Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem hagynak békén...

A szüleim nem hagynak békén állandóan bele kötnek a stílusomba, meg akarják mondani hogy öltözködjek. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2022. szept. 1. 20:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, szóval stílusod. :)
2022. szept. 2. 07:04
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek az nem egy háziállat, a k anyátokat.
2022. okt. 25. 09:24
 13/13 anonim válasza:

Szia! Nem tudom olvasod e még a válaszokat.

Én ehez annyit fűznék hozzá, hogy én vissza tekintve már bánom, hogy tiniként nem volt önbizalmam fel venni amiket szerettem volna. És ha gáz? Akkor mi van? Tini vagy. Mikor csinálnád ezeket ha nem tiniként? Az ember ilyenkor keresni önmagát, akár próbálgat stílusokat és nem értem ez miért nem természetes, hogy ebben a korban ez az egészséges.

Egy csomó felnőttben pont azért van ennyi elnyomás, mert úgy nőttek fel, hogy úristen ezt meg azt meg amazt nem csinálhatod stb.

Miért ne vehetné fel azt a felsőt? Kinek árt vele? Igen nyilván vannak események pl. Temetés amikor van egy dress kód, de ezeken kívül miért ne öltözködhetne úgy ahogyan akar? Nyilván elfog érni abba a korba, ahol kialakul a stílusa. És nem "gáz" ruhákba fog járni, jelentsen ez bármit az ízlésetek szerint. És hiába a szülő pénze, ha ennyire megszabja a gyereknek, hogy milyen ruhát vehet belőle, csak azt éri el vele, hogy vagy később fogja ezt csinálni ( amikor már nem lesz a korához méltó ), vagy tudni fogja hogy semmit nem érdemes elmondani a szüleinek mert úgye engedik/leszabályozzák így titokba fog csinálni dolgokat, és nem fog megbízni benned, elmondani dolgokat.

Kompromisszum is létezik tudtátok? Ahelyett azt mondom neki, hogy ezt nem veheted fel, miért nem próbáljuk vele megértetni, hogy miért nem?

Mondjuk ha egy tinilány egy kellemetlenül mélyen kivágott felsőbe akar menni, olyan emberek közé ahol furcsa alakok fogják bámulni értessük meg vele, hogy pl. Ez miért ízléstelen vagy túlzás.

Nyilván tudom, hogy ez nem egy álom vilag sokszor nem fogja. A megbeszélést sem megérteni, viszont sokszor meg lehet, hogy igen. Miért nem próbálja meg?

Nyilván kellenek határok, mert a szülője vagy és valamilyen szabályok, de inkább a barátja is próbálj lenni sokkal többre mész vele.

És azoknak a szülőknek akik mindent megakarnak szabni a gyereküknek, hogy milyen tanuló legyen, hogyan öltözzön, kik legyenek a barátai, mik legyenek a hobbijai, mit sportoljon nektek csak azt üzzeném, hogy a saját vágyaitokat, és elszalasztott álmaitokat magatokon, és ne a gyereken éljétek ki, vezessétek le.

Nektek egy beállított robot kellett volna, vagy egy házi állat de semmiképpen nem egy gyerek. És igen a k anyátokat.

jan. 9. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!