Rendben van-e (szélsőséges eseteket leszámítva) elvenni a 12-14 éves gyerek telefonját büntetésből, ha azt a saját zsebpénzéből vette?
Nekem anno lassan 8 éve, 12 évesen lett először (egyébként nem előfizetéses, hanem feltöltőkártyás) okostelóm, magam spóroltam össze rá a kis zsebpénzemet, amit a távolabbi családtagoktól kaptam ünnepekre, meg a nagymamámtól havi ezer forintot. Tehát közvetve is nulla forint extra költség volt a szüleimnek a telefonom, a feltöltőkárytás feltöltsre meg ugyanannyit kaptam, mint amikor még gombos telefonom volt. 12-14 éves kormom között, amikor még ugye nem voltam kollégista, volt olyan, hogy büntetésből el lett véve a telóm. Azt most hagyjuk, hogy mi volt az ok, nem a szüleim nevelése a kérdéses számomra. (Mellesleg én a mai napig azt gondolom, hogy nagyobbrészt indokolatlan hülyeségek miatt történt ilyesmi.)
A szélsőségektől eltekintve (drogok, pucér kép, idegenekkel csetelés , rossz társaság, lógás a suliból, stb.) rendben van telefonelkobzással büntetni a 12-14 év közötti gyereket, ha amúgy magának vette a telefont(nyilván szülői engedéllyel)?
Tehát ilyenekre gondolok például, hogy rossznak számító jegy, maximum fél-egy órás késés otthonról suli után, visszabeszélés, túl sok mobilozás, házimunka elmulasztása, iskolában rossz magatartás.
Nem egy jólszituált családban ismerek neveletlen egyke gyereket.
Ahol a gyerekeket "potyogtatják" nemigen telik a kölöknek telefonra.
A csőcselék lét nem a jólszituáltságon múlik.
Egy gyerek is lehet potyogtatott, ha nincs tudatos nevelés és vállalás mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!