Miért akar anyu még a felnőtt gyerekének az életébe is beleszólni?
Szóval röviden van egy boltunk egy férfivel együtt. Üzlettársak vagyunk fifti-fiftiben, és mellette már jó régóta barátok. Én főleg a pénzügyeket, könyvelést, valamint s külföldi berendelést, partnerekkel kommunikálást, csomagküldés intézését, stbt csinálom, a társam a szakmai részéhez ért. Ő szokta csinálni a leltárt, tudja mik kellenek, ha egy vevőnek olyan tanács kell amiben a srácok nem tudnak segíteni (két alkalmazott) akkor ő megy ki segíteni. Valamint vállalunk javítást is, amit ő csinál.
Anyám kb minden nap bejön, folyton kioktat, hogy nem ezt kéne csinálnom, két idegen nyelven beszélek és elpazarolom ezt egy ilyen “kisboltra” folyton beszól a munkatársaimnak, meg hogy miért hülyéskedünk munka közben, meg tényleg minden létező dologba beleszól. Minden nap takarítunk záráskor (mindig az aki éppen zár) de anyám bármikor itt van megjegyzi, hogy kösz van, stb. Meg konkrétan mindenki füle hallatára (még vevők is voltak a boltban) kioktatott, hogy nehogy össze merjek jönni az üzlettársammal mert ő csak kihasznál, és közöm sem kellene legyen ehhez a férfihez, stb. Na ekkor kísértem ki szépen a bolt elé, és közöltem, hogy soha többet ne jöjjön ide. Erre durván 1,5 óra múlva hívott apám, hogy kérjek bocsánatot, és anyu csak törődik velem, meg stb. De normális anya nem megy be minden nap a gyereke munkahelyére… és oktatja ki “üzleti dolgokról” amihez soha nem is volt köze, mert egész életében az önkoriban volt titkárnő. 25N
Hú ez az egész most felhúzott. Szóval te pénzeled őket, még a nagynénédet is!! És még anyádnak van képe a munkahelyedre bemenni okoskodni, hogy minek csinálod ezt a munkát és mindezt nem is diszkréten hanem mindenki füle hallatára! Ez több, mint felháborító!! Lehet, hogy nem elég nekik a fejenkénti 20ezer Ft, ezért akarja, hogy jobb munkád legyen. Semmi másért!
Ha jól működik az üzlet, sikeres, és szereted is, akkor foglalkozz ezzel és tojd le, hogy mit mond az anyád! Sőt, én elzárnám a pénzcsapot. Mehetnek ők is dolgozni ám. Nyugdíj mellett is rengetegen dolgoznak, hogy meg tudjanak élni, nem a gyereküket csapolják. Támogatással nem lenne baj, ha valóban jó és szerető szülőd lenne. Bár tőlem az apukám egy fillért nem fogadna el, pedig neki se nagy a nyugdíja, de van büszkesége és tiszteletben tartja az én külön életemet (albérletet fizetek stb.). Pedig őt támogatnám szemrebbenés nélkül, bármikor. De aki csak kritizálni és égetni tud, annak 5 Forintot sem adnék.
Neked hajrá az üzlethez. Szerintem ügyes, hogy 25 évesen saját lábadon állsz, lakásvásárlás előtt vagy. Sokan 40 évesen se jutnak ide.
Ez most komoly, hogy 3, feltehetően munkaképes (gondolom, 65 alatt vannak a te korodból kiindulva) embert pénzelsz és még kötekednek veled???
Mekkora balek vagy te kérdező?
Anyu nem lopkodni jár, ez biztos, elég pontos a leltárunk.
Hát a pontos havi jövedelmüket nem tudom, a nagynéném le van százalékolva, plusz háztartásbeli volt, ő valami 60-70 ezret kap havonta, ezt tudom mert anyu panaszkodott is miatta, anyu 160 körül kap valahogy (minimál nyugdíjat) és apu nyugdíja egész jó, azt hiszem tavaly 320-at mondott, plusz ő heti 3 napban dolgozik is, ott a pontos fizuját nem tudom. Szóval 60+60+160+320= 600 plusz apu fizuja, és most csak körübeli számokkal számoltam, ez havonta 200 fejenként az én pénzemmel együtt, nélküle 180 lenne…
Kérdező. Te vagy a családod fejőstehene. Anyád beléd törli a lábát.
Ha velem így beszélnek akkor nem segítek. A helyedben a kapcsolatot megszüntetném. Így lenne havi plusz 60 ezred és nyugodt életed.
Abból pont meg tudnak élni.
Zárd el a pénzcsapot!
15: de most komolyan.... NEM kötelességed senki eltartásába besegíteni.
Ha otthon laknál, akkor oK, rezsi-hozzájárulás lenne. de így???
MIÉRT fizetsz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!