Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleim,...

Hogy vegyem rá a szüleim, hogy körmöshöz járhassak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos a sok stressz miatt nem tudok leszokni a köröm rágásról, bárhogy is próbáltam. Emiatt gyűlölöm a kezeim, hogy rövidek a körmeim. Amikor egyszer sikerült megnövesztenem, kb. egyből le is tört, ugyanis olyannyira elvékonyodott a körömlemezem.

A szüleim hallani sem akarnak arról, hogy körmöshöz menjek, pedig szerintem ez az egyetlen megoldás. Feleslegesnek és drágának tartják, pedig anyukám is emlegette régebben, hogyha majd idősebb leszek, belemegy.

Találtam egy körmöst, aki 4800-ért építene és 500 Ft-val olcsóbban töltene a későbbiekben de már nem is merem mondani.

Nem akarok semmi extra csicsás körmöket, csak valami szép színt és azt, hogy végre ne legyenek ennyire rövid körmeim. :(

16/L

2022. aug. 8. 09:25
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ismerős felajánlotta, hogyha kibírom, hogy megnövesszem a körmöm, akkor csinál gél-lakkot.

#8 igen, sajnos elég sok stressz ér. Sokat bántottak az iskolában, sehova sem tudtam beilleszkedni teljesen. A tanulással is gondjaim lettek emiatt, de már egy kifejezetten jó úton haladok és reménykedem, hogy ezt meg is tudom tartani. Lehet, hogy X év múlva már semmiségnek fog tűnni az, amin eddig keresztül mentem, de most ez számít a legnagyobb problémámnak.

2022. aug. 8. 10:16
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha drágának tartják, akkor a helyedben én is elmennék diákmelózni és kifizetném magamnak.

Amúgy ne hallgass a kötekedő válaszolókra, én 24 vagyok és a mai napig rágom, piszkálgatom néha a körmöm, próbálok leszokni róla és inkább levágni nagyon rövidre, de néha úgy csinálom, hogy észre sem veszem, ill. ha stresszelek, nálam is gyakrabban jön elő.

Régebben én is pont emiatt csináltattam műkörmöt, hogy leszokjak róla és az elején azt is próbáltam rágcsálni, de végül segített leszoknom róla, egyrészt mert úgyse tudtam lerágni (mondjuk nekem hosszabb, L-es-XL-es körmeim voltak, amiket vastagabbra építenek), másrészt ugye a saját pénzemből csináltattam és amikor volt rajta valami extra, pl. ékkövek, amiket esetleg le is tudtam volna szedni, ha piszkálom, direkt vigyáztam rá, mert nem akartam plusz pénzt költeni arra, hogy hetente visszajárjak a hibákat kijavíttatni, stb.

2022. aug. 8. 10:17
 13/26 anonim ***** válasza:
6%
8. Miért, egy iskolás gyereknek mi kéne, hogy legyen a legnagyobb problémája?
2022. aug. 8. 10:19
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Lehet hogy a szüleid nem engedhetik meg maguknak, plusz a mostani infláció miatt meg is érteném hogy az a pár ezer forint is számitana nekik. Ha pedig nem ígyvan akkor próbalj kedves lenni velük, sokat segíteni házimunka stb.. 16 évesen tudnál menni dolgozni is, aztán ha saját pénzből megcsináltatod már nem igazán szólhatnának bele, max leszídnak.
2022. aug. 8. 10:20
 15/26 anonim ***** válasza:
89%
" Miért, egy iskolás gyereknek mi kéne, hogy legyen a legnagyobb problémája?" Teljesítménykényszer, bántalmazó közeg akár verbálisan, akár fizikailag, korából fakadó bizonytalanságok, önmaga el nem fogadása, félelem attól hogy mi lesz ha kikerül az iskolából, párkapcsolati zűrök ha ha van partner azért, ha nincs partein azért, , kirekesztéstől való félelem, nem támogató, vagy kifejezetten ellenséges szülők, soroljam még? Attól hogy kamasz valaki, nem rózsaszín cukormáz az élete.
2022. aug. 8. 10:25
 16/26 anonim ***** válasza:
83%
És plusz stresszforrás az az idióta hozzáállás amit a tizenhármas is mutat, mert "te gyerek vagy , az lényegtelen ami téged bánt, hisz miféle problémád is lehetne" Magyarán: a lekicsinylő, megalázó hozzáállás a kamasz számára lényeges problémákhoz.
2022. aug. 8. 10:28
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
Tökéletesen bemutattátok, hogy miért van ekkora sz_rban a magyar társadalom. Gratulálok!
2022. aug. 8. 10:30
 18/26 anonim ***** válasza:
47%
És mivel nem havonta 1x kéne menned így már elég sokba kerülne, pláne az elkövetkezendő időkben, így teljesen érthető, hogy nem engedik
2022. aug. 8. 10:50
 19/26 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy szoktam le róla 18 évesen, hogy valahogy megálltam, hogy ne rágjam le, amíg nem nőnek meg kicsit. Aztán befestettem. Valahogy ha egy kicsit megnőnek, utána nem akarom lerágni.
2022. aug. 8. 10:55
 20/26 anonim ***** válasza:
63%
15. És amúgy nem zavar, hogy én se a 8. válaszolóval értettem egyet, hanem tőle kérdeztem, szerinte miért olyan hihetetlen, hogy stresszes a kérdező? Szerinte egy gyereknek az kéne, hogy legyen a legnagyobb problémája az életében, hogy ki csinálja meg az adóbevallását?
2022. aug. 8. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!