Egy szülő vigye magával a gyerekét külföldre nyaralni? Hány éves kortól kérje el a nyaralás árát?
Az ilyen ismerősök vagy idióták vagy irigyek. Gyerekkoromban többször jártam a szüleimmel külföldön és sokat segített azon, hogy ne egy begyöpösödött, "a városból ki sem mer menni" ember legyek. Összesen 18 országban jártam életem során (30 vagyok), ennek felében a szüleimmel. Még felnőttkoromban is volt, hogy fizették a külföldi nyaralást, amikor velük mentem, viszont én is volt, hogy fizettem pl mamámét.
Másrészről pedig a világ kinyílik, ha az ember utazik és nyelveket beszél. Nem fognak a gyerekeid felülni az olyan baromságoknak pl, mint amik az M1en mennek. Ki mernek majd menni külföldi egyetemre (én is kint tanultam). Ismerni fogják, hogy külföldön bizony teljesen más világ van: más az orvosi ellátás, más az emberek egymáshoz viszonyulása, más a közhangulat és még a fizetések és a nyugdíjak is.
Ez mekkora fassssság
Amúgy a 16 éves lányomat biztosan nem engedném el a saját korosztályával nyaralni
Semmikor ne kérje el a nyaralás árát! Milyen dolog ez már?
Ha én “viszem” a gyerekkorú gyereket, akkor evidens, hogy mindent fizetek.
Ha a felnőtt korú gyerekemet “viszem”, mert hívtam és van kedve jönni, akkor sem várom el, hogy bármit is fizessen, mert ÉN HÍVTAM.
Legfeljebb kint meghívhat egy ebédre, vagy egy fagyira.
Előrebocsátom, hogy én vinném (már ha szeretne jönni).
De azért ez a "ha ki tudok fizetni ilyen nyaralást" úgy néz ki, hogy mondjuk ki tudok fizetni 2 személyre, de a +1 fő az 1,5-szerese. És itt azért arról van szó, hogy (tokkal vonóval együtt, szóvar repjegy, szállás, költőpénz, programok) 2 milla vagy ha megy a felnőtt gyerek is, akkor 3 milla, valahogy így.
Ez magánügy.
Én 17 évesen már a családi nyaralásokra sem jártam, mert halálra untam magam. Lementünk a nyaralóba, tök király, ha nem a semmi közepén lett volna.
A két kisebb testvérem általában már az első nap összeveszett (egy szobában kellett aludnunk), ment a sírás, a hiszti.
Csak a strandra jártunk, de az vagy 1,5 km volt a szállástól a tűző napon, meg haza, semmi program...
Éttermeztünk, ami király, csak kár, hogy érzékenységem van, így egy héten keresztül kib. salátán éltem, mert más opció nem volt a kajáldában, stb.
Na, hagyjuk, 17 évesen azt mondtam, hogy ezt nem csinálom. Elég volt, akkor inkább megyek diákmelóra vagy a barátokkal találkozom.
Ekkora kreténséget.
Soha nem kértek el a szüleim a nyaralás árát. Mondjuk én olyan 14 felett már nem is mentem velük, mert nem akartam. De ha akartam volna is, ha még fizetnem is kellett volna érte, tuti nem mentem volna.
Idén amúgy pont megdőlt ez az állításom, mert 27 évesen a férjemmel elmentünk velük, mert az egyik rokonom nagy, tágabb családi nyaralást akart. A szüleim meghívtak mindkettőnket, mert fontos nekik az a rokon, és azt akarták, hogy legyen meg az öröme. Ők is tudták, hogy ha rajtunk múlna lett volna jobb dolgunk, pl ketteseben nyaralni.
Szerintem egy kamasz-felnőtt gyereknek nem olyan hatalmas élmény az ősökkel nyaralni, hogy még fizessen is érte. Én is örültem ha otthon maradhattam, és minden este házibuli volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!