Tehát anyámnak problémái vannak, hogyan segítsek neki? Többi lent

Ezt a problémát a szüleidnek kell megoldania, te pedig addig legyél kicsit türelmesebb. Mint rájöhettél, az az idilli családkép amit kifelé mutattak az őseid, az a felszín alatt elfojtott sérelmektől, meg nem oldott párkapcsolati problémáktól volt tele, ami végül kifakadt, akár a gennyedző seb.
Valószínűleg a házasélet nem volt kielégítő, vagy heti rutinná vált, vagy már egyáltalán nem is volt. Az intimitás hiánya, a másikra való nem odafigyelés, végül természetessé vált, míg egy nap jött a "teleatökömmindennel" érzés, és borult a bili. Az a hülyeség ami miatt kifakadt, az csak a jéghegy csúcsa volt, egyfajta katalizátor. A szüleidnek le kell ülniük egymással, ki- és átbeszélni a sérelmeket, de ez csak akkor működik, ha a szerelem tüze még nem hunyt ki. Te légy egy kicsit türelmesebb, legyél támasz, hiszen neked is érdeked hogy újra a régi legyen minden.

Nincs olyan, hogy tokeletes csalad, ti sem voltatok azok.
A hosszu evek alatt felgyulemlett serelmek most jottek ki, ezt vagy atveszelik, vagy nem. Neked itt ebben nem igazan van szereped, akarmit is mondasz, se osszehozni, se elcseszni se tudnad ezt az egeszet, mert nem rolad szol, hanem a szuleidrol, nekik is kell majd megoldani.
De azert ne legyel kemeny anyukaddal, o is csak ember. Csak meg kellett volna hallgatnod, de ez nem azt jelenti, hogy tanacsot is kell adnod, az mar tenyleg nem a te dolgod, foleg gyerekkent.

Nem tudsz segíteni! Ezt nekik kell megoldani.
Egyáltalán hány éves vagy? Szerintem gyerek, és semmi rálátásod a valódi bajokra.
Apád taktikája, hogy elmegy eleve gyerekes 15-20 év után, erre mindenki kiborulna, aki megoldást keres.

Az az ő dolga. Oldja meg apáddal, de a házasság-béli gondjait NE a te nyakadba sózza!
Én az első mondatnál felálltam volna, mert ez nem az én kompetenciám, én a gyerekük vagyok, nem pszichológus.

Kérdező, ne hallhass a sok lelketlen NPC-re!
Oké, hogy nem a gyerek "dolga" megoldani ezt, de azért együttérzés, szeretet és támogatás is van a világon. Ezt mind nyújthatod te is anélkül, hogy belefolynál a részletekbe. Nem is kell egyedül, ott a nővéred is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!