,mostohaanyával,mostohatestvérekkel ez borzasztó. De miért kerültél apukádhoz? Miért vettek el anyudtól,főleg ha másik gyerekét meg felnevelte? Ez még fájóbb ezt nem értem. Egyike vagyok azoknak akik nem beszélnek az anyjukkal,durván tönkretett minket sokszor,kb 14 éves koromtól kezdve rosszabbodott,de előtte még anyaként viselkedett,még apám jó hatåssal volt rá,a gyerekkorom jó volt,és az sokkal fontosabb,igy neked sokkal rosszabb. Ha gyerekkorod jó volt,bármit kibírsz ,de alapból rossz gyerekkorral kezdeni,nem tudom,hogy tudnám feldolgozni.neked is lányod lett,igy elhiszem,hogy előjönnek a sebek...Kitartás..
2022. szept. 14. 16:35
 13/15 A kérdező kommentje:

11 Hát nem semmi ami veled történt😧😮 Soha nem fogom megérteni az anyádat, hiszen mióta megszületett a kislányom mintha szerelmes lennék. Hihetetlen hogy ő nem így érzett és képes volt bántani, megalázni téged.

Akkor neked is a terápia segített. Mennyi ideig jártál mire ezt fel tudtad dolgozni? Gondolom évek munkája lehetett.

Én is ugyanezt kívánom neked és azt hogy legyen jobb a hátra lévő életed kint amilyen a gyerekkorod volt.

2022. szept. 14. 16:53
 14/15 A kérdező kommentje:

12. Sajnálatos módon igen, mint egy rossz mese. Apukám biztos anyagi háttérrel rendelkezett, volt munkája és háza. Anyukám nagyon fiatalon szülte a nővérem 17 évesen engem pedig 20 évesen. Ott hagyta a sulit, sosem dolgozott előtte. Haza kellett költöznie az anyukájáékhoz akik akkoriban szegény anyagi körülmények között többen laktak egy kis házban. Ezért mondott le rólunk. Később megismerte a párját és született két fia. Megcsinált egy OKJ képzést és dada lett egy oviban.

Sosem értettem régen én sem, és sajnos azt sem tudom már meg sosem hogy mikor már volt biztos háttere miért nem harcolt értünk. Kíváncsi lennék mi játszódott le benne. De annyi biztos hogy így hogy nekem is gyerekem van sosem fogom megérteni hogy képes valaki ott hagyni. Erőszakkal sem lehetne tőlem elvenni a gyerekem.

Neked pedig szerintem fájó lehet az hogy volt egy anyád gyerekként és ő már nem az az ember. Biztos vagyok benne hogy azért a jó gyerekkor egy jó indulás. Sok jó dologra tudsz vissza tekinteni. Felnőtt korban pedig az ember már alapból is többet elvisel. Viszont gyerekként könnyű összetörni az embert. Hiszen tényleg akkor alakul a személyiséged az önbizalmad. A legfontosabb időszak.

2022. szept. 14. 17:05
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
11es vagyok, 4 évig jártam, egyénibe és önismereti csoportba is, mindkettő más miatt segített. Azóta jó életem van és harcedzett lelkem amit semmilyen nehézség nem tud megtörni. Mindenesetre köszönöm, nagyon kedves vagy :) Kívánom, hogy neked is sikerüljön feldolgozni vagy legalább megtanulni kezelni a traumáidat.
2022. szept. 15. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!