Lesz ez majd "jobb"? Nagyon el vagyok keseredve.
“Gyerekem még nincs, nem is volt soha”
Jó, akkor most leszel szíves elfáradni innen, nem pedig kioktatni a kérdezőt valami olyan témában, amiről fogalmad sincs. Mert nem, nagyon nem ugyanaz elveszteni pl a szüleidet, nagyszüleidet, akiknél ez valahol az élet rendje. Az viszont nem az, ha egy anya temeti a gyerekét. És ezt el sem képzelheted addig, amíg nincs gyereked. Még a szerelmedet elveszteni sem ugyanaz.
Kérdező, őszintén kívánom neked a legjobbakat!
Adj még időt magadnak, 2 hónap az nagyon friss, én a kisállatom halálán léptem túl ennyi idő alatt kb. Nyilván éld az életed, törődj a kisfiaddal, de ne érezd rosszul magad azért, mert fáj még. Én is ajánlom a gyászcsoportokat sorstársakkal és a pszichológust. Tapasztalat, hogy egy idegen embernek sokszor könnyebben megnyílunk és beszélünk az érzéseinkről.
Kérdező, talán az segíthet, ha tudatosítjuk, az életünk nem attól értékes, hogy sokáig tart. A kislányod így is maradandót hagyott hátra. Persze ettől még nem szabadna ilyennek megtörténnie, de ezt visszacsinálni már nem lehet.
Igen, kevesebbet fogsz rá gondolni, de egy egészen más dimenzióban a kapcsolatotok mindig megmarad. Inkább az emlékekre, a közös időkre koncentrálj, mint a sírjának díszítése vagy a jövőbeli évfordulók.
És merj boldog lenni, ahogyan együtt is azok voltatok.
"Amúgy is kizárólag az 1es gondolkodik racionális"
- Ja, kb. annyira racionális, mint azt mondani a sántának, hogy sétáljon gyorsabban, mert ha lassan sétál, akkor is fáj a lába.
Az általad racionálisnak tartott megközelítés teljes mértékben ignorálja az emberi elme teljesen természetes reakcióját a gyászra, és azt a gyógyulási folyamatot, amelyhez idő kell.
Ez minden, csak nem racionális.
Őszinte részvétem!
A fiam hamarosan öt lesz, most bőgök téged olvasva. Minden tiszteletem a tiéd, hogy a kisfiadért erős vagy, és kitartasz!
Egyszer hallottam egy ilyen veszteséget szenvedett édesanyától, hogy az örökbefogadást választotta, hogy azt a szeretetet, ami benne él, átadja egy gyermeknek, akinek szüksége van rá. Én ezt nem merem javasolni neked, csak eszembe jutott, hogy ilyen esetet tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!