Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tehát anyámnak problémái...

Tehát anyámnak problémái vannak, hogyan segítsek neki? Többi lent

Figyelt kérdés
Tehát az van, hogy eddig minden rendben volt a családban, mi voltunk a tökéletes család szinonímája, a nővérem, én, anyukám és apukám. Viszont egyik nyaraláson egy hülyesség miatt kiakadt apukám, és minnél többet szidta anyámat annál mélyebb gondolatokat mondott, hogy anyám nem törődik vele, nem szereti, stb. És ezután egy hónap ,,kínos csend" utána pám eldöntötte, hogy elköltözik egy pár hétre, hogy ,,kitisztítsa a fejét". Na amit tudni kell, hogy anyám nagyonn érzékeny típus, így teljesen összetört. És nem tudta kihez forduljon, így velem osztotta meg a problémáit, mert én vagyok az egyel érzelemmentesebb ebben a családban. Viszont azért ez nekem is sok volt, és nem akartam, hogy én legyek apám és anyám párkapcsolati tanácsadója, meg anyám lelki terapeutája, így elmondtam anyámnak, hogy nem akarok folyton erről beszélni. Azóta anyu egy nagyon picit lenyugodott, de még így sincs jól. Szerintetek hogyan tudnék segíteni neki? És úgy, hogy ne csesszem el a családot, és ne okozzak magamnak sem lelki traumát? Köszönöm a normális, és segítő válaszokat előre is

2022. szept. 3. 22:54
1 2
 11/14 Darius- ***** válasza:
50%
Semmi közöd hozzá !
2022. szept. 4. 12:36
 12/14 anonim ***** válasza:
63%
A szülő iránti együttérzésről annyit, hogy az én anyám amikor 10 éves voltam, 24 órában tolta nekem a családi meg a munkahelyi bánatait, és nézett szemrehányóan, hogy mért nem segítek megoldani, hisz ő egyedülálló anya. Nem szabad a gyerekre lőcsölnie a gondjait egy felnőttnek!!!
2022. szept. 4. 12:37
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Ajánld neki, hogy menjenek párterápiára.
2022. szept. 4. 12:51
 14/14 anonim ***** válasza:
10-es, ja, együttérzés, amikor apád minden baját a nyakadba sózza, és elvárja, hogy támogasd hallgasd meg, mikor kamaszként rhadtul nincsen rá kompetenciád, és csak tönkremész, hogy egy felnőtt ember komoly! gondjait veszed magadra.
2022. szept. 5. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!