Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám autista. Dolgozik,...

Apám autista. Dolgozik, ellátja magát. Jogos hogy nem akarok unokát rábízni? Még nincs baba de tervben van.

Figyelt kérdés
2022. aug. 27. 18:02
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ahhoz autistának lenni, hogy valaki alkalmatlan legyen szülőnek, nagyszülőnek. Ez ritka bunkó megnyilvánulás volt tőled. Én is autista vagyok, minden bizonnyal anyukám is. Nála jobb, gondoskodóbb anyát nem is kívánhattam volna. Rengeteg autista szülőt ismerek, aki normálisan áll a gyerekhez. Nem vagyunk értelmi fogyatékosok, csak kb. 30 %-unk. Mint mondtam, nem autisták között is van down kóros , meg hülye bőven. Illetve olyan is, akire nemhogy gyereket, de még egy hangyát sem bízna az ember.

Nem mellesleg sok olyan autista van, aki felnőtt korában kapott diagnózist, akár 50 évesen. Mégis tisztességesen felnevelte a gyerekeit.

Úgyhogy kár volt kiemelned az autizmust, az apád nem attól olyan, amilyen. Sőt, az autisták többségében sokkal több jó érzés, empátia van. Mi nem ítélünk el néhány ember miatt egy egész közösséget. Nem csúfoljuk ki, aki más.

2022. aug. 31. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!